Nasveti za izbiro poročne barvne kombinacije

0
3323
Barva poroke
Barva poroke

Kako izbrati barvne kombinacije poroke? Izberita vajine najljubše barve in jih ustrezno združita v zaključeno celoto.

  • Če na primer vabila izdelata v barvi sivke, potem imata lahko v tej barvi tudi aranžmaje na mizi, prtičke, cvetje, pentlje na stolih, balone in ostalo dekoracijo. K barvi sivke se lepo poda svetlo rožnata ali pastelno zelena – odlični barvi izbiri za obleke družic.. Ustvarita lahko celo tribarvno kombinacijo: barva sivke – pastelno ali svetlo zelena – bela ali krem. Zelena barva poroke simbolizira svežino, domišljijo in rast ter se tako zelo poda k vijolični, ki izraža kreativnost in poudarja individualnost.
  • Roza barva poudarja romantičnost, nežnost in zapeljivost, zato jo ‘prizemljita’ s kakšnim kontrastom. Če je rožnata vajina osnovna barva, jo kombinirajta z zlato, rjavo, temno zeleno, srebrno ali krem barvo. Zlata je barva moči, prijateljstva in bogastva; srebrna pa predstavlja moč, mir in ženskost.
  • Oranžna je barva energije in samozavesti ter se lepo poda k čokoladno rjavi, ki umiri njeno živost, pričara toplino, hkrati pa je rjava zemeljska barva, ki stimulira tudi apetit. K rjavi se lepo podajo še melonino rumena, temno vijolična, temno zelena, oranžno-rdeča, koralna, barva minta in turkizna. V pomladnih mesecih priporočamo, da izbereta oranžno-zeleno kombinacijo, jeseni in pozimi pa oranžno-rjavo. Barvna kombinacija, ki je primerna za vse letne čase je nežno roza z rjavo.
  • Lahko izbereta tudi klasično črno-belo kombinacijo, ki ji dodata še tretjo, bolj živo barvo (pink, rdečo, rumeno, zeleno, vijolično). Kombinacija črne in bele z zeleno bo ustvarila tako moderen kot eleganten videz. K zeleni barvi oblek družic, kombinirajta črne dodatke kot so na primer pentlje.
  • Dotik nevtralnega: Nevtralni odtenki (bela, rjava, bež), ki jih lahko dodata živim ali toplim barvam, bodo vajini poroki dodali naraven in sproščujoč učinek (roza-krem, zelena-krem, oranžna-rjava, roza-rjava kombinacija).
  • Dotik harmonije: Sorodni odtenki ene barve bodo ustvarili harmonijo (bela in krem, temno vijolična in barva sivke, pastelno zelena in temno zelena, različni ognjeni odtenki, kombinacije močne roza z nežno rožnato itn). Ustvarita lahko tudi kombinacijo bledih, bolj svetlih pastelnih barv (npr. pastelno rumena skupaj s pastelno oranžno ali pa različni toni smetanaste barve in nežni zlati toni).
  • Dotik dramatičnega: Dramo bosta ustvarila z drzno izbiro ene barve, ki ji bosta dodala popolnoma nasprotno barvno različico, s katero bosta ustvarila velik kontrast (vijolična z zeleno, turkizna in oranžna, ali marelična z olivno zeleno barvo).

Posebej priljubljena je izbira barvne kombinacije dodatkov v netipičnih poročnih barvah, npr. klasična belina v obleki s kombinacijo čevljev ali poročnega šopka v enem izmed živahnih pomladnih odtenkov. Pomembno je tudi, da uskladita barve obleke in dodatkov z dekoracijo celotne poroke.

HTML Code here

Sodelujoči strokovnjaki:

Stanka Blatnik

Stanka Blatnik Blagotinšek

http://www.stankablatnik.com/

modna oblikovalka, Stanka Blatnik F A S H I O N

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here