Moško poročno striženje in urejanje brade

0
1250

Bodoči ženin obišče profesionalnega frizerja teden dni pred poroko. Pred tem se lahko naročite na testno urejanje frizure in brade, če potrebujete dodatne nasvete ali želite preizkusiti popolnoma nov stil pričeske in brade. Naročite se približno dva meseca prej, da uskladita izgled, uredita potrebno čiščenje kože, nego obraza z britjem, bogatenje lasišča za čvrste lase in se dogovorita o samem oblikovanju pričeske in brade.

Napotki za pravilno nego las

Higiena je bistvena, da vaši lasje ostanejo zdravi, močni in krepki. To vas bo naredilo bolj privlačne. Moški lasje niso tako mehki kot ženski, a je kljub temu pomembno, da si jih umivate nežno. Izbirajte naravne izdelke za nego las, najbolje šampone s sestavinami, kot so hidrolizirane pšenične beljakovine, aminokisline in vitamin D. V kolikor se soočate z izpadanjem las ali prhljajem, uporabite temu ustrezno različico šampona. Pri daljših laseh dodajte še balzam, ki zgladi lase in preprečuje lomljenje pri česanju.

HTML Code here

Las ne umivajte prepogosto (razen pri pogostem športu ali delih, kjer ste izpostavljeni umazaniji). S prepogostim umivanjem namreč razvadite lasišče in tako se lasje pri lasišču začnejo hitreje mastiti. Lase si sušite na zraku in jih ne drgnite, saj se pri tem lomijo. Skušajte se izogniti sušilcu za lase, saj so običajno prevroči, če že, pa jih sušite na najnižji temperaturi. Izogibajte se kloru, zato si pred vstopom v bazen lase umijte s čisto vodo in nanje nanesete balzam, ki bo lase zaščitil. Lase umivajte z mlačno vodo, jejte polnovredno hrano in pijte dovolj tekočine.

Moderna moška pričeska in brada na poroki 2022

Moški si za poročno pričesko običajno izberejo klasične oblike s poudarkom na čistih linijah, kar izraža urejen videz. Če ste nekoliko bolj drzni, lahko poročno pričesko prilagodite trendom. Moderne so od strani krajše in po vrhu daljše pričeske, ki se uredijo s primernim izdelkom za oblikovanje pričeske. V prihajajočem obdobju porok bodo v trendu izrazite brade, različnih dolžin.

Oblike moških pričesk

  1. Kratka urejena pričeska: stranski in zadnji del glave je postrižen na kratko, na zgornjem delu glave so lasje nekoliko daljši (te se smiselno tudi višje oblikuje).
  2. Srednje kratka razigrana pričeska: lasje so po celotni glavi postriženi enakomerno, rahlo razmršeni, a še vedno elegantni.
  3. Dolga prefinjena pričeska: lasje so lahko postriženi na enako dolžino ali razgibano (stopničasto). V tem primeru se pričeske prilagodi tehniki striženja.

Negovanje brade in kože

Tako kot pri laseh, je tudi pri negovanju brade pomembno, da uporabljate naravne proizvode, ki temeljito očistijo brado ter navlažijo kožo pod njo. Poleg šampona uporabljajte tudi olja, ki preprečujejo kodranje brade, brado zmehčajo in pripomorejo k lažjemu urejanju. Priporočljivo je, da se, v kolikor ima ženin težave s kožo, mesec dni pred poroko posvetuje s kozmetičarko ali brivcem. Če ima ženin svetlejšo polt, ki hitro pordeči, se priporoča blago in neopazno ličenje, predvsem zaradi fotografiranja.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here