Izognite se 3 glavnim pastem sodobnega zakona

0
1734
Zakon za ženske
Zakon za ženske

Živimo v času hitrega tempa življenja. Vloge ženske in moškega so bile v času naših staršev in starih staršev bolj jasne. Danes se vloge mnogokrat prepletajo, da se lahko prilagajamo obveznostim in zahtevam sodobnega časa.

Obveznosti sodobnega življenja zahtevajo zaradi hitrega tempa življenja vse več – tudi od ženske. V času naših staršev je bila vloga ženske in moškega jasno začrtana, danes se vloge vse bolj prepletajo. Največ se naučimo na svojih napakah, pa vseeno osvetlimo in približajmo pasti sodobnega zakona za ženske, ki vam jih ne »nastavi« vaš izbranec, temveč sistem v katerem živimo. Ko to past osvetlimo, jo prepoznamo, se lažje tudi zavedamo bližine le te in jim lahko spretno izognemo. Ste pripravljene? Tukaj so.

PAST št. 1: NE NAJDETE ČASA ZASE

Preobremenjena sodobna ženska se vse prevečkrat ujame v past, kjer enostavno ne najde več časa zase. Ta čas pa beži, odnaša njeno zdravje in lepoto, prinaša pa lahko brezvoljnost, celo izgorelost in bolezni. Veliko žensk o misli, da si vzame čas zase, čuti sram ali občutek krivde, a spomnimo se starega pregovora, ki pravi: “Iz prazne čase ne moreš drugim nalivat.”

Če si vzamete čas zase namreč niste egoistke, niste sebične, temveč se zgolj imate rade. In šele takrat, ko imaš resnično rad sebe in poskrbiš zase, šele takrat lahko resnično brezpogojno ljubite svojega izbranca in druge.

To je brezpogojna ljubezen je ljubezen brez pogojev. Torej, ne sistem, jaz dam tebi to in to, če ti daš meni tisto in tisto. To je pogojna ljubezen, izmenjava. In pri ženskah je največkrat tisto in tisto pravzaprav občutek, da si dovolj lepa, dovolj dobra, dovolj pametna. To pa mora ženska nuditi sama sebi, se imeti rada, četudi ne izpolnjuje svojih pogojev popolnosti, da bo lahko delila sebe z drugimi. Tudi na letalu ti razložijo, kaj storiti v primeru nesreče. Najprej poskrbi zase, da boš lahko še za ostale.

In za to, si ženska mora vzeti čas. Čas za samonegovanje telesa in duše. Četudi je to sprehod po gozdu ali čas, da si v miru nalakira nohte in prebere svojo najljubšo knjigo. Tisto, kar jo hrani. Kar hrani njeno dušo.

Namig
Če v svoj koledar zapisujete termin pri zobozdravniku in druge obveznosti, bodite drzni in v svojemu koledarju rezervirajte tudi čas zase.

PAST št. 2: ISKANJE SREČE IN PRIPADNOST

Če iščeš srečo, je ne najdeš. Vsaj tisto pravo ne. Sreča je namreč stranski učinek. Pride takrat, ko ne razmišljaš o njej, ko je ne iščeš. In katera stvar meniš, da je najbolj povezana z doživljanjem sreče v življenju?

To ni loterijski dobitek, ki ti omogoči neomejen proračun za poroko. Gre za stvari, ki nas po raziskavah sodeč varujejo pred vsemi možnostmi, da bi se v življenju soočali z depresijo, tesnobo, anksioznostjo. Gre za PRIPADNOST.

Pripadnost družini, pripadnost skupini, pripadnost vasi ali soseski ali kraju, v katerem živite. Pripadnost je tudi občutek, ki ga mnogi začutijo ob poroki. Občutek pripadnosti je pravzaprav tisti, ki ga vsi vedno iščemo.

Zato pomislite komu in čemu vse pripadaš v življenju poleg svojemu izbrancu, kako lahko okrepite svoje socialne stike, pa ne preko družabnih omrežij temveč sprehodov, pohodov, kavic in čajčkev, preko dolgih iskrenih pogovorov in pogledov, objemov.

PAST št. 3: DRUŽINSKI OBIČAJI

Ob sklenitvi zakonske zveze, se rodi tudi družina, četudi otrok še nimata. Tisto, kar v človeku gradi in ohranja družinsko dediščino, so rituali, navade, družinski običaji. Lahko so del praznikov, lahko gre za preprost recept, neko navado, karkoli! Če v vaši družini nimate nekih ustaljenih običajev, jih začnite ustvarjati. Le ti bodo pomagali vaši družini, da se povežete in izstopite iz hitrega tempa življenja.

Družinski običaji so tisti, ki nas pomirijo. So tisti, ki jih poznamo, se sprostimo. To je lahko vaš pečat za vse vaše potomce naprej.

Pogovorita se s partnerjem o tem, katere običaje in družinske navade bi s poroko uvedla v vajini skupnosti in o tem seznanita tudi vajini družini, ki bosta postali eno. Tako lahko to širšo družino v eno povežeta prav s tem, da uvedeta nove družinske običaje.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here