7 nujnih poporočnih opravil

0
2654

Nujna poporočna opravila, ki jih morata urediti po slavju. Zahvalita se svatom. Posebno zahvalo namenita vajinima pričama. Po poroki uredita zamenjavo priimkov in dokumentov.

Po poroki vaju čaka še nekaj sladkih malenkosti, ki jih ne smeta pozabiti.

  • Poravnajta račune ponudnikov – preglejta seznam sodelujočih in po prejemu njihovih računov preverita, ali sta prejela zahtevano, ter račune poplačajta v dogovorjenih rokih. Če sta bila z njimi zadovoljna, shranita kontakte, da jih bosta lahko priporočila prijateljem. Če kaj ni šlo po načrtu se z njimi umirjeno pogovorita in predlagajta primeren popust.
  • Zahvalita se svatom – na poroki sta se že zahvalila s konfeti ali piškotki, veseli bodo tudi vajine zahvale za darilo. Zahvale so običajno v istem slogu kot vabila, lahko jih še bolj personalizirata. Napišita svatovo ime, dodajta sladko opažanje iz vajinega poznanstva, šalo ali pripetljaj. Če sta v dar prejela denar, v zahvali omenita, kaj bosta z darilom kupila (novo kuhinjo, otroški voziček, ipd.).

Pripravita lahko manjša darilca, kot je dišeče milo z vajinima imenoma ali steklenica izbranega vina. V zahvalo dodajta skupno poročno fotografijo ali pa izdelajta kar video, ki ga preko spleta delita z ostalimi.

  • Posebej se zahvalita pričam s slavnostnim kosilom ali večerjo, pripravita fotografije v spomin ali jim podarite večje darilo, saj sta/so vama stala ob strani čez celoten proces poroke in sta/so vama tudi v osebno oporo.
  • Naročita albume s fotografijami ali video pri izbranem fotografu, ter ga pokličita, če je potekel rok izdelave.
  • Po poroki vrnita izposojeno poročno obleko in ostale dodatke.
  • Za vajin skupni priimek lahko izbereta priimek enega ali drugega, lahko obdržita vsak svojega, svojemu lahko dodata priimek partnerja ali izbereta priimek partnerja in mu dodata svoj priimek. Sprememba priimka velja od sklenitve zakonske zveze. Osebno izkaznico in potno listino izročita upravni enoti najpozneje v 30 dneh. V istem roku morata zamenjati tudi vozniško dovoljenje. Ko bosta prejela novo osebno izkaznico, kar je običajno v tednu dni, zamenjajta še druge dokumente, na katerih je naveden vaš priimek (kartica zdravstvenega zavarovanja, bančne kartice itd.). Če bosta spremenila stalno prebivališče ali naslov stanovanja, morata upravni enoti prijaviti spremembo v 8 dneh od naselitve. Za oddajo vloge potrebujeta pisno soglasje lastnika ali dokazilo o lastništvu, in če vlogo oddajate osebno, tudi identifikacijski dokument.
  • Na koledar zapišita prvo obletnico, ki jo bosta praznovala kot mož in žena. V bodoče praznujta vsakoletno potrditev vajinega skupnega življenja. 

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here