Nepozabno vzdušje pričara skrbno izbrana glasba

0
936

Glasba v živo

Izbereta lahko med živo glasbo, ki jo izvajajo šolani pevci, orkestri, izvajalci zimzelenih pesmi ali imitatorji znanih glasbenikov. Nekoliko več bosta odštela za znane slovenske pevce ali bande, katerih lasten repertoar vama mora biti všeč (ni pa nujno da bo tudi gostom). Lahko so vajine pesmi iz mladosti in pesmi, ki vama pričarajo lepe spomine. Od pop-a in jazz standardov, slovenskih evergreenov do popevk, glasba starih rokerjev ali vajinih top glasbenikov, kot so morda Michael Jackson, Aretha Franklin, Alicia Keys, ali morda mlajših, kot so Liane La Havas, Emily C. Browning, Gregory Porter in še bi lahko naštevali. 

Namig

Bodita drzna z izborom skladb: Feel like making love – Emily C. Browning, All my lovin’ – Amy Winehouse, We’re in This love together – Al Jarreau.

Dj in animacija gostov 

Profesionalni DJ vrti različne zvrsti glasbe, zato mu zaupajta želeni žanr in vajino široko listo želja. Tekom večera bo glasbo prilagajal glede na razpoloženje gostov in skrbel da plesišče ne bo prazno. Običajno intenzivnost niha, saj se nekateri vmes odmaknejo in okrepčajo s pijačo. Opozorita ga koliko glasbenih želja lahko sprejme tudi izmed množice veselih gostov. Ob glasbi se lahko dogovorita tudi za animacijo, tako bo oseba vodila celoten zabavni program, od vajinega prihoda na slavje do odhoda domov – seznanitev gostov s časovnico slavja, napoved zahvalnih govorov, prvega plesa in plesa s starši, ognjemeta, skupnega prvega reza v torto ali vodenjem iger za svate.

NAMIG Pravljičen in popoln ambient na slavju ustvarijo ambientalne barvne luči. Na plesišču pričara čuten prvi ples talna megla in hladne iskre, ki so pravi hit. Lahko si omislita projekcijo vajinih imen na steno, kjer sedita, ali vajin osebni barvni logotip na plesišču.   

Kaj pa, če se zgodi …

  • Izognita se neizkušenim izvajalcem in obiščeta pevce ali ansambel, ki so že nastopali v živo. Vprašajta ali obiščita kakšen njegov/ihov »špil« in videla bosta kakšno energijo ustvarja/jo.
  • Glasbeniki so mojstri improvizacije, pa vseeno jim zaupajta realen časovni okvir, da se bodo nanj pripravili. Večina izvajalcev je pripravljena ure podaljšati, a vprašajta koliko stane dodatna ura. Najbolj pogosto se zgodi, so nam zaupali sodelujoči izvajalci, da se okoli tretje ure gostje počasi začnejo odpravljati.  
  • Inštrumenti so občutljivi na vlago, zato glasbenike predhodno obvestite ali bo poroka zunaj ali notri. Že bližnji prijetno žuboreči potoček lahko odda toliko vlage, da se leseni instrument razglasi.
  • Lahko se zgodi, da bo prostor za band premajhen, zato na lokaciji že vnaprej predvidita, kje bo stal band, koliko oseb bo in koliko prostora zavzamejo glasbila. Če je poroka v določenem prostoru, morajo tudi večja glasbila priti do prizorišča, zato naj bo dostavni parkirni prostor blizu vhoda.  
  • DJ ne potrebuje toliko prostora, a tudi on mora biti ravno prav odmaknjen in še vedno blizu plesišča, zato naj si ogleda lokacijo slavja že prej.
  • Če bo glasbenik ali animator nepričakovano odsoten, naj vam zagotovi zamenjavo. Tudi previsokega predplačila ne poravnajta, ker se bosta potem še težje dogovorila, ob morebitnih odpovedih za vračilo.
  • Izvajalci lahko obedujejo z gosti, zato predvidita prostor in hrano tudi za njih.
  • V primeru nenadnih sprememb lokacije ob razrezu torte ali metanju šopka ima DJ ali animator s seboj dodaten prenosni zvočnik in brezžični mikrofon.
  • Pred dogovorom se skušajta dogovoriti in razjasniti čim več podrobnosti o nastopu in podpišita pogodbo, da se izogneta morebitnim zapletom.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here