Poročna obleka pisana na kožo neveste

0
4724
Izbiranje poročnih oblek
Izbiranje poročnih oblek

Izbiranje poročnih oblek in odločanje med najlepšimi opcijami poročnih oblek naj potekajo 9 mesecev pred poroko, odvisno od tega ali si boste obleko izposodili ali jo boste kupili. Če si boste zaželeli  poročno obleko, ki jo je potrebno naročiti, pa bo nanjo potrebno počakati od 3 do 5 mesecev. 

Izposoja ali nakup poročne obleke

Salon

V salonu vam bodo pri izbiri in preizkušanju pomagale izkušene svetovalke. Šivilje bodo prilagodile dolžino obleke, ožile ali širile obleko, uredile naramnice, pritrdile nedrček ali došile oporo za prsi, ter opremile obleko z lepotnimi detajli.

Izposoja obleke običajno traja 4 dni; prevzem obleke je navadno v sredo ali četrtek, za poroko v soboto, ki se jo vrne v ponedeljek. Nakup, sicer običajno cenovno manj ugoden, ima večjo prednost v tem, da bo obleka narejena točno po vaših merah.

9 smernic za trendi poročne obleke

Trendi iz 2019 so se zelo elegantno umestili tudi v prihajajoče 2020, vendar kot da bi se želelo poudariti, da je pred nami prelom desetletij, bo več pretiravanja, vse bo bolj bogato, še bolj na veliko:

1. Princes obleke imajo še večje volumne in vlečke.

2. Gladke enostavne obleke imajo še manj dodatkov, vendar še večje razporke in izreze.

3. Tatto čipka je še bolj drzno umeščena in bolj poudarja silhueto neveste.

4. Rokavčki so še vedno prisotni od lanskega leta, vendar so večji, ohlapnejši, ter različnih krojev in dolžin.

5. Ozke obleke so še bolj ozke, saj jim to omogočajo čipke in podloge, ki so iz raztegljivih materialov.

6. Match and mix stil je večdelna obleka, ki je postala pravi hit. Top plus razkošno krilo, top plus lahkotnejše krilo, bodi plus hlače ali kombinacija vsega.

7. Barve: bela, ostaja še vedno klasika, in je na voljo v vseh odtenkih. Popestrijo jo različni pastelni odtenki spodnjih plasti kril in barvnih bleščic.

8. Materiali so še bolj lahkotni (til, šifon, ralične tanke mrežice, organza), ali v nasprotju, še težji kot so micado ali saten. 

9. POROČNI Dodatki kot so pajčolani, različne bluzice, prosojni plaščki, ogrinjala vseh dolžin bodo lahko popolnoma spremenili obleko, kot da bi se nevesta medtem preoblekla, saj so snemljivi in lahko pričarajo popolnoma drug izgled.


Popularni datumi so že zelo zasedeni zaradi preloma desetletij, v primerjavi z odhajajočo sezono pa je zaznati tudi večje število nevest, ki že prej kot ostala leta iščejo obleko, zato z obiskom salonov ne odlašajte.

Stili porok gredo v smeri unikatnih, individualnih porok, kot so vilinske poroke, greeny poroke pod kozolcem, na jasah, retro poroke v manjših butičnih gostilnicah na deželi, adrenalinske poroke s skokom s padalom, morske poroke na barki ali pod vodo. Izbira oblek je letos še bolj pesta, nevesta pa bo izbrala točno tisto pravo, pisano njej na kožo.

Izbiranje poročnih oblek in preizkušanje različnih krojev 

Z obiskom salona boste več poročnih oblek lahko otipali, preverili prijetnost materialov in jih seveda preizkusili.

Obisk trgovine ima več prednosti, kljub temu da je naročilo preko spleta lahko ugodnejše. Obleko, ki jo naročite na spletu bo verjetno treba še prikrojiti po vaših telesnih merah, kar pa dodatno podraži nakup. Te prilagoditve pa so zaradi slabše kvalitete materiala lahko težje izvedljive.  

  • V salon naj se nevesta odpravi s svojo osebno prijateljico ali največ dvema, ki jima zares zaupa in vam bosta iskreno svetovali.
  • Za termin pomerjanja v salonih se je priporočljivo naročiti v urah, ko je v salonih manj obiska (popoldanske ure in sobote so zelo zasedene), da ne boste na želeni termin morali čakati 3 tedne.
  • Načeloma fotografiranje v salonih ni zaželeno (ponekod izjemoma dveh oblek zadnjega izbora).
  • Svetovanje bodo v nekaterih boljših salonih ovrednotili (med 10 do 15 evrov). Ta strošek pomerjanja ali svetovanja pa se vam upošteva pri izposojnini ali kupnini obleke.
  • Ugodnejše cene oblek boste ujele ob menjavi sezon, ko ni porok. V mesecu oktobru in novembru zato preverite v salonih odprodaje poročnih oblek. 
Namig
Bodite zveste same sebi in naj bo vaša obleka vaša izbira, ne kompromis vaših družic.

V zadnjem času se predvsem v našem zimskem času  opaža porast tako imenovanih eksotičnih porok (Sejšeli, Mauritius, Sri Lanka, Tajska …), kjer se mladoporočenca sama odpravita na poroko in potovanje hkrati. Obleke za to priložnost so zato iz lahkotnejših materialov, saj jih bo nevesta pripeljala na lokacijo v ročni prtljagi.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here