Nepozabno kulinarično doživetje na poroki

0
496
Estetska kulinarika

V svetu kulinarike in cateringa se pojavljajo številni zanimivi trendi, med katerimi izstopa usmerjenost k trajnostni prehrani, s poudarkom na izbiri lokalnih in sezonskih živil. Ključna prednost uspešnih cateringov je prilagodljivost ponudbe za pravo kulinarično doživetje, ki se prilagaja posebnim prehrambnim režimom in drugim specifikam naročnikov.

Ustvarjanje nepozabnih doživetij

V cateringih se vse več pozornosti namenja tudi prezentaciji jedi in uporabi inovativnih izdelkov za serviranje. Poleg kakovostne in okusne hrane je ključnega pomena tudi odnos do gostov. Primeren, sproščen, a profesionalen odnos pomaga ustvariti nepozabno doživetje za goste.

Pri izbiri hrane poskrbita, da bodo na slavnostnem poročnem menuju jedi, ki jih imata rada vidva. Hkrati upoštevajta, da bo izbor hrane dovolj širok, da bo všeč tudi ostalim gostom in bo vsak našel nekaj zase.

Ekstravagantne plošče kot dekoracija

Namesto cvetja umestita na sredine miz ekstravagantne plošče iz lesa ali v videzu marmorja obložene z različnimi prigrizki in malimi grižljaji. Plošče združujejo različne teksture, okuse in barve ter tako ustvarijo vizualno osupljiv in okusen detajl, ki zadovolji različne okuse in želje. Bodita pozorna, da bo nekaj za vse okuse in preference prehranjevanja. Služijo lahko kot predjed ali pa naročita, da jih med posameznimi deli pogostitve menjavajo. V dekoracijo obloženih plošč vnesita elemente vajinih poročnih barvnih kombinacij.

  • Obširno obložene sirne plošče, s skrbno izbranimi siri, mesninami, marmeladami in drugimi namazi kot sta humus ali paštete; rezine bagete, krušne palčke in izbor krekerjev, sveže ali vloženo in suho sadje in zelenjava ter sveža zelišča in mikrozelenje.
  • Lahko vašo dekoracijo zaokrožijo umetniško izdelane pekovske krušne mojstrovine iz različnih vrst moke (štručke z različnimi posipi, različnih oblik, pletenke).
  • Vsaka miza ima lahko mini torto, ki ima ravno dovolj kosov za število gostov za mizo. 

Unikatno in estetsko dovršeno

Trend pogostitev je izbira svežih sezonskih in lokalnih sestavin in jedi za poročni meni, s katerimi vneseta unikatnost in pristnost v kulinarično razvajanje. Edinstveno razvajanje naj kulinarični mojstri zaokrožijo z estetsko prezentacijo jedi.

Prilagodljivost in zadovoljitev različnih okusov

Ponudniki kulinaričnega razvajanja vama lahko pripravijo več tipov pogostitve, npr. fingerfood, samopostrežni bife, strežena večerja ali kombinacija naštetega. Izberita tistega, ki je prilagodljiv in lahko pripravi ustrezen nabor jedi glede na vajine želje in potrebe. Pri ponudniku preverita, ponudbo za različne režime prehranjevanja in katere sestavine nameravajo vključiti. Ne zanašajta se na odgovor »bomo že nekaj pripravili« in ponudnika prosita, da vam že v odgovoru na povpraševanje navede okvirni meni in sestavine. Lahko tudi sama podata osnovno idejo glede vključenih jedi, ali se dogovorita za pokušino jedilnika.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here