Opomnik za poročne drobnarije

0
4631
Poročne drobnarije
Poročne drobnarije

Pri načrtovanju ne pozabite tudi na poročne drobnarije, kot so namizni aranžmaji, blazinice za prstane, riž, knjiga gostov in ostale malenkosti.

Pri organizaciji poroke naj bo premišljena vsaka drobnarija. Ključnega pomena je, da se držita rdeče niti poroke in ohranjata temo. Tako bo vsaka drobnarija delovala kot del celote in konec koncev niti ne bo opazno, če bosta kakšno pozabila. Med vsemi poročnimi drobnarijami je kar nekaj takih, ki jih lahko naredita tudi sama.

Namizni aranžmaji

Aranžmaji so zelo različni, izbira je odvisna od okusa ženina in neveste. Lahko so zelo baročni ali minimalistični, pomembno pa je, da so praktični. Rože še zdaleč niso obvezne. Vedno večji trend je eko ali natur slog poroke, kjer so dobrodošli naravni materiali z zelenimi detajli ali pa se odločita za preprost aranžma s svečami v steklovini, ogledalci ali kristali.

Okrasitev avtomobilov svatov 

Pripravita pentlje s preprostim izdelovanjem na poteg ali cvetlične aranžmaje za okrasitev avtomobilov svatov. Ko se boste v koloni en za drugim odpravili od ene lokacije do druge, hupali nasproti vozečim, boste zgledali kot skupina povezani, kar bo še vsakemu mimoidočemu izvalo prijetne emocije.

Blazinica za prstane

Mehka blazinica bo pospremila vajina prstana do ključnega trenutka vajine večne združitve, zato jo skrbno izberita. So del protokola, tako skoraj obvezen del vsake poroke. Vseeno se lahko ogneta klasičnim blazinicam, saj obstaja kar nekaj variacij. V skladu s temo poroke se lahko odločita za naravno blazinico, kot so blazinice iz rož oz. velikega cveta, lesene kocke ali šatuljice. Lahko izbereta najljubši predmet ali spominek in ga spremenita v blazinico za prstane.

Tradicionalni riž

Posipanje mladoporočencev z rižem je tradicija, ki pravi, da bosta imela mladoporočenca toliko otrok, kolikor zrn se bo ujelo na obleko. Če ne želite biti tradicionalni, se lahko odločita za sodobnejšo različico – namesto riža lahko svatje mečejo barvne poročne konfete, sveže cvetje, ki ga dobijo v lični škatlici ali spuščajo milne mehurčke.  Še posebej slednji so vse bolj priljubljeni med mladimi pari.

Tulci za posip

Riž se za svate pripravi v tulce, v obliki stožcev. Alternativa temu so barvni konfeti ali posušeno cvetje. Med mladimi pari je priljubljeno spuščanje milnih mehurčkov.  Posipanje mladoporočencev z rižem je tradicija, ki pravi, da bosta imela mladoporočenca toliko otrok, kolikor zrn se bo ujelo na obleko.

Poročni šopek

Vsaka nevesta si želi najlepši šopek, ki ga ob koncu večera običajno podari naprej. Organizatorka porok Jasmina Kandorfer Čekeliš je opozorila, da je pri oblikovanju treba biti pozoren na to, ali bo nevesta šopek metala ali podala. Glede na odločitev se pripravi bolj kompakten ali rahel šopek. Pripravijo ga lahko cvetličarji ali aranžerji, na ta način bo šopek zagotovo brez težav prestal večer. Lahko pa ga ustvarite tudi sami. Da vam ne bo treba dan pred poroko nabirati rož, si raje izberite alternativne šopke iz volne, filca ali celo gline, ki jih lahko pripravite že kakšen mesec prej.

Svatovski šopki

Tradicionalno so svatje nosili na oblačilih naprsno cvetje, ki ga je bilo treba pripenjati in so na oblekah nastale luknjice. Dandanes obstaja kar nekaj alternativ šopkom. Veliko ponudnikov vama lahko izdela osebne broške, kamor izpišejo vajini imeni in datum poroke ali pa vstavijo primerno fotografijo. V izogib preluknjanim oblekam, se lahko odločita za magnetne broške, popularna različica pa so tudi trakovi. Vse naštete dodatke lahko z nekaj truda, kreativnosti in iznajdljivosti naredita tudi sama.

SOS pripomočki za svate

Še bolj posebno se bodo gosti na vajini poroki počutili, če jim bosta pripravila poleg darilc uporabne pripomočke – osvežilne robčke, kremo za roke, naravni repelent za komarje, če imata poroko na prostem, morda tudi pokrivala ali odeje, za zvečer ko bo temperatura nižja.

Knjiga gostov

Na knjigo gostov svate opozorita ob začetku slavja, da jo ne spregledajo. Poročno okrašeno knjigo kupita ali jo naredita sama. Bolj izvirni so plakati, kamor svatje zapišejo svoje vtise na »list« izoblikovanega drevesa ali na plakat odtisnejo svojo dlan. Druga možnost je, da se gosti fotografirajo s polaroidnim fotoparatom. Napišita imena parov in družin na listke ter jih razobesita na ličen lesen okvir. Gostom namignita, da zamenjajo imena s svojimi fotografijami in nanje zapišejo vama namenjene poročne želje. Kot ideja morda tudi, da pripravita veliko lično stekleno posodo, poleg pa pisalo in manjše barvne papirčke, na katere svati napišejo kratko zgodbo ali dogodek, ki so ga doživeli skupaj z nevesto ali ženinom.

Domači ljubljenčki na poroki

Če bo vajin domači ljubljenček prisoten na poroki, prosita prijatelja/ico da zanj na poročni dan skrbi. Nekatere lokacije za poročno slavje sprejemajo živali, zato lahko tudi goste obvestita, da jih pripeljejo s seboj. Zanje pripravita kotiček s posodo za vodo in hrano ter možnost za pritrditev povodca.

Baloni, beli golobi & metulji

Simbolni spust golobov bo paru prinesel mir in dolgo življenje. Spust mora biti čez dan v ne dovolj toplem vremenu. Spustita lahko tudi metulje, ki jih ponudnik pripelje na dogodek ob predvidenem času za spust. Če ne želita živali, lahko izbereta paleto različnih balonov. Po indijanski legendi naj bi metuljem zaupali svoje želje ter jih spustili; te želje bodo ponesli pod nebo in vam jih izpolnil.

Prskalice & ognjemet

Ob poročni torti prižgita prskalice oziroma kresničke, ki bodo v večernem mraku ustvarile fantastično vzdušje. Polnoč je tista magična ura, ko nevesta postane žena in s svojim možem zapleše prvi ples – to tradicijo lahko začinita z ognjemetom ob polnoči.

Dekorativna embalaža, table & etikete z imeni 

Nalepke z imeni svatov, za kuverte z vabili in oznako sedežnega reda. Prostor popestrijo zastavice z oznakami tematske sobe ali table z lesenim okvirjem z napisi (za sedežni red, opredelitev prostorov – kotiček za mladoporočenca, igralnica za otroke, plesišče itd.).

zp8497586rq

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.