Osupljive poročne torte v letu 2024

0
118
Poročna torta

V letu 2024 bodo v trendu svečane večnadstropne poročne torte, ki pritegnejo pozornost. Popularna je tudi izbira manjše osupljive torte za obred razreza v kombinaciji z monoporcijskimi torticami.

Vabljiva zunanjost

Zunanjost torte slaščičarji prilagodijo rdeči niti oziroma barvi poroke. Popularni so nežni zemeljski, bež, peščeni, olivno zeleni in blush roza toni. Veliko parov še vedno prisega na klasičen bel izgled z dodatki cvetja, zelenja in jedilnega zlata. Priljubljene postajajo torte z wafer papir izgledom ali temnejšimi in izrazitejšimi barvami. Ne glede na trende, strokovnjakinji poudarjata, da zunanjost tort prilagodita stilu vajine poroke, lokaciji in predvsem vajinim željam.

Dekorativni dodatki na tortah

Večina se pari pri okrasitvi torte odločajo za naravno dekoracijo in jedilne dodatke k čemur stremijo tudi slaščičarji, saj se tako lahko izognejo morebitnemu neljubemu dogodku zaužitja nevarnih ali celo strupenih snovi.

  1. Naravni detajli

Najpogosteje se za poroko izbira sveže cvetje in rastline kot so na primer evkaliptus, pampaška trava, palmovi listi. S temi elementi se doseže, da se torta prefinjeno ujame s celotno poročno zgodbo.

  • Jedilni dodatki

Od jedilnih dodatkov slaščičarji uporabijo jedilno zlato, zlate in srebrne jedilne lističe, perlice, čokoladni dripping ali wafer papir.

  • Simpatični napisi

Personalizirane napise kot so imena in datumi naredijo iz lesa, riževega papirja ali uporabijo napise iz LED lučk.

Okusna in pisana notranjost

Vajinim željam in željam gostov prilagodite notranjost oziroma okus torte. Če je torta večnadstropna, ima lahko vsako nadstropje svoj čaroben okus. Pari se po večini odločajo za 2-3 različne okuse, da se zadovolji različnim željam (nekateri gosti imajo raje polnejše, čokoladne, drugi pa bolj sveže, lahke in poletne okuse). Med poletjem so zelo priljubljeni okusi pistacije in tropskih sadežev kot so pasijonka, mango, kokos.

Sladki kotiček

Sladki kotički so prava paša za oči   

Številni se poleg ali pa namesto torte odločijo za sladki kotiček, zapolnjen z modernimi manjšimi sladicami, monoporcijami, ki ustvarijo vabljiv in čaroben izgled. Med sladicami sladkega kotička je najpogosteje najti mini kornetke, popsicle, cakepopse, mini krofke, cakesicle lučke in mini pite. Vse mini sladice se lahko pripravi v izbrani barvi in temi mladoporočencev, pripravi se dekoracija, ki spremlja celotno temo poroke, tako da je vse usklajeno do zadnje podrobnosti. Pri pripravi sladkega kotička je potrebno omeniti še, da večina izvajalcev izposoja podstavke in pladnje, na katerih so sladice postrežene. Postavitev sladkega kotička in najem stojal je prav tako lahko mogoča po predhodnem dogovoru z izvajalcem.

Sodelujoči strokovnjaki:

Petra Treven

Dobrote z Zalejš, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Lea Grom

https://www.storiesbylea.com/en/

Stories by Lea, Lea Grom, s. p.

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here