Organizirajta atraktivno tematsko poroko

0
858

Pred izbiro poročne teme si zastavita nekaj vprašanj, na primer: želita poroko na prostem ali v pokritem prostoru, velik eleganten sprejem ali le formalno, a romantično večerjo, ali morda sproščen piknik s cateringom z najbližjimi. Kaj vaju kot par najbolj označuje in kaj je vajina skupna strast? Preverita spodnje ideje, nato sama ali skupaj s profesionalnim poročnim organizatorjem sestavita vajino unikatno in nepozabno poročno zgodbo.

 • Večna čipka zaokroži poroko

Čipka spremlja poroke že dolgo, zakaj ne bi vključila idrijsko čipko v svojo poročno zgodbo in poudarila slovensko kulturno dediščino obogateno z modernimi vzorci. Čipka lepo pristoji poročni obleki, vlečki, podvezici, senčniku ali kot popestritev pričeske. Dekoracijo prostora, dodatek na vabilih in slavnostne pogrinjke bodo spretne roke sklekljale s čutom in pozornostjo do detajlov.  

 • Skrivnostni grad v sladolednih barvah

Nežne pastelne barve lahko vajin srečni dogodek popeljejo do vrhunca. Slovenija je polna čudovitih gradov iz različnih obdobij in zagotovo bosta našla grad po vajinem okusu. V čarobni svet skupnega življenja vaju lahko pospremi tudi cvetlična dekoracija in poročni šopek v prijetnih sladolednih barv.

 • Pisani catering piknik

Svate sprejmita na domačem vrtu, organizirajta piknik razigranih pisanih barv. Za še bolj sproščeno zabavo pa barve vnesita v vse elemente; barvasti šopki, barvne obleke družic, ženin in priče pa imajo lahko zapovedane barvaste nogavice ali metuljčke. Za piko na i izberita še mavrično ali pisano torto.

 • Pool party poroka s cikcak vzorci 

Poletna poroka kliče po bližini vode. Če to ni romantično jezero ali reka, pa je lahko kar pool party. Gostom v vabilu napovejta, da so kopalke obvezne. Priskrbita tudi brisače z vajinimi izvezenimi inicialkami ali datumom poroke, ki jih bodo svati lahko odnesli domov. Ne sme manjkati poročna torta s cikcak motivom.

 • Poroka presenečenja v butičnem hotelu

Presenečenje pripravita gostom v butičnem hotelu pod pretvezo, da jih vabita na kosilo. Sporočita jim datum, uro in lokacijo. Če se obred in prijetno druženje ne bo odvijalo na isti lokaciji organizirajta prevoz za vse, pa tudi nočitev če bodo ostali dlje. Tokrat vidva pripravita popolnoma vse, saj ne bodo prišli pripravljeni na tako novico. (Zgolj tistim povabljenim, katere si res želite, da so prisotni na poroki in vama sporočijo, da se kosila ne morejo udeležiti spodbudite z namigom, da gre za poseben dogodek. Zavezati pa se morajo k hranitvi vajine skrivnosti.

 • Udobna in svobodna boemska poroka

Mešanica pestrih stilov, od romantičnih-etničnih elementov do strastnih. Stil izhaja iz 19. stoletja in označuje nekonvencionalni življenjski stil umetnikov, pevcev in igralcev. Boemski stil v središče postavlja ljubezen do umetnosti in življenja ter oznanja svobodnost. Odraža sproščen in hkrati eleganten videz, po drugi strani pa je praktičen in udoben stil.

 • Vintage poroka – roza, bež & zlata

Izberita lokacijo z bogato zgodovino, za fotografiranje izberita prijeten travnik, kjer sta se skupaj že neštetokrat sprehajala. Nostalgičen ambient bosta pričarala z izbranimi detajli v roza in bež barvi, lahko pa nekoliko izstopata z veliko cvetlicami. Manjkati ne smejo retro oblačila v umirjeni roza barvi, starodobnik, v katerem se bosta peljala na slavje in obdobju primerna glasba.

 • Poroka v beneških maskah

Najdita navdih v svetovno znanem obmorskem mestu kanalov in mostov ter pričarajta razkošje beneške dekadence. Svatom napovejta poroko v maskah, sama pa lahko izbereta poročne obleke z drobnimi detajli karnevalskega pridiha (npr. elementi iz tradicionalnega pisanega stekla žlahtnih barv) . Povebljene bo očarala nevestina obleka s širokimi krinolinami ter obvezni ozki životec s čipkami in volančki. Bogata kipeča pričeska ter bela maska s perjem, ki bo zakrila oči in namesto pajčolana dodala skrivnosten videz.

 • Prefinjeni glamur v stilu Great Gatsby

Brezčasni šarm u stilu 20-ih zapoveduje nevestino obleko do kolen in brez rokavov, globok izrez na hrbtu ter večplastno šivanje. Naglavni trak s perjem in bleščicami bo nudil oporo valovitim lasem. Roke krasijo zapestnice, rokavice (segajoče nad komolca), okoli vratu pa elegantni nizi biserov v več nivojih. Klasično ukrojena tridelna obleka za ženina, stroge hlače, metuljček, zlata igla in manšetnimi gumbi. Izposodita si razkošen starodobnik, odzvanja naj jazz. Tudi ognjemet ne sme manjkati, da bosta pričarala atmosfero sladke blaženosti vajine ljubezni. 

 • Čarobnost plešočih snežink & prostrane beline

Magičnost vajine poroke bodo izžarevale bele snežinke, ki bodo poplesavale z vama na poročni dan. Fotografije bodo neverjetne tudi z razkošnimi svečkami in osvetlitvijo, saj so pozimi dnevi krajši. Medtem se svati lahko pogrejejo s toplim čajem in vročo čokolado. Slavje bo v ledeni deželi s prijetnimi odejami, v roki pa kozarci iz ledu, ali v toplem zavetju hotela ali restavracije. Obvezen je plašč, puhast šal ali ogrinjalo ter rokavice, ki jih lahko kot darilca pripravita tudi za svate. 

 • Preprost poročni dan na sanjski plaži v toplih krajih

Poročita se bosa pod bambusovim obokom, prepletenim z barvitimi tropskimi cvetlicami, na peščeni plaži mirne lagune s turkiznim morjem. Lahka poletna obleka v nežnih odtenkih bo plapolala okoli vajinih teles, na obrazih pa bodo široki nasmeški. Ob sončnem zatonu bo profesionalni fotograf naredil čudovite fotografije. Zaradi oddaljene destinacije bo verjetno prisotnih manj svatov, bo pa slavje zato toliko bolj intimno in sproščeno. Slavnostno večerjo sklenita s specialitetami destinacije in se zabavajte pod palmami do jutranjih ur. Poroko v tujini lahko združita tudi s poročnim potovanjem.

 • Poročna zgodba visoko med oblaki

Želita stik z naravo in rada planinarita? V hribih bo vajina »elopement« poroka (sama ali v ozki družbi se odpravita na kraj, ki ima za vaju poseben pomen in si na še bolj oseben način izmenjajta zaobljube) polna prelepih razgledov, prostrane narave in spominov na nepozabne trenutke, ki jih bo spreten fotograf nedvomno ujel. Gorski pridih dekorju in detajli v leseni izvedbi bodo krasili prostor in naredili prijetno toplo ter domače vzdušje. 

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here