Najlepša poročna zgodba 2019

0
1270
Priročnik Poroka

V Priročniku Poroka 2019 je potekala nagradna igra TOP Story, v kateri so pari za sodelovanje lahko pošiljali opis svoje poročne zgodbe. Med najlepšimi prejetimi zgodbami je bila nagrajena spodnja. Paru iskrene čestitke!

Zmagovalna poročna zgodba dveh sorodnih duš!

Moža sem spoznala v svojih poznih dvajsetih. Pohvaliva se lahko z že zavidljivimi leti skupnega življenja. Začelo se je v prejšnjem stoletju, torej v časih, ko so psi še jedli kosti in mačke pile mleko. Šlo je nekako takole … Ravno, ko se človek sprijazni s svojim samskim stanom, se lahko v trenutku vse spremeni. Mislim, da je res nekaj na tem: ko nehaš iskati in čakati ter se namesto tega osredotočiš na življenje »tukaj in zdaj«, se zgodi nekaj lepega in ti spodnese tla pod nogami. Tako je bilo pri nama – v najinih življenjih sta se združili sorodni duši.

Od takrat najin skupni dvojec pametno krmari po mirnih in včasih divjih vodah, ki spremljajo vsak odnos. Skupaj piševa zgodbo o ljubezni, občasnem sovraštvu in zgodbo o spoštovanju, ki je temelj vsake uspešne zveze.

Spomini na predporočne priprave in poroko se še zmeraj zelo močno prepletajo kot aerosol slik in besed v prav posebnem obdobju časa. Seveda sem moža nekega novoletnega jutra (ki kar diši po novih zaobljubah in začetkih) zasnubila jaz sama. Zvenelo je nekako takole »Kaj pa, če bi se midva letos poročila?« »Ja, seveda, zakaj pa ne!« je zvenel odgovor. Tako je padla odločitev o uradnem zakoličenju najine zveze. Toliko o romantiki! In rojevati se je pričel projekt *Poroka*. Pet mesečne priprave so sprva minevale organizirano valovito, bolj ko je šlo proti koncu, bolj kaotične in hektične amplitude valov so postajale. Ker z možem rada ustvarjava in kreirava, sva se večine zadev lotila sama – oblačila, prstani, torta, cvetje, vabila, jedilni listi, okrasje….. Vsakič, ko sva odkljukala eno stvar, se je pojavilo še deset novih. Skratka, seznamu ni bilo videti konca.

Naj dodam nekaj najbolj hudomušnih na to temo:

  • Obiski solarija so meni kot klavstro osebi predstavljali obiske adrenalinskega parka.
  • Že izbrano in zaarano poročno obleko je nadomestila druga –   lepša, saj se
  • ve, da je obleka skoraj za vsako žensko  najpomembnejši element rituala in slovesnosti.
  • Za češnjico na torti sem si teden dni pred poroko s testom novih klešč za vihanje trepalnic, umetelno prirezala cel lok le-teh – za po… in še bi se kaj našlo.

Res pa je, da je predporočni tobogan dogodkov daleč od romantičnega prikaza poroke v kakšni modni reviji. Seveda je na dan pred dnevom »D«, tako rekoč »tik pred dvanajsto« zadeva vulkansko izbruhnila … Od vsega »hudega« sem kot perfekcionistka fasala fatalno migreno, želodčni napad in drisko – vse obenem.

Začaran krog sosledja:

  1. če vzamem protibolečinsko tableto, mi bo eksplodiral želodec,
  2.  protibolečinska svečka zaradi driske ni prišla v poštev,
  3.  tableta za želodec bi omilila le eno tegobo.

Obetal se je kataklizmičen zaključek, katerega se ne bi sramovala niti sama stara grška dama – drama. In ja, skok v zakonski jarem zna biti včasih res pasji – (hec). Dan »D«: frizerji, rože, pecivo, ličenje, (mater – kje sta prstana?), šmarnic še vedno niso dostavili … Dopoldansko nebo je obetalo prihajajoči hurikan razsežnosti Katrine. Ostajajo krasni, nepozabni XXL spomini na preživeta predporočna in poročna doživetja. Zato pozivava predstavnike sesalcev človeške vrste – samic in samcev, ki so godni, naj nikar ne oklevajo. Znano je, da se najbolj intenzivno čustvovanje pri človeku začne odvijati v trenutkih, ko je izpostavljen in v središču pozornosti. Naj gre za nastop, tekmovanje ali …. poročni dan. In to nama je bilo na najin poročni dan prineseno na velikem krožniku.

Ko sva bila na poročni dan v središču pozornosti, naju je začel preplavljati koktajl hormonov z adrenalinom, ki je najbrž poskrbel za tako močno dojemanje okolice in silovito čustvovanje. Zato je poročni dan – najin dan – dan najlepših sanj. Kakor koli, dopovedujemo si, da na koncu zmaga ljubezen, saj vendarle premika gore in z neba klati zvezde. V zakonu nam lahko včasih pade tudi kakšen kamen na glavo in nas nekoliko potolče. Temu se pač reče zakon.

Kljub temu je zakon – ZAKON!

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.