Nepredvidljive situacije na dan poroke

0
3141

Kako se spopasti z izzivi in nepredvidljivimi situacijami na dan poroke? Na poroki gre lahko marsikaj narobe. Mirnejša bosta, če bosta imela ob sebi pomočnike, ki bodo poskrbeli za nepričakovane situacije.

Ne glede na to, ali se bosta odločila za lastno organizacijo poroke ali pa bosta pomoč poiskala pri izkušenih načrtovalcih, se bosta enako kot večina parov tudi vidva zadnje dni priprav spraševala, na kaj vse še nista pomislila in ali bo šlo vse po načrtu. Mirneje bosta spala, ko bosta imela ob sebi organizacijsko sposobne pomočnike, ki bodo namesto vaju poskrbeli za logistična usklajevanja ob nepredvidenih situacijah in nepričakovanih spremenjenih okoliščinah. Takrat najhitreje reši situacijo sposobna in iznajdljiva oseba.

»Ne vem, koga naj poslušam …«

Po navadi pride do vmešavanja družinskih članov, ki vaju lahko prepričajo v drugačne zamisli in tako potem nastane zmeda. Poslušajta drug drugega in sledita svojim željam in trdno stojta za svojimi odločitvami. Poskrbita za dobro organizacijo poroke. Tako se lahko izogneta številnim nepotrebnim pripetljajem. Bodita usklajena in se podpirajta pri vseh odločitvah. Ker je v organizacijo poroke vpletenih veliko ljudi, je dobro, da stojita drug drugemu ob strani. Pri tem je lažje, če se odločita za profesionalno pomoč, kjer bodo strokovnjaki znali umiriti tudi vajino tremo in pomiriti zaskrbljenost.

HTML Code here

Priča je pozabila prstana

Hitro in iznajdljivo osebo prosita, naj gre domov po prstana. Če je poroka preveč oddaljena od doma, sprejmita to z nasmehom in si prstana začasno izposodita od svatov.

Preveč razigrani otroci

Prosita družinskega člana ali prijatelje, da vajine otroke pripeljejo tik pred obredom, saj jih čakanje dolgočasi in lahko postanejo nemirni. Za slavnostno večerjo priskrbita animatorko, ki bo v posebnem prostoru obvladovala otroško igro.

Vročina

Pretirana vročina na poročni dan ni prijetna, zato si omislita čipkast dežniček, da si bosta zastirala žarke, visoko spete las in kremo za sončenje. Ženin pa naj vzame tudi dodatno srajco. V torbico za nujno pomoč dodajte steklenico vode.

Nenapovedan dež in ohladitev

Na slabo vreme pomislita že pri načrtovanju. Če načrtujeta poroko na prostem razmislita o šotoru, nadstrešku ipd. Če bosta tik pred zdajci ugotovila, da je napoved slaba, priskrbita velike barvne poročne dežnike. Z njimi se s svati noro zabavajta ter naredita nekaj unikatnih fotografij v dežju. Ti pridejo prav tudi pred soncem.

Trema in znojenje

Trema ni nič nenavadnega. Vsi jo imamo, pred vsakim pomembnim dogodkom v življenju. Zaupajta svojim občutkom ter sledita svojim željam in skupnim odločitvam. Nevesta se lahko čez dan večkrat osveži z deodorantom ali antiperspirantom. Ženin naj ima s seboj dodatno poročno srajco, da se lahko tudi preobleče.

Raztrgana obleka

Je verjetno največji strah vsake neveste. Zato dame izbirajte obleke brez ostrih elementov, ki bi morebiti lahko natrgali obleko. Prav tako previdno s šopkom, če ima cvetje trnje. V torbici za nujno pomoč imejte mini šivalni set s nitjo barve vaše obleke, morda tudi lepilo.

