Nasveti za uskladitev poročnega šopka z nevesto

0
568
Foto: Cvetlična dekoracija v laseh, Sabina Šegula, Akademija Cvetja
Foto: Cvetlična dekoracija v laseh, Sabina Šegula, Akademija Cvetja

Obstojnost šopka

Pri izbiri šopka imejte v mislih tudi njegovo udobnost in obstojnost. Vezani šopki, ki se jih drži v roki, so na slikah lepi, a niso preveč udobni in lahko s peclji tudi poškodujete poročna oblačila. Poroka traja običajno cel dan, od obredov, do fotografiranja in na koncu zabave, zato mora biti poročni šopek obstojen in svojo svežino obdržati 24 ur, brez da je v vazi. Obstojnost šopka floristi dosežejo s pravo izbiro cvetja. Uporabo »lady držala«, ki vsebuje cvetličarsko gobo, s katero ima cvetje dodatno zalogo vode, svetujejo v vročih poletnih dneh.

Poročni šopek mora dopolnjevati podobo neveste, kot cvetlični nakit. Če želite več cvetja, floristi svetujejo tudi pri oblikovanju pripadajočega cvetličnega nakita: cvetje v laseh in ogrlica.

Poročni šopek je filigransko delo, za vsako nevesto unikatno pripravljen z izjemno natančnostjo in v skladu s celotnim poročnim konceptom.

  • K daljši poročni obleki se poda kaskadni šopek.
  • K romantičnim oblekam pritiče čuten slog šopka, ki ne sme preseči širine nevestinega pasu. Pri oblekah okrašenih s čipkami, se pazi da šopek okrasja ne zakrije.
  • Modne drzne obleke izbirajo glamurozne dame, močnega karakterja, zato se taka podoba neveste dopolnjuje z ekstravagantnim šopkom.

Dopolnjevanje nevestine podobe in poročni šopek

Celotna poročna dekoracija mora slediti značaju neveste. Včasih neveste pozabijo, da fotografije na spletnih straneh ne odražajo njihove osebnosti, značaja. Ravno tako je treba vedeti, da so na spletnih straneh šopki, ki so narejeni le za fotografiranje, cvetje celo nima pravega naravnega odtenka in barve, saj so fotografije lahko spremenjene. Zato ob naročilu poročne dekoracije upoštevajte predloge strokovnjakov – floristov. Za naročilo si vzemite vsaj 30 minut, saj najmanj toliko potrebuje florist, ki je strokovnjak za poročno dekoracijo, da dobi vse podatke in vam ustrezno svetuje.

<b>NAMIG</b>
Poročni šopek naj bo v prvi vrsti udoben, lahek in trajen. Šopki, ki imajo skupaj zvezane peclje so manj udobni, hkrati pa morate skrbeti, da cvetje ne uveni. V mislih imejte, da preveliki šopki zakrijejo nevesto, zaradi večjega števila stebel so tudi težki

 

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here