Poroka v lastni izvedbi ali s poklicnim organizatorjem

0
3262

Poroka v lastni izvedbi ali s poklicnim organizatorjem? Pri organizaciji poročnega dne vaju lahko organizator razbremeni izvedbe in priprav na vajin dan. Bodita previdna pri izbiri in vzpostavita redno komunikacijo z organizatorjem. Poskrbita, da sta vidva tista, ki sprejemata najpomembnejše odločitve.

Precej pogosta je lastna izvedba poroke, ki jo organizirata bodisi bodoča mladoporočenca sama, bodisi s pomočjo njunih družinskih članov in sorodnikov oziroma najbližjih prijateljev. S tem vsekakor lahko prihranita nekaj denarja, po drugi strani pa se morata zavedati, da so poročni dogodki, za katere skrbijo poklicni strokovnjaki, običajno izpeljani na višjem nivoju z veliko večjo verjetnostjo, da bo šlo vse gladko po načrtu.

POROKA V LASTNI IZVEDBI 

Pri poroki v lastni izvedbi ni zanemarljiva količina vloženega dela in skrbi predvsem z vajine strani. V tem primeru vam toplo priporočamo, da strokovnjaka najameta vsaj za par svetovalnih ur, da bo še pred izvedbo preveril vajin končni poročni načrt in vaju opozoril na pomembne podrobnosti, ki jih ne smeta pozabiti, da bo dogodek potekal, kot si želita.

POMOČ ORGANIZATORJA POROK

Če se z načrtovanjem in organizacijo ne želita ukvarjati, vama priporočamo izbiro izkušenega poročnega načrtovalca oziroma organizatorja. S slednjim se lahko dogovorita, da vama v celoti organizira poroko, tako rekoč »poroka na ključ«, pri čemer pa mora upoštevati vse vajine želje in realne možnosti za izvedbo, katere mora kot profesionalec dobro poznati. Lahko pa vama le pomaga pri načrtovanju poroke ter svetuje, kako zastaviti potek celotnega dogodka, poda predloge za posamezne aktivnosti in animacijo povabljencev, vama priporoča preizkušene in zaupanja vredne dobavitelje.

Poskrbita, da bosta poročnega načrtovalca vključila že takoj na začetku, da vaju dobro spozna in tako lažje svetuje, saj za dober dogodek ni šablonskih rešitev, pač pa se načrti izrisujejo sproti in individualno. Hkrati pa vam bo tako lahko zagotovil kakovostno storitev. Reševanje dogodka v zadnjem trenutku je tvegano tudi za izkušene organizatorje in ima lahko za posledico neželene izide.

Namen organizatorja je, da bosta vidva na dan vajine poroke rešena vseh velikih skrbi v povezavi z organizacijo in izvedbo dogodka in bosta v njem lahko uživala. Kaj bo organizator vključil v priprave in izvedbo je odvisno od individualnega dogovora. Organizator naj vama pomaga pri začetnem iskanju idej, organizaciji in izvedbi poroke; izboru lokacije, temi poroke, pripravi vabil, obsegu pogostitve, izbiri dobaviteljev in izvajalcev, oblikovanju sedežnega reda in drugi logistiki.

Če se odločita za sodelovanje z organizatorjem, si za prvo sestanek pripravita zanj ključne informacije: datum poroke, število oseb, okviren proračun in na katerih področja želita njegovo pomoč, prevzem celotne organizacije ali samo nekaterih delov. Na poročni dan naj poročni organizator poskrbi za neopazno koordiniranje celotnega dogajanja z vsemi sodelujočimi.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here