Popestrita poročno gurmansko popotovanje

0
398
Kulinarika na poroki

Sladki kotički

Sladki kotički so še vedno priljubljena izbira, saj pestrost ponudbe slaščic zadovolji marsikatere okuse in želje ter popelje na pravo gurmansko popotovanje. Estetsko privlačne sladice lahko služijo kot osrednja dekorativna točka pogostitve in prispevajo k splošnemu ambientu dogodka. Barvne tone sladic torej prilagodita vajini poročni barvni shemi. Od monoporcjiskih tortic, cupcakesov, makronov, cakepopsov, mini donutov, ‘lučk’ do mini pit in piškotov v najrazličnejših oblikah in okusih. Ne pozabita pa vključiti še kakšno sladko dobroto, ki je značilna za regijo lokacije vajine poročne pogostitve.

Pri naročilu prigrizkov bodita pozorna na količino; 2–3 kose peciva / prigrizkov na gosta + 10 %. Bodita preudarna, saj je hitro lahko preveč, kar tudi dodatno obremeni proračun. Osredotočita se raje, da bodo prigrizki in jedi enakomerno razporejene skozi celoten poročni dan – od zbiranja in cocktail ure do večerne zabave.

Priljubljeni so tudi prigrizki pred/med/po zabavi v pozo noč. Naj bodo to ali manjši prigrizki v vrečicah (pokovka, krompirček, »pick’n’mix« – sestavi si svojo vrečko iz prestic, palčk, krekerjev z različnimi posipi ali pa sladka različica z asortimajem bombonov in manjšimi piškoti), najljubši polnočni prigrizek para (npr. pizza, mini wrapi ….) ali topla jed (jedi na žlico), ki je značilna za regijo vajinega poročnega slavja.

Logistični izpeljava na dogodku

Pomemben element so tudi logistične zahteve postavitve kotičkov s prigrizki (temperatura prostora, servirni pripomočki), razporeditev in postavitev (kdaj bo pripravljen in kdaj postavljen; umestitev v prostor – naj ne bo preblizu plesišča). Izvedbo prepustila specialistom kulinaričnega razvajanja. Vidva pa se lahko prepustita vajinemu dnevu, saj bodo pravi ljudje na pravem mestu poskrbeli, da bo vse tako kot mora biti.

Stopita iz okvirja standardnih kulinaričnih elementov

Najem »foodtruckov« za gurmansko popotovanje je vse bolj priljubljen, saj poskrbijo za dodatno popestritev poročnega dneva. Lahko z dobrotami po naročilu presenetita med cocktail zabavo (npr. kavni bar, sladoled s 101 posipom, bar s palačinkami) ali pa za polnočni prigrizek pred zaključkom zabave in pripravijo za goste po naročilu prigrizek vajine najljubše svetovne kuhinje (npr. mehiške takose, azijske pražene rezance, napolitanske mini pice, jedi na žlico, indijski curry, mediteranske okuse s paello ali tabouleh, morda pa jed bližnjevzhodnega izvora – falafel ipd.). Z izborom lahko naznanita tudi destinacijo oz. regijo vajinega poročnega potovanja.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here