Protokol na poroki in poročno slavje

0
5127
Poročna zabava
Poročna zabava

Že med načrtovanjem poroke mislita na druženje s svati. Nekateri bodo prišli od daleč, zato si bosta morala vzeti zanje dovolj časa. Poročna zabava naj bo organizirana po željah mladoporočencev.

Svate pozdravita, že ko prihajajo. Formalno pozdravljanje vsakega posameznika poteka takoj po obredu ali na začetku večerje. Svatje se postavijo v vrsto in drug za drugim pristopijo do vaju. Z vsakim posebej izmenjajta nekaj prijaznih besed. To je tudi čas, ko sprejemata čestitke in darila. Najprej so na vrsti starši in ožji sorodniki, zatem vsi ostali. Že vnaprej se dogovorita s fotografom in snemalcem, da bosta ovekovečila tako prihode vseh gostov kot tudi vse osebne čestitke gostov in predaje daril. Slednje vama bo v pomoč tudi pri pisanju zahval po dogodku, saj se je pri velikem številu gostov včasih težko spomniti, kdo je prinesel posamezno darilo, če slučajno darilu ni priloženo podpisano posvetilo.

Oblikujta večer

Na poročni večer najbrž ne bosta utegnila dlje časa govoriti z vsakim gostom posebej in predstavljati svatov iz obeh družin, zato že nekaj tednov pred dogodkom povabita najbližje sorodnike na »generalko«, ki je dejansko spoznavni večer, ko jih med seboj predstavita in povezujeta.

HTML Code here

Za glavni dogodek predvidita, koliko časa si bosta vzela za vsakega gosta.

<b>NASVET</b>
Bodita pozorna, da je ves čas slavja organizirano zanimivo dogajanje, saj bodo gosti le tako zadovoljni z dogodkom in ga bodo ohranili v spominu še mnogo let, najbolj pa vidva. Zato že veliko prej pripravita program, skupaj z izkušenim animatorjem, ob katerem se bodo gostje sprostili in nasmejali, npr. s slikami obrazov, maskami, zanimivimi »selfiji« in podobno.

Skupaj pozdravita svate

Lahko tudi vsakega posebej predstavita, če se ne poznajo vsi. Z gostincem se dogovorita, kdaj bodo posamezni hodi jedi in koliko časa bo med posameznima hodoma. Priporočamo vama, da se na večerji za vsak hod pridružita gostom pri drugi mizi in jim tako namenita nekaj časa, ko z njimi tudi poklepetata.

O tem že pri rezervaciji obvestita gostinca, da bosta imela zagotovo pri vsaki mizi tudi svoj pogrinjek. Enako obvestita tudi fotografa in snemalca, da bo spremljal vajine premike od ene mize k drugi in zabeležil prijetne trenutke z vajinimi gosti za vajino poročno knjigo in dokumentarni film.

S svati iz oddaljenih krajev se pogovarjajta med predjedjo in glavno jedjo; nato šele z ostalimi. Če je možnost, zagotovita kotiček oz. sobo, v kateri ne bo preglasne glasbe, da se boste lahko pogovarjali. Takšno okolje bo všeč tudi gostom, ki ne plešejo.

Vzemita si čas za ples s tistimi, s katerimi prej še nista govorila.

Ko povabljeni odhajajo, se jim za udeležbo zahvalita oba skupaj. Ob tej priložnosti jim lahko izročita tudi darilce, poročno sliko ali pecivo. Pisno zahvalo lahko pošljeta tudi pozneje.

Ko želita slavje končati, to naznanita z zadnjim plesom ali ognjemetom.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here