14 najlepših poročnih lokacij v Sloveniji

0
12412
Poročne lokacije
Poročne lokacije

Poročna lokacija pričara nepozaben vtis poroke. Za vaju smo izbrali najlepše poročne lokacije v Sloveniji.

Bled

Bled, Foto: Tomaž Sedej

Bled, Foto: Tomaž Sedej

Strma pečina z gradom lahko pričara najlepše poročno vzdušje z alpsko panoramo. Dan bodo popestrili labodi na Blejskem jezeru in plovba s plento. Obiščita grajsko klet in tiskarno, slavje pa zaključita v grajski restavraciji.

 

Ptuj

Ptuj, Foto: Stanko Kozel

Ptuj, Foto: Stanko Kozel

V najstarejšem slovenskem mestu bosta našla prelepe lokacije za poroko. Slovesen obred na gradu nudi lep razgled na okolico in Ptujsko jezero.

 

Goriška Brda

Goriška Brda poroka, Foto: Arhiv ZTKMŠ Brda

Goriška Brda poroka, Foto: Arhiv ZTKMŠ Brda

Naravna barvna kulisa, v katerem koli letnem času, pričara prelep poročni dan. Razvajala se bosta s tradicionalnimi okusi briške kulinarike in okušala rdeča vina najboljših vinarjev.

Škocjanske jame

Edinstven naravni pojav, ki ga je izdelala reka Reka, je kot nalašč za poročni dan. Med pompoznimi kapniki si lahko izdahneta »da«, za slavje pa izbereta catering pogostitev ali večerjo v restavraciji, kjer bodo kuharski mojstri poskrbeli za razvajanje brbončic.

Logarska dolina

Poroka v naravi ali pod slapom, odmaknjena od vsakodnevnega vrveža, bo pričarala romantično vzdušje na vajin poročni dan. Bližnji ponudniki bodo za slavje poskrbeli z vso profesionalnostjo in prefinjenostjo okusov.

Bohinj

Bohinj, Foto: Arhiv Turizma Bohinj

Bohinj, Foto: Arhiv Turizma Bohinj

V objemu Triglavskega narodnega parka svojo ljubezen izpovejta v naravnem okolju bučnih slapov, tihih tolmunov, okrašenim z alpskim cvetjem ali z ladjico na mirnem jezeru. Poročita se lahko tudi na Voglu ob pogledu na prelepo Blejsko jezero.

Dolina Soče, Bovec

Poroka v objemu dvatisočakov, zeleni travniki in nepozabna modrina Soče, to je lahko vajina zasanjana Kekčeva pravljica. Neponovljivo doživetje lahko posnameta pri najmogočnejšemu slapu Boka.

Visoko pri Poljanah in Škofja Loka

Grajska poroka v Škofji Loki, Foto: Janez Tolar

Grajska poroka v Škofji Loki, Foto: Janez Tolar

Poroka v čudovitem dvorcu ali v njegovi okolici bo pričarala nepozabne trenutke vajinega poročnega dogodka, v objemu okoliških gričev in gozdov. Očarljivo staro mesto Škofja loka, pa vaju lahko očara s srednjeveško poroko na gradu.

Brdo pri Kranju 

Med najbolj priljubljenimi poročnimi lokacijami je zagotovo Brdo pri Kranju, ki ga obkroža edinstven naravni ambient. To je kraj, ki so ga z a bivanje pred vama izbrali tudi kralji in visoki državniki.

Rašica pri Velikih Laščah

Velike Lašče, slika lesenih koles Foto: Nika Perovšek

Velike Lašče, slika lesenih koles Foto: Nika Perovšek

V duhu prvega slovenskega pisatelja Primoža Trubarja, vaju bo v narodno nošo oblečen par pospremil na obred, nato pa izkoristita prelepo okolico, breg Rašice, star mlin in kozolec za nepozabne foto trenutke vajinega dne.

Goričko

Grad Grad, Goričko, Foto: Matevž Kostajnšek – Arhiv Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko

Grad Grad, Goričko, Foto: Matevž Kostajnšek – Arhiv Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko

Prve skupne korake lahko naredita v Krajinskem parku Goričko. Na gradu, v severozahodnem delu Goričkega, lahko izbereta tudi grajsko poroko. Vajini gosti se bodo zabavali v arkadnem hodniku ali na grajskem dvorišču in uživali v najboljšem izboru belih vin.

Slovenska obala

 

Poročni dan ob morju, fantastično fotografiranje lahko izvedeta na solinah, Belem Križu z neprecenljivim razgledom ali v starem mestnem jedru Kopra, Izole in Pirana. Slavje je možno v več restavracijah, hotelih ali na barki.

 

 

 

Mariborsko Pohorje

Poroka pod Pohorjem očara še tako zahtevne goste. Poročni dan preživita na svežem zraku, snežni preprogi ali zelenem travniku. Odločita se za nekaj posebnega, na primer za vožnjo z gondolo.

Kranjska gora

Zimsko pravljico vama bo vsekakor pričarala najlepša alpska dolina, znana turistična in smučarska točka z razgledi na Julijske Alpe. Luksuzni hoteli s strokovno usposobljenim osebjem, restavracije ali okoliški ponudniki bodo poskrbeli da bo vajin dan nepozaben.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here