Madeži na obleki ali raztrgane hlačne nogavice

Najbolje je, da ohranite mirno kri, saj se to lahko zgodi vsakomur. Pri sebi imejte suho čistilo (kredo ali otroški puder, madež rdečega vina pa bosta uspešno ugnala s kuhinjsko soljo.) ter dodaten par hlačnih nogavic. Tudi šivanka in nit v barvi obleke vam lahko pride prav.

Neudobni čevlji

Rezervni čevlji vama bodo rešili boleče noge v poznih urah, s seboj pa vzemita tudi obliže.Prav vama bo prišla tudi gobica za čiščenje čevljev.

Razvnete strasti med gosti

Slednjemu se bosta najlažje ognila z upoštevanjem narave odnosov med svati pri pripravljanju sedežnega reda. Če pride do kratkega stika, prosita za pomoč nevtralno osebo, ki bo goste umiril. Goste naj prijazno opomni, da so prišli praznovat veseli dogodek. Po potrebi naj koga od njih tudi odpelje na zrak in se tam z njim zaplete v pogovor, da ga pomiri.

Zamujanje

Vajin časovni načrt se lahko tudi malce zamakne, če kdo od bližnjih ali kdo od izvajalcev zamuja. Ta čas se zabavajte in improvizirajte. Če zamujata vidva, pa ne pozabita zamotiti gostov (npr. z živahno glasbo, okusno predjedjo, izvirno animacijo). Svatje, ki se prijetno zabavajo, zamud sploh ne bodo opazili.

Zamujanje s programom

Če ne bosta najela organizatorja, prosita enega od svatov, naj stalno bdi nad celotnim potekom dogajanja. O morebitnih zamudah naj obvesti tudi poročni urad ter odgovorno osebje v restavraciji.

Zamujanje gostov

V nestrpnem pričakovanju vseh gostov, naj se na projektorju vrti filmček o vajinih najlepših spominih z najrazličnejših dogodkov; v ozadju naj bo prikupna glasba. Čas pred večerjo izkoristita za klepet s svati in za hitro druženje drug z drugim.

Zamujanje fotografa ali snemalca

Enega od svojih najbližjih, za katerega veste, da je opremljen z najsodobnejšo video opremo, poprosita naj vzporedno snema ali fotografira dogajanje.

Dostavljavec torte zamuja

Če zamuja 20 – 30 minut lahko improvizirata in poskrbita za animacijo gostov, na primer s skupinskim plesom ali igro. Gosti, ki se prijetno zabavajo, zamujanja ne bodo opazili.

Solze in make-up

Solze na poroki niso nič nenavadnega, saj je to čustven dogodek. Pri sebi imejte vlažilne in suhe robčke, maskaro in šminko, da boste make-up v trenutku popravile. Ne pozabite še na prozoren lak za nohte, s katerim lahko rešite strgane hlačne nogavice.

Slab zadah

Rešita z ustno vodo, zobno ščetko, žvečilnimi gumiji in bonboni, ki jih vključita v torbico za poročni dan.

Zlomljen noht

V torbici imejte lak za nohte v pripadajoči barvi, lepilo za umetne nohte in pilico. Tudi prozoren lak za nohte pogosto ni odveč. Z njim lahko rešite strgane hlačne nogavice, če ste pozabili rezervne.

(Pre)močno sonce in zimski mrak

Lokacijo poroke si oglejta v enakem času dneva, kot bo potekal obred. Ne pozabita upoštevati tudi letnega časa, v katerem načrtujeta poroko (pozimi je hitro tema, poletni sončni zahodi pa pogosto oddajajo motečo svetlobo). Prava svetloba je pomembna tudi zaradi fotografij. Če bosta vedela kakšna svetloba bo na vaši poroki, bosta tudi morebitno potrebno osvetlitev lažje načrtovala.

Živahni ali nepovabljeni gosti

Z organizatorjem poroke se dogovorita, da živahne ali nepovabljene goste pospremi v poseben kotiček, kjer skupaj z njimi nazdravita in jim tako na prisrčen način sporočita, da je počasi čas za njihov odhod.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here