Nenavadne, a romantične poroke v tujini

0
1620
Nenavadna poroka

Jutranja poroka v balonu

Baloni

V Albuquerqueju (Nova Mehika, ZDA) se vsako leto odvija Mednarodni festival balonov, na katerem se pari lahko tudi poročajo. Večno zvestobo si obljubijo v zgodnjih jutranjih urah v objemu sonca in oblakov v popolnem romantičnem vzdušju! Košare balonov lahko sprejmejo tudi po več potnikov hkrati, tako da imata ženin in nevesta na poročnem obredu lahko ob sebi tudi svoje najbližje. Za poroko med oblaki se je odločil tudi par, ki je imel svoj prvi zmenek ravno na festivalu, ki traja devet dni in se vsako leto odvije v oktobru. Ker sta se na festival vedno znova rada vračala in nanj obujala spomine, je bila ideja za poroko v balonu več kot popolna.

Obljuba v poročni jami

Poroka v jami

Poročni pari, ki obožujejo podzemlje, se odpravijo v ‘poročno jamo’ Ozarks v Misuriju (Amerika). Stara ameriška legenda pravi, da se je prvi par tam poročil že okrog leta 1800. Do danes pa si je v jami večno zvestobo obljubilo že več kot 2.500 parov. Mladoporočenca sta izjavila, da bi bila romantična poroka na plaži zanju preveč vsakdanja. V želji po nepozabni poroki sta si raje izbrala prečudovite kapnike, ki so tudi zanju nastajali vrsto let.

Pristaši superjunakov

Superheroji

Vsakdo je v otroštvu občudoval vsaj enega superjunaka. Z zgodbami, stripi, filmi ter risankami ste preživeli cele popoldneve; igrali ste se s figuricami ter se pretvarjali, da imate tudi sami »super« moči. Ker je Batman eden od najpopularnejših superjunakov, se je nek par odločil, da si želi vsaj za en dan stopiti v kožo Batmana; in to na svoj poročni dan.

Najdaljša vlečka na svetu

Vlečka

Ste vedeli, da ima vlečka neveste v vsaki kulturi svoj pomen? V veliko državah prikazuje nevestino doto in tudi njene finančne zmožnosti. Številnim nevestam je tudi všeč, da je vlečka čim daljša, ker je tako morda še lepša. Na to je pomislila tudi nevesta iz Kitajske, ki ni razmišljala o finančnem zalogaju in si je tako priskrbela kar 200-metrsko vlečko ter 50 nosačev zanjo. 

Poroka presenečenja s skokom v tandemu

Skok

Škotski par je na svoji poroki želel dobesedno skočiti v zakon. Spoznala sta se ravno na eni od odskočnih ‘ramp’ za bungee jumping. Ker sta si želela imeti zabavno ter nepozabno poroko in nista hotela svojih prstanov izmenjati na poročnem uradu, sta se odločila, da bosta svoj 130. skok obeležila kar s poroko. Potem ko sta v tandemu skočila v globino, sta si obljubila večno zvestobo. To je bila prva takšna poroka na Škotskem, ki jo je spremljala celotna ekipa za bungee jumping, oblečena v tradicionalna škotska oblačila. Par je s poroko presenetil tudi družino in prijatelje, saj nikomur nista zaupala, kakšno poroko v resnici pripravljata. 

99 ženinov in 105 nevest je sklenilo zakonsko zvezo na svoj rojstni dan.

Napisane zgodbe se da izvesti tudi v Sloveniji. Sicer prilagamo še nekaj izvirnih idej za vajino nepozabno zgodbo:

poroka pod vodo, poroka z delfini, poroka »drive thru« v Las Vegasu, poroka na kolesu, poroka s 100 družicami, poroka na mostu, poroka v muzeju starodobnikov, poroka na ledeniku, poroka na kraterju vulkana, poroka z eksotičnimi živalmi, poroka na majskem templju, poroka na piratski ladji, poroka na vlakcu smrti, gola poroka, poroka z 99.999 vrtnicami, poroka v akvariju z morskimi psi. Poiščita vajino nepozabno poročno doživetje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here