Nepredvidljive situacije na dan poroke

0
1308

Kako se spopasti z izzivi in nepredvidljivimi situacijami na dan poroke? Na poroki gre lahko marsikaj narobe. Mirnejša bosta, če bosta imela ob sebi pomočnike, ki bodo poskrbeli za nepričakovane situacije.

Ne glede na to, ali se bosta odločila za lastno organizacijo poroke ali pa bosta pomoč poiskala pri izkušenih načrtovalcih, se bosta enako kot večina parov tudi vidva zadnje dni priprav spraševala, na kaj vse še nista pomislila in ali bo šlo vse po načrtu. Mirneje bosta spala, ko bosta imela ob sebi organizacijsko sposobne pomočnike, ki bodo namesto vaju poskrbeli za logistična usklajevanja ob nepredvidenih situacijah in nepričakovanih spremenjenih okoliščinah. Takrat najhitreje reši situacijo sposobna in iznajdljiva oseba.

»Ne vem, koga naj poslušam …«

Po navadi pride do vmešavanja družinskih članov, ki vaju lahko prepričajo v drugačne zamisli in tako potem nastane zmeda. Poslušajta drug drugega in sledita svojim željam in trdno stojta za svojimi odločitvami. Poskrbita za dobro organizacijo poroke. Tako se lahko izogneta številnim nepotrebnim pripetljajem. Bodita usklajena in se podpirajta pri vseh odločitvah. Ker je v organizacijo poroke vpletenih veliko ljudi, je dobro, da stojita drug drugemu ob strani. Pri tem je lažje, če se odločita za profesionalno pomoč, kjer bodo strokovnjaki znali umiriti tudi vajino tremo in pomiriti zaskrbljenost.

Vročina

Pretirana vročina na poročni dan ni prijetna, zato si omislita čipkast dežniček, da si bosta zastirala žarke, visoko spete las in kremo za sončenje. Ženin pa naj vzame tudi dodatno srajco. V torbico za nujno pomoč dodajte steklenico vode.

Dež

Na slabo vreme pomislita že pri načrtovanju. Če načrtujeta poroko na prostem razmislita o šotoru, nadstrešku ipd. Če bo poroka na večih različnih lokacijah pa poskrbita za dežnike tudi za svate (vsaj en dežnik na par).

Trema pred poroko

Trema ni nič nenavadnega. Vsi jo imamo, pred vsakim pomembnim dogodkom v življenju. Zaupajta svojim občutkom ter sledita svojim željam in skupnim odločitvam.

Raztrgana obleka

Je verjetno največji strah vsake neveste. Zato dame izbirajte obleke brez ostrih elementov, ki bi morebiti lahko natrgali obleko. Prav tako previdno s šopkom, če ima cvetje trnje. V torbici za nujno pomoč imejte mini šivalni set s nitjo barve vaše obleke, morda tudi lepilo.

Madeži na obleki in neudobni čevlji

Ti na poroki nikakor niso dobrodošli. Če »napadejo« nevestino obleko, se jih lotita z belo kredo ali otroškim pudrom, madež rdečega vina pa bosta uspešno ugnala s kuhinjsko soljo. Prav vama bo prišla tudi gobica za čiščenje čevljev in valjček za odstranjevanje dlačic. Rezervni čevlji vama bodo rešili boleče noge v poznih urah, s seboj pa vzemita tudi obliže.

Razvnete strasti med gosti

Slednjemu se bosta najlažje ognila z upoštevanjem narave odnosov med svati pri pripravljanju sedežnega reda. Če pride do kratkega stika, prosita za pomoč nevtralno osebo, ki bo goste umiril. Goste naj prijazno opomni, da so prišli praznovat veseli dogodek. Po potrebi naj koga od njih tudi odpelje na zrak in se tam z njim zaplete v pogovor, da ga pomiri.

Zamujanje

Vajin časovni načrt se lahko tudi malce zamakne, če kdo od bližnjih ali kdo od izvajalcev zamuja. Ta čas se zabavajte in improvizirajte. Če zamujata vidva, pa ne pozabita zamotiti gostov (npr. z živahno glasbo, okusno predjedjo, izvirno animacijo). Svatje, ki se prijetno zabavajo, zamud sploh ne bodo opazili.

Dostavljavec torte zamuja

Če zamuja 20 – 30 minut lahko improvizirata in poskrbita za animacijo gostov, na primer s skupinskim plesom ali igro. Gosti, ki se prijetno zabavajo, zamujanja ne bodo opazili.

Razmazan make-up

Solze sreče so redne spremljevalke porok, zato se nanje že prej pripravita. Neveste, v torbici imejte papirnate robčke, puder, senčilo za oči, šminko, maskaro in vatirane palčke, da boste ličila lahko večkrat popravile, predvsem pred fotografiranjem. Ne pozabite še na prozoren lak za nohte, s katerim lahko rešite strgane hlačne nogavice.

Slab zadah

Rešita z ustno vodo, zobno ščetko, žvečilnimi gumiji in bonboni, ki jih vključita v torbico za poročni dan.

Zlomljen noht

V torbici imejte lak za nohte v pripadajoči barvi, lepilo za umetne nohte in pilico. Tudi prozoren lak za nohte pogosto ni odveč. Z njim lahko rešite strgane hlačne nogavice, če ste pozabili rezervne.

(Pre)močno sonce in zimski mrak

Lokacijo poroke si oglejta v enakem času dneva, kot bo potekal obred. Ne pozabita upoštevati tudi letnega časa, v katerem načrtujeta poroko (pozimi je hitro tema, poletni sončni zahodi pa pogosto oddajajo motečo svetlobo). Prava svetloba je pomembna tudi zaradi fotografij. Če bosta vedela kakšna svetloba bo na vaši poroki, bosta tudi morebitno potrebno osvetlitev lažje načrtovala.

Nepovabljeni gosti

Vse ste skrbno načrtovali, večkrat premleli seznam povabljenih in sedežni red, nato pa vam nekdo od svatov zmeša štrene – s seboj pripelje nepovabljenega gosta (npr. svojega novega fanta ali dekle).

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here