Nasveti za pripravo na potovanje

0
4778
Priprava na potovanje

Pripravita seznam s potovalnimi potrebščinami že prej, sploh če se odpravljata na medene tedne takoj po slavju. V ročni prtljagi naj bodo dokumenti, letalske karte, vize, gotovina in kartice, rezervacije nastanitev ter sončna očala. V ročno prtljago spakirajta še vlažile robčke, ščetko za zobe in osnovna zdravila, če jih morda potrebujeta vsak dan (za primer izgubljene prtljage) ter kos oblačila. Vse ostalo za nego in osebno higieno spakirajta posebej v kovček.


Če potujeta v tople kraje, vseeno ne pozabita kosa oblačil z dolgimi rokavi, če ne drugega, vama lahko pride prav na visoko klimatiziranih letališčih in železniških postajah.

Za dnevno uporabo na potovanju je primeren tudi ledveni pas, kamor spravite dokumente in gotovino. Dodatno spakirajte še ključavnico za kovček in elektronske naprave z adapterji. Že prej se pozanimajta glede vtičnic v državi vajine destinacije (poseben nastavek).

HTML Code here

Priskrbita si zavarovanje z asistenco v tujini, kar valja še posebej za lokacije izven Evropske unije, saj je tveganje toliko večje. Pripravita tudi torbico z nujnimi medicinskimi potrebščinami, predvsem če potujete v kraje, kjer je oskrba omejena ali država ne slovi po najvišji stopnji neoporečne hrane.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here