Moški čevlji in modni dodatki

0
3985

Moška poročna garderoba ni popolna brez ustreznih modnih dodatkov in udobne ter kakovostne obutve.

Kravata

S.Oliver

S.OLIVER

Kravata je primerna za večino formalnih in uglajenih dogodkov, razen kadar nosite smoking ali frak – slednja se vedno pojavita v družbi z metuljčkom in sta primerna za najbolj svečane dogodke. Kravata se praviloma zavezuje na dolgo, segati mora do pasu, zgornji gumb srajce pa naj se skrije za kravatni vozel.

Še vedno so »in« leseni modni dodatki. Takšna sta lesen metuljček ter lesena kravata za tiste malo drznejše. Bistveno je, da so vsi dodatki usklajeni z izbrano poročno obleko.

NASVET
Poročni videz okusno dopolnjujejo manšetni gumbi, ki so pogosto iz žlahtnih kovin in dragocenih kamnov ter tako pustijo vtis razkošja. Nosite jih lahko k srajci, ki nima gumbov na rokavih, ima pa za to pripravljene luknje. Z manšetnimi gumbi boste v svojo opravo vnesli še več elegance, če pa načrtujeta vintage slog ali poroko v rock stilu, bodo njegovo garderobo odlično dopolnjevale trendovske naramnice.

 

Čevlji

Izbira čevljev je odvisna od izbrane obleke, oziroma od celotnega stajlinga ženina. K smokingu ali črni elegantni obleki priporočamo lakaste črne čevlje in nogavice v enaki barvi. K modri obleki v videzu jeans-a, ki ima rjave gumbe, pa se odlično podajo čevlji v konjak barvi. Kombinacija modre obleke in čevljev ter dodatkov v konjak barvi je še vedno zelo moderna.

Pri izbiri čevljev bodite zelo pozorni tudi na njihovo funkcionalnost in poiščite udobne čevlje, v katerih vam ne bo drselo in jih boste zlahka nosili cel dan. Še toliko bolj pomembno pa je, da doma v stanovanju prehodite dolge razdalje v vaših novih poročnih čevljih. Če so usnjeni čevlji pretesni, jih lahko z notranje strani prej namažete z alkoholom in jih takoj nato uhodite. Če se čevlji kljub temu ne uhodijo, si raje pravočasno kupite druge, kot pa da bi tvegali, da vam pokvarijo poročni dan. Kljub vsemu na seznam stvari, ki jih bosta vzela na poroko (najdeta ga v tem priročniku), dodajte robustne obliže različnih velikosti za zaščito pet in prstov.

Ure

Ročne ure danes niso več samoumevne, saj nam točen čas po večini povedo pametni telefoni. Sedaj ročna ura igra predvsem vlogo modnega dodatka, celo statusnega simbola. Kot taka naj se ujema s slogom poroke in vajine garderobe. Neveste sicer na poroki le redko nosijo ure, ženini pa bolj pogosto.

 

 

Cenjene so mehanske ure – to so tiste, ki jih je potrebno naviti – v primerjavi s kvarčnimi urami, ki potrebujejo baterijo. Mehanskim uram pripisujemo večjo vrednost ravno zaradi izjemnega tehničnega znanja in ročnih spretnosti, vloženih v izdelavo preciznega mehanizma, ki bo uro poganjal še desetletja. Razkošje mojstrsko ročno izdelane ure se zato težko primerja s praktičnostjo sodobnejših primerkov časomerov. Svojo mehansko uro boste gospodje lahko nekoč predali svojim otrokom in tako začeli s tradicijo predajanja družinske dragocenosti iz roda v rod.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Zlata Zavašnik

http://sens.si/o-nas/#trgovina

direktorica moške blagovne znamke SENS

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here