Najlepše poročne lokacije v Sloveniji

0
6506
Porocne lokacije
Porocne lokacije

Iščeta lokacijo za poročno slavje in poročno pogostitev? Nekaj idej lahko najdeta spodaj.

Bohinj

Tih romantičen dan bo ob tolmunih, okrašenih z alpskim cvetjem, nepozaben. Lahko izbereta ladjico na mirnem jezeru v objemu Triglavskega narodnega parka. Vzdihljaj večne zvestobe in pripadnosti lahko dahneta tudi na Voglu ob pogledu na prelepo Blejsko jezero.

Bovec

Zgodbo o ljubezni praznujeta v čudoviti naravni kulisi pri najmogočnejšemu slapu Boka. Kulinarični ponudniki v okolici bodo poskrbeli, da bosta skupaj s svojimi gosti razvajala brbončice.

Obala

Nežni valovi in morski zrak vaju bodo božali skozi cel poročni dan, vajino zadovoljstvo pa bo vidno tudi na prepričljivih fotografijah. Fotograf bo našel izvirne kotičke v solinah, na Belem Križu z neprecenljivim razgledom ali v starem mestnem jedru Kopra, Izole ali Pirana.

Dolina Soče, Trente

Neponovljivo doživetje bo pričarala skrivnostna modrina reke Soče. Kmečki turizmi v dolini Trente ponujajo tisti delček popolnosti, ki ga pričakujeta za vajin unikaten poročni dan.

Jesenice

Poroka v mestu jekla in narcis bo potrdila vajino trdno zvezo, ki bo trajala večno. Obred se lahko odvija v eni od dvoran ali zunaj na trgu, nato pa nepozabno poročno slavje zaokrožita z okušanjem pestrega poročnega menija.

Kras

Idilična vasica je kot nalašč za izvirno poroko v kraškem stilu, ki bo združila lokalne dobrote in naravo. Vrhunska kulinarika s pridihom primorskih jedi bo svate očarala, tako da se bodo vajine poroke še dolgo spominjali.

Bled

Alpsko poročno kuliso pričara strma pečina z gradom. S kočijo se popeljita okoli Blejskega jezera in s plento na otok, kjer lahko pozvonita zvonec vajinih skupnih želja. Obiščita grajsko klet in tiskarno, slavje pa zaključita v grajski restavraciji.

Aplski svet

Na prostem ali v notranjosti lahko belo zimsko pravljico doživita v objemu gora. Znana turistična in smučarska točka ima čarobne razglede na Julijske Alpe. V pestrem izboru ponudnikov bosta nedvomno našla prostor, ki vama bo pisan na kožo.

Podzemni svet

Na poti skozi podzemlje med veličastnimi kapniki bosta občutila veličino slovenske starodavne dediščine. Za slavje bodo poskrbeli v bližnjih restavracijah, kjer bodo kuharski mojstri pričarali nepozabno poročno doživetje.

Logarska dolina

S pogledom na vrhove Kamniško-Savinjskih Alp vajina poročne obljube izgovorita na prelepih zelenih travnikih ali pod slapom Palenk. Romantično vzdušje bo nabito s čustvi kar bo občutil sleherni gost na poroki.

Rašica

Dih jemajoče trenutke v duhu prvega slovenskega pisatelja Primoža Trubarja preživita na bregu Rašice pri Velikih Laščah. Par v noši vaju bo pospremil na obred, nato pa lahko goste pogostita v bližini. Fotograf bo ujel nepozabne kadre s pogledom na star mlin in kozolec.

Dolenjski griči in zidanice

Slikovita neokrnjena narava z nešteto zidanicami je kot nalašč za poroko na dolenjskem. V vasici, odmaknjeni od mestnega vrveža si bosta dahnila »DA« v naravi, ki v vsakem letnem času pričara svojevrstno poročno zgodbo.

Grad Bogenšperk

Baročna poroka v grajski dvorani bo vajin poročni dan naredila veličasten. V grajskem atriju ali parku bosta s svati preživela prijetne slavnostne trenutke, pod krošnjami mogočnega lipovega drevoreda pa se prvič poljubita kot mož in žena.

Laško

Edinstvene in dragocene trenutke preživita v idiličnem parku, dvorani ali na Mostu želja v Laškem. Pestra ponudba in izvrstna kulinarika bo pričarala s čustvi nabit poročni dan.

Ptuj

V ptujskem okolišu izberita nepozaben ambient na gradu, v termah ali v samostanu, ki bo pričaral nepozaben poročni dogodek. Najstarejše slovensko mesto ima prelep razgled na okolico in Ptujsko jezero.

Jeruzalem

Za vajine želje bodo poskrbeli v Jeruzalemu, kjer se poročni obred odvija v prelepem parku in bližnji cerkvici, z lokalno pridelanimi specialitetami in izbranimi vini pa bo vajino poročno slavje zaokroženo v nepozabno večerno slavje.

Goričko

Povezanost z naravo lahko doživita na Goričkem, kjer bo neokrnjena okolica poskrbela za čustveno polne trenutke vajinega poročnega dne. Za skrbno izbrano kulinariko bodo poskrbele bližnje restavracije z lokalno pridelano hrano in izbranimi vini.

Mariborsko Pohorje

Nepozabno poročno idilo ustvarita v osrčju Pohorja s pogledom na Maribor ali pa se odločita za nekaj posebnega, na primer za prizorišče Zlate Lisice in se popeljeta z gondolo. O okolici je veliko restavracij in objektov, kjer bosta našla nekaj po vajinem okusu.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here