Animacija za otroke na poročnem slavju

0
3728

Prisotnost otroka na poroki je običajna in pričakovana. Ker je poroka družinski dogodek, se je poleg ostalih svatov veselijo tudi otroci.

Otroci na poroki 

Klemen Lajevec Photography

Na poroki se čez dan veliko dogaja, zato lahko otroke svatov vključite v potek poroke, tako da nosijo cvetje ali da vama prinesejo poročna prstana med obredom. Animacija za otroke pride v poštev po obredu, ko ni več programa in se začne zabava.

Odločitev, ali naj otroci pri večerji sedijo za svojo mizo ali pri svojih starših je vedno težka. Pomembna je starost otrok (če že jejo samostojno) ter tudi to ali se otroci med seboj poznajo in bodo želeli sedeti skupaj. Otroci imajo lahko mizo za hrano tudi v igralnem kotičku.

Varuška ali animator na poroki

Otroci so velikokrat del poroke in so veselje, če je za njih poskrbljeno. Za otroke lahko poskrbijo varuške. Predhodno varuški sporočite starost otrok, koliko bo dečkov in koliko deklic ipd.

Nekatere lokacije za poroko imajo urejena zunanja ali notranja igrala. S primerno animacijo in varstvom bo dogodek nepozaben tudi za mlajše goste.

Nekaj idej za igralni kotiček brez animatorja

  • Miza pobarvank s poročnimi motivi: ko otroci pobarvajo slike, jih lahko kot darilo odnesejo nevesti.
  • Bralni kotiček: odvisno od starosti otrok, lahko pripravita bralni kotiček z raznoraznimi slikanicami in otroškimi knjigami. Pripravita jim lahko tudi predvajalnik s pravljicami.
  • Risanke: pripravita projekcijo risank ali animiranega filma.
  • Družabne igre so lahko elegantna rešitev za animacijo.
  • Igrala: ena od rešitev je izposoja igral (napihljivi gradovi, šotori s kroglicami, tobogani in gugalnice).
  • Z žogo se lahko otroci dolgo zamotijo. Obstaja veliko iger, med drugim se bodo tako tudi utrudili. Žogo v notranjih prostorih zamenjajta z baloni.

5 nasvetov

1. Ločen prostor za otroke v času pogostitve
Če se celotna zabava odvija v enem prostoru, sta za otroke glasna glasba in program najprej zanimiva, sčasoma pa postaneta moteča. Otroci se bodo v prostoru, namenjenem igri, lahko sprostili, zabavali in zvečer tudi počivali pod nadzorom varuške.

2. Pripravite program in igre za animacijo

Program naj bo prilagojen starosti in spolu otrok. Za fantke pripravite več gibalnih, za deklice več kreativnih iger. Za otroke mlajše od 5 let svetujemo več različnih kotičkov: ustvarjalni, igralni, bralni, sprostitveni kotiček. Za otroke starejše od 5 let pripravite gibalne igre z različnimi rekviziti, družabne igre, bolj zahteven ustvarjalni program. Če se vsi otroci še ne po znajo med seboj, začnite program s spoznavnimi igrami.

3. Zanesljiva oseba za varstvo in animacijo

Poskrbite za profesionalno animacijo in varstvo, ki vam bo zagotovila brezskrbnost na poroki.

4. Dodatni program
Poleg animacije in varstva za otroke lahko dodatno pripravite tudi dopolnilni program, še posebej, če program traja čez cel dan. To je lahko obisk klovna, čarodeja, modeliranje z baloni, poslikava obraza, otroški tatuji itd.

5. Ideje za igralni kotiček
Za starejše otroke lahko pripravite igralni kotiček, kjer se bodo igrali sami, npr.: pobarvanke, igrače, družabne igre, uganke, kvizi, knjige, proti koncu večera pa otroški kino na platnu.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here