Poročna obleka glede na postavo neveste

0
4021
Poročna obleka
Poročna obleka

Poročna obleka vam mora pristajati. V njej se morate počutiti sanjsko. Na prvem obisku v poročnem salonu pomerite čim več stilov in krojev oblek.

Poročna obleka se mora popolnoma prilegati vaši postavi. 

Posvetujte s s svetovalko v poročnem salonu, ali vam vaš sanjski stil poročne obleke pristaja. Zagotovo ste si že zamislili sanjsko obleko, a obleko morate tudi izbrati in se v njej odlično počutiti.

Postava: Peščena ura

Postavo peščene ure imajo dekleta z ozkim pasom ter boki in prsmi v enakem razmerju (90-60-90). Neveste s to postavo lahko sledijo svojemu stilu, saj jim pristaja večina krojev. Za vtis svečanosti izberite kroj morske deklice ali kroj A-linije.

Morska deklica

Kroj morske deklice je sestavljen iz oprijetega krila v stegnih, ki se v spodnjem delu razširi. To je eleganten stil obleke, ki poudari zapeljive boke in obliko telesa. Zato je tudi pomembno, da nevesta nosi delikatno spodnje perilo, ki ne pušča linij.

A-linija

Kroj A-linija je najpopularnejša izbira nevest. Prilega se zgornjemu delu telesa in se nato razširi v krilu. Ker stil optično podaljša in zoži telo je primeren za nižje neveste.

Postavama hruška in peščena ura pristajajo tudi obleke, ki so v životcu oprijete s široko razprto krinolino.

Postava: Hruška

Neveste s postavo hruške izberite kroj A-linija. Ta kroj obleke poudari ozek pas, ki je poleg drobnega prsnega dela in širokih bokov značilen za postavo hruške. Za to postavo niso najboljši oprijeti kroji, ampak široka krila, ki se lahko končajo tudi pod pasom.

Princeska

Model kroja princeska ima močno oprijet zgornji del in polno krilo, ki zakrije širši del telesa. Stil obleke lepo izpopolnijo unikatni rokavi ter številni različni izrezi. Kratki rokavi optično zmanjšajo široka ramena. Obleka je lahko dopolnjena z detajli in dodatki, na primer s čipkami, volančki in naborki.

Postava: Jabolko

Za postavo jabolka so najbolj primerne obleke s korzetom in krila čez boke.  Zelo lepo se podajo tudi kroji A-linije, ki objamejo pas in optično razširijo boke.

Postava: Kvadrat

Za postavo kvadrata je najbolj primeren kroj morske deklice, saj poveča in oblikuje boke. Ker je to postava z ozkimi boki, se izogibajte ravnim krilom, ki naredijo postavo togo.

Še nekaj nasvetov 

  • Neveste z večjim oprsjem si nadenite obleko s srčastim ali V izrezom. Izogibajte se oblekam, ki so v prsnem delu oprijete in nato prosto padajo, saj ta kroj poudarja oprsje.
  • Za vitke in visoke postave so primerne oprijete obleke, ki se pri kolenih razširijo.
  • Če želite pozornost usmeriti na svoje roke in ramena, izberite obleko s tankimi naramnicami. Modeli brez naramnic pa poudarijo izoblikovan vrat in ramenski obroč.
  • Dolgo-kratke obleke delujejo mladostno in lepo poudarijo noge. Primerne so za energične neveste. Obleki dodajte kakšen modni dodatek več, na primer šal ali bolero. 

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here