Organizacijski seznam, ki ga vodi profesionalni poročni organizator ali organizatorka

0
116
Poročni organizator, foto Samo Juvan Photography
Poročni organizator, foto Samo Juvan Photography

Nekateri med vami obvladujete vse situacije in se čutite povsem suvereno v samoorganiziranju vajinega sanjskega poročnega dne. Drugi pa vsaj delno ali v celoti prepustite načrtovanje in organizacijo izkušeni osebi, za katero tekom procesa spoznavanja in gradnje poslovnega odnosa začutita, da se nanjo lahko popolnoma zaneseta.

Profesionalni poročni organizator zagotovo lahko poda neprecenljivo podporo z nasveti iz prakse ter uporabne in izvirne ideje, s katerimi boste skupaj »ukrojili poroko po vajinih merah«. Vsaka poroka je posebna, individualna in ni nujno, da bodo nasveti drugih delovali tudi pri vajinem dnevu. Kar je »pilo vodo« na eni poroki, ni nujno, da bo tudi na drugi.

Kako izbrati organizatorja poroke, ki bo načrtoval poroko od začetka do konca  

Preglejta poročne organizatorje, njihove morebitne reference in se dogovorita za čim več sestankov »v živo«. Naj vaju ponudbe s cenami ali malo referenc ne odvrne od tega, da bi se z njimi spoznali. Predstavita vajin pogled na poročni dan in ko bosta začutila, da ste se z enim izmed njih ujeli, sledi:

  1. Ponovni individualni sestanek s podpisom pogodbe, kjer se začrtajo določeni koraki. Temu sledi spoznavanje med parom in profesionalnim organizatorjem (ker bo izvajalec poskrbel za elemente na poroki, vaju mora izvrstno poznati, da bo lahko predlagal ideje v vajinem slogu).
  2. Pogovori organizatorja z izvajalci, izbor izvajalcev skupaj z vama ter načrtovanje celotnega poročnega dne s svetovanjem. Na primer: dizajn, tiskovine, barvna paleta, cvetje, dekoracija, pogostitev, prevozi med lokacijami, presenečenja in posebni detajli itd.
  3. Vodenje samega poročnega dne.

Hitri seznam, s katerim vaju bo profesionalni poročni organizator seznanil na prvem sestanku

  • Zamišljeni »budget« ali koliko sta pripravljena odšteti za vajin dan. Finančni okvir je resnično ključen, a hkrati vaju ne sme ovirati pri snovanju želja. Naj vama ne bo prepreka, da si pričarata edinstven dan.
  • Datum in prostor ali kdaj in kje si želita dahniti »večni da« – najprej si zapišita vse idilične lokacije, ki vama padejo na pamet. Potem se začne akcija iskanja »ta prave« in če se »poklopi« še datumsko, bosta začutila pravi užitek na poti do cilja.
  • Izvajalci ali kdo vse je vpleten v vajin dan. Naredita listo priljubljenih fotografov, snemalcev, bandov, DJ-jev, pevcev za ob obredih, popestritev na zabavi, slaščičarjev, cateringov, zlatarjev, oblikovalcev, salonov s poročnimi oblekami za bodoče neveste in oblekami za bodoče ženine. Iz množice tekom procesa izbirata tiste, ki so primerni za tako za vajin finančni okvir kot okus.
  • Specialni izvajalci ali koga posebnega si želita slišati, videti, okušati, vonjati na vajinem dogodku. Če si želita koga posebnega, znanega ali v fazi ustvarjanja karierne poti, pa bi ga želela vplesti v vajin dogodek, si to zapišita in se o tem pogovorita z organizatorjem. Vsekakor obstaja pot, da se tudi to lahko izpolni.
  • Tematika poroke, barve, cvetje, dekoracija ali »pika na i« vajinemu poročnemu dnevu. S temi elementi pričarata dogodku delček duše, ki vajin dan poveže v smiselno, čarobno celoto. Če pa tematika poroke poseže še v oblačenje svatov (»dress code«), pa je to zanje izziv in nepozaben spomin.

Dobro je vedeti tudi …

  • Koordinacija samega dne ali kdo bo poskrbel, da bo »teklo kot po maslu«. Priporočamo, da je to naloga profesionalnega poročnega organizatorja, saj bosta tako lahko res brezskrbno uživala vajin dan. Za to nalogo lahko sicer poprosita katerega od spretnih svatov, prič, mam ali tašč, a se prepričajta, da jih ta naloga ne bo obremenila. Izbrana oseba naj bo vešča v komunikaciji in naj rada vodi ekipo. Tej osebi naj ne bo nerodno, če bo kdaj morala kaj ponoviti ali tudi glasneje povedati, da se stvari naredijo. Naj bo trmasto samozavestna, saj drži vse vajeti vajinega dne v svojih rokah. V vsakem primeru za koordinacijo na poročni dan ne skrbita sama, saj se bosta le tako lahko popolnoma prepustila toku poročnega dne. 

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Vita Zgoznik Lipičnik

https://zazmeri.si/

svetovalka, organizatorka in lektorica Za zmeri, Wedding Planner

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here