Poročna torta

0
7817

Poročna torta, slaščice in prigrizki, morajo zadovoljiti različne okuse. Izbirata med klasično poročno torto ali miniaturnimi saščicami? Postrežita gostom s slaščicami in prigrizki že pred začetkom poročnega slavja.

Poročna torta ima simbolno vrednost na poroki, zato je tudi pomembno, da je dobrega okusa. Slaščičarja lahko izbereta tako, da prej dobro preizkusita izdelke iz njihove redne ponudbe.

Poročna torta, kraljica slaščic

Izbira slaščičarne naj bo pravočasna, približno tri mesece pred poroko, saj bosta tako lažje rezervirala termin v željeni slaščičarni.

Torta je lahko večnadstropna ali na različnih stojalih okrogle, štirikotne ali v drugi geometrijski obliki. Najpogosteje se odločijo za klasično – večnadstropno torto. Nadstropja se prilagodijo, glede na število gostov.

Degustacija okusov

Z izbranim slaščičarjem se dogovorita za degustacijo različnih okusov/krem, na podlagi katerih se lažje odločita za okus poročne torte. Po dosedanjih izkušnjah so najaktualnejše bolj osvežilne, lahke kreme (jogurtova sadna, grški jogurt s citrusi in malinovim prelivom), vsekakor so zanimive tudi drugačne, neklasične kreme (kokos, mango z belo čokolado). Izbirata lahko tudi med bolj klasičnimi okusi, ki se lahko med seboj prepletajo (sadno-čokoladna, karamelna, okus kave, orehova).

K degustaciji lahko povabita tudi priče in tako dobita več mnenj. Če vama ni všeč samo en okus, se odločita za kombinacijo okusov. Pri izboru večnadstropne torte, ima lahko vsako nadstropje svoj okus.

Dvonadstropna torta, pri čemer je en del sadni (12 kosov), drugi klasično čokoladni (20 kosov) in nima posebne dekoracije, stane okoli 125 evrov. Kolikor bi torti dodala sladkorno oblekico, poročni par, malo svilenega traku, bi to stalo približno še dodatnih 50 in več evrov.

Dekoracija torte

Dekoracija torte je odvisna od dekoracije celotne poroke. Torte so lahko dekorirane s sladkorno maso, oblite s čokolado, z raznimi oblivi ali smetanovo dekoracijo. Lahko je delno oblita (samo po vrhu s čokolado ali kakšnim drugim prelivom). Po navadi je dekorirana s svežim sadjem in cvetjem, lahko je posuta s sladkorjem v prahu.

Poznamo tudi »naked cake with dirty icing«, kar pomeni, da je »gola torta« le na rahlo premazana z masleno kremo, smetano ali »royal icingom« (mešanica beljakov, vode in limoninega soka – lahko mu dodamo aromo in barvo).

Namesto klasične torte…

Če želita nekaj drugačnega, si lahko izbereta torto, ki je sestavljena iz cakepopsov, cupcakov ali miniaturnih slaščic. Nekateri se odločajo za mini tortice, kar pomeni, da vsak gost dobi svojo tortico, ki je dekorirana v istem stilu kot torta za mladoporočenca.

NASVET
Poleg velikosti in okusov se dogovorita za način in kraj dostave poročne torte, ki jo raje prepustita slaščičarju, saj ima vse potrebne pripomočke za dostavo. Pozanimajta se v restavraciji ali jo lahko shranijo na ustrezno ohlajeno mesto. Dogovorita se, kdaj bodo torto pripeljali med svate in kako bo potekal razrez (svatje okrog vaju in torte, svatje za svojo mizo, vidva pri torti na sredini).

Kdaj postreči s torto?

Razrez torte vključita v program poročnega slavja. O času razreza torte obvestitia tudi glasbenike. Običaj je, da mladoporočenca torto razrežeta ob polnoči. Izberita glasbeno spremljavo, ob kateri želita razrezati torto in povabita goste, da vaju pričakajo na plesišču.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here