Na kreativen in zabaven način popestrita dan mlajšim gostom

0
632

Z malčki do 2. leta starosti varuške običajno berejo pravljice, listajo knjige, se igrajo z mehkimi igračami, senzornimi škatlami, se igrajo prstne igre. Od 2. do 5. leta se igrajo v likovnem kotičku, kjer so personalizirane pobarvanke, uporabljajo prstne barve, rišejo na tablo s kredo ali igrajo družabne igre, kot so 4 v vrsto, gradijo leseno železnico, ustvarjajo s kockami.

Otroci starejši od 6 let se igrajo različne igre, ciljajo v tarčo, zbijajo keglje, se igrajo janga, človek ne jezi se itd. Animatorji vlagajo svoj trud tudi v bolj unikatne popestritve poročnega dne, kot so poslikave obraza, svetleči tatuji, oblikovanje balonov.

10 posebnih idej za animacijo otrok na poroki:

1. LIKOVNA DELAVNICA

Otroci še posebej uživajo, če lahko tipajo, zato naj rišejo z rokami, delajo odtise rok na za to pripravljeno steno ali na plakat naredijo staršem zanimiv spomin. Barvanje okrasnih lončkov, izdelovanje mask iz papirnatih krožnikov, letal iz papirja in odsluženih materialov, kot so jajčne škatlice, izdelovanje afriških živali iz kartona, bodo prava izbira za nekoliko večje, medtem ko mlajšim pripravita pobarvanke.

2. IGRA MED DREVESI 

Če je možno, zberita igralni kotiček zunaj – otroci se lahko hitro zamotijo pri bližnjih drevesih okoli katerih se lovijo ali na igralih spoznavajo svoje sorodnike podobne starosti. Večji se lahko zabavajo s preučevanjem vrst rastlin na vrtu izbrane lokacije za poročno slavje, odigrajo mini golf ali igrajo otroške igre kot so »Ali je kaj trden most«, ristanc, štafeta z žogo.

3. IZDELAVA PISANE PINJATE

Neverjetna popestritev bo za otroke okraševanje pinjate. Žive barve, pisani okraski in polnjenje pinjate z različnimi konfetki, vrtavkami, žogicami skokicami in priboljški bo popestrilo dan. Kasneje bo zabava dosegla vrhunec, ko boste pinjato razbili in odprli. Eden od otrok ali eden od vaju si zaveže oči in s palico poskuša pinjato razbiti. Gosti bodo komaj čakali na to, kaj so otroci skrili v vsebino, malenkosti iz pinjate naj za spomin odnesejo domov.

4. KVIZ

Vse bolj popularna zabava so pubkvizi, zakaj ne bi imeli tudi vaši otroci zabave z zanimivimi vprašanji, ob katerih se lahko še kaj naučijo.

5. SOBA POBEGA

Otroci starejši od 10 let bodo z zanimanjem sprejeli novo dogodivščino v sobi pobega. Tako bo spodbujena miselna in gibalna igra otrok. Preverita, če prostorska organizacija to dopušča. 

6. ISKANJE SKRITEGA ZAKLADA

Če soba pobega ni mogoča, je dobra rešitev tudi iskanje skritega zaklada, pri katerem prav tako otroci različnih starosti med seboj sodelujejo in se povezujejo. Animator pripravi zaklad, ki ga skrije, nato podaja navodila za iskanje z nekaj vmesnimi postajami z vprašanji ali odkrivanjem elementov končnega zaklada, ki vodijo vse bližje velikemu zakladu.

7. PLESNI STUDIO

Z animatorjem se dogovorita, da bodo otroci pripravili skeč ali skupinski ples, ki ga bodo zaplesali gostom.

8. HIŠNI KINO

Mali nadobudneži bodo čez dan potrošili veliko energije, zato se zvečer lahko nekoliko umirijo in si ogledajo najljubši film v družbi novih prijateljev.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here