Opomnik za poročne drobnarije

0
275
Poročne drobnarije
Poročne drobnarije

Pri načrtovanju ne pozabite tudi na poročne drobnarije, kot so namizni aranžmaji, blazinice za prstane, riž, knjiga gostov in ostale malenkosti.

Pri organizaciji poroke naj bo premišljena vsaka drobnarija. Ključnega pomena je, da se držita rdeče niti poroke in ohranjata temo. Tako bo vsaka drobnarija delovala kot del celote in konec koncev niti ne bo opazno, če bosta kakšno pozabila. Med vsemi poročnimi drobnarijami je kar nekaj takih, ki jih lahko naredita tudi sama.

Namizni aranžmaji

Aranžmaji so zelo različni, izbira je odvisna od okusa ženina in neveste. Lahko so zelo baročni ali minimalistični, pomembno pa je, da so praktični. Rože še zdaleč niso obvezne. Vedno večji trend je eko ali natur slog poroke, kjer so dobrodošli naravni materiali z zelenimi detajli ali pa se odločita za preprost aranžma s svečami v steklovini, ogledalci ali kristali.

Blazinica za prstane

Blazinice za prstane so del protokola in so tako skoraj obvezen del vsake poroke. Vseeno se lahko ogneta klasičnim blazinicam, saj obstaja kar nekaj variacij. V skladu s temo poroke se lahko odločita za naravne blazinice, kot so blazinice iz rož oz. velik cvet, lesene kocke ali škatle ipd. Lahko tudi izbereta najljubši predmet ali spominek in ga spremenita v blazinico za prstane.

Tradicionalni riž

Posipanje mladoporočencev z rižem je tradicija, ki pravi, da bosta imela mladoporočenca toliko otrok, kolikor zrn se bo ujelo na obleko. Če ne želite biti tradicionalni, se lahko odločita za sodobnejšo različico – namesto riža lahko svatje mečejo barvne poročne konfete, sveže cvetje, ki ga dobijo v lični škatlici ali spuščajo milne mehurčke.  Še posebej slednji so vse bolj priljubljeni med mladimi pari.

Poročni šopek

Vsaka nevesta si želi najlepši šopek, ki ga ob koncu večera običajno podari naprej. Organizatorka porok Jasmina Kandorfer Čekeliš je opozorila, da je pri oblikovanju treba biti pozoren na to, ali bo nevesta šopek metala ali podala. Glede na odločitev se pripravi bolj kompakten ali rahel šopek. Pripravijo ga lahko cvetličarji ali aranžerji, na ta način bo šopek zagotovo brez težav prestal večer. Lahko pa ga ustvarite tudi sami. Da vam ne bo treba dan pred poroko nabirati rož, si raje izberite alternativne šopke iz volne, filca ali celo gline, ki jih lahko pripravite že kakšen mesec prej.

Svatovski šopki

Tradicionalno so svatje nosili na oblačilih naprsno cvetje, ki ga je bilo treba pripenjati in so na oblekah nastale luknjice. Dandanes obstaja kar nekaj alternativ šopkom. Veliko ponudnikov vama lahko izdela osebne broške, kamor izpišejo vajini imeni in datum poroke ali pa vstavijo primerno fotografijo. V izogib preluknjanim oblekam, se lahko odločita za magnetne broške, popularna različica pa so tudi trakovi. Vse naštete dodatke lahko z nekaj truda, kreativnosti in iznajdljivosti naredita tudi sama.

Knjiga gostov

Čeprav vaju ob poroki zasujejo s čestitkami, polnimi lepih misli, je knjiga gostov, kamor svatje vpišejo vtise iz poroke, še vedno nekaj posebnega. Zaželeno je, da nanjo opozorita ob začetku slavja, saj jo lahko drugače gostje spregledajo. Kupita lahko za to namenjene knjige, ki so poročno okrašene, lahko pa jo naredita tudi sama. Druge alternative pa so še razni plakati, kamor svatje zapišejo vtise in želje, ali pa steklene posode z listki.

Ognjemet

Polnoč je tista magična ura, ko nevesta postane žena in s svojim možem zapleše prvi ples. To tradicijo lahko začinita z ognjemetom, ki je prav tako običajno ob polnoči, ali pa se odločita za spust balonov.

 

zp8497586rq
Deli

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.prirocnikporoka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.