Poročna darila

0
5883
Poročna darila
Poročna darila

Poročna darila naj bodo uporabna in koristna. Kaj kupiti in kako svatom sporočiti ali namigniti, kaj si želita oziroma potrebujeta?

Preprosti rešitvi za poročna darila sta knjiga želja in predhodno odprt tekoči račun mladoporočencev.

Svoje svate lahko rešite iz zagate z odprtjem tekočega računa, kamor vam bodo lahko nakazali denarna sredstva ali pa s knjigo želja v predhodno izbranih trgovinah z gospodinjskimi pripomočki in belo tehniko, s pohištvom ali pa celo v zdravilišču. Ta dva načina obdarovanja bosta osrečila tako svate kot vas, saj se boste na eleganten način izognili nepotrebnim in neustreznim darilom.

Kaj potrebujeta

Preden razpošljeta vabila za poroko, je dobro, da se pogovorita in odločita, katera darila si ob vajinem dnevu najbolj želita. Če bosta vabila sama izročila svatom, vas bodo ti verjetno že takoj vprašali, kaj si želita, če pa tega ne bodo storili takoj, se bodo o tem zagotovo pozanimali pri vajinih starših ali najbližjih prijateljih. Ena izmed možnosti je torej ta, da sestavita seznam, ki ga pustita pri vajinih starših, ali pa jim le povesta, katere stvari bi rada imela.

Knjiga želja

Druga možnost so t. i. knjige želja, ki jih danes ponujajo že mnogi trgovci. Dobita jo tako, da se oglasita v izbrani trgovini ali trgovinah, ki imajo to možnost, in oblikujeta seznam želja – sprehodita se po trgovini in trgovcu pokažeta točno določene stvari, ki so vama všeč, on pa pripravi seznam daril s cenami.

NASVET
Svetujemo vama, da svatom že v vabilih sporočita točen naslov trgovine, pri kateri sta odprla knjigo želja. Nakup daril s pomočjo knjige želja poteka tako, da svatje trgovcu povedo ime in priimek enega od vaju, trgovec pa jima pokaže, katere predmete sta si izbrala. Vajini sorodniki in prijatelji se nato glede na lastne finančne zmožnosti odločijo, katero stvar s seznama želja vama bodo podarili, vidva pa se bosta na ta način izognila podvajanju daril.

Denarna poročna darila

Ker mnogi sodijo, da je to zelo suhoparno in neosebno darilo, jim predlagajte, da izbrano vsoto pretopijo v evrske kovance in z njimi napolnijo velik keramični hranilnik, ki velja za odličen način varčevanja.

Med najbolj pogoste načine obdarovanja sodi kuverta z denarjem. Če si želita denarnih daril, lahko na to opozorita že z vabilom na dnu vabila napišita stavek ali dva v smislu: Ker imava za najino skupno pot že vse, kar potrebujeva, bova zelo vesela vaših prispevkov za novo kopalnico/poročno potovanje/gradnjo hiše ipd. Priči in starši se ponavadi ob takšni priložnosti najbolj izkažejo.

Ker organizacija in izvedba poroke nista mačji kašelj, je njihov prispevek pri stroških za nakup prstanov, poročnega slikanja in pogostitve zelo hvaležno darilo. Lahko pa uporabita kar številko vajinega tekočega računa. Pozitivna stran takšnega darovanja je, da se bodo svatje izognili neprijetnostim z nošenjem gotovine na poroko, negativna pa, da se bo nakazilo na tekoči račun svatom morda zdelo nekoliko neosebno.

Poročna darila v skladu z življenjskim slogom para

Svojim svatom lahko predlagata, da naj jih pri izbiri darila vodi vajin življenjski slog in skupni konjički. V tem primeru objavita spisek želja, ki jih nista utegnila uresničiti, njihova izpolnitev pa bi popestrila vajino skupno življenje.

V primeru, da sta ljubitelja kulture, predlagajta nakup gledališkega abonmaja; če vaju zanima šport pa tečaj potapljanja, polet z balonom ali adrenalinski vikend paket.

Če rada potujeta, izrazita željo po obisku izbrane evropske prestolnice ter omenita, da se rezervacijo nastanitve in nakup vozovnic da opraviti preko spleta.

Romantične duše si lahko zaželite opremljeno piknik košaro s priloženim šampanjcem, če pa resnično želita biti praktična, pa predlagajta izdelavo bonov, na katere naj svatje sami napišejo usluge, ki so vama jih pripravljeni nuditi. Za orientacijo predlagajte: popoldansko/večerno varstvo otrok, pomoč pri pospravljanju prostora po končani zabavi ali pri selitvi in beljenju stanovanja, bon za pristno domačo večerjo, ko se vama ne bo ljubilo kuhati ter generalno čiščenje avtomobila.

Izdelava kronološkega filma

Med najbolj ganljive pristope obdarovanja sodi izdelava krajšega kronološkega filma, v katerem glavno vlogo odigrata vidva. Za izdelavo takega filma zaprosita svoje bližnje: starše, ki bodo z veseljem primaknili vaše fotografije iz otroških let ter prijatelje, ki bodo film začinili z lepimi mislimi ter šaljivimi anekdotami, kot zvočna kulisa pa naj bo uporabljena vajina najljubša glasba. Posnetek lahko nato zavrtita že na poročni zabavi. Takšno darilo vama bo ostalo v trajnem spominu in vama ob vsakem ponovnem ogledu omogočilo podoživljanje vajinega najpomembnejšega dne.

Kaj sicer pričakovati

Če nimata nobenih posebnih želja in vama je popolnoma vseeno, kaj svatje prinesejo, se lahko pustita presenetiti. Poleg denarnih daril lahko pričakujeta različne bone za trgovine s pohištvom in gospodinjskimi pripomočki, bone za masažo, vikend paket v toplicah, nakit, umetniška dela, posteljnino, brisače, kozarce, jedilni pribor in servis itd.

zp8497586rq

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.