Poročni prevoz

0
5309

Kako se bosta pripeljala do lokacije vajine poroke? Iščeta tradicionalne oblike prevoza ali enostaven, a svečan prevoz? Ali iščeta ekstravaganten prihod? Razmislita tudi o adrenalinskem prihodu na poročno slavje.

Stari običaj oziroma tradicija pravi, da ženin in nevesta noč pred poroko prespita vsak na svojem domu. Na poročni dan jo pride ženin skupaj s svojimi svati iskat na njen dom. Od tod naprej naj bi vsakega posebej odpeljali na obred. Po sklenjeni zvezi se skupaj odpeljeta na poročno slavje.

Z načinom prihoda na slavnostni dogodek svatom predata pomembno sporočilo. Ta naj se tematsko ujema s celotno poroko, fotografa in snemalca pa opozorita na svečani prihod. Poskrbita, da bo svate prevzelo popolno navdušenje.

Ponujamo vama nekaj zamisli za poročni prevoz

AVTO

Vozilo za mladoporočenca se okrasi z venčkom, trakovi ter baloni in bolj razkošno, kot avtomobile ostalih svatov.

Za dekoracijo avtomobila si lahko izbereta kakšne bolj izvirne: baloni z vajino sliko, pikapolonice, obročke, ki simbolizirajo prstana, rože, ki imajo za vaju simbolno vrednost.

Izjemno simpatičen je prihod neveste z družicami na »pick upu«, lahko tudi ženin s prijatelji.

Če bosta za prevoz na poročno slavje uporabila svoj avto, ga prej peljita na temeljito čiščenje zunanjosti in notranjosti.

Tradicionalno usmerjena nevesta v dolgi beli obleki se na prizorišče pripelje v glamuroznem avtu, limuzini ali starodobniku; ženin pa s klasično italijansko vespo, s katero bo pričaral pravi romantični prizor iz starih filmov.

Bolj prefinjena možnost je najem avtomobila, kar sega od najema klasičnih avtomobilov prestižnih znamk, preko starodobnikov, vse do 6 vratne limuzine s šoferjem. Cene so odvisne od časa izposoje in dodatne storitve, ki jo ponudijo (šampanjec, pijača, prigrizki), navadno pa se gibljejo od 300 evrov naprej. Seveda pa avto ni edina možna izbira, saj se lahko pripeljeta s številnimi drugimi prevoznimi sredstvi. Najpogostejši izbori so predstavljeni v nadaljevanju. Vajina izbira je odvisna od vrste doživetja, ki si ga za poročni dan želita zase, in od tega, kaj hočeta sporočiti gostom. Tako kot pri izboru obleke, poročne lokacije in kulinaričnih dobrot nosi tudi izbrani prevoz veliko simbolike.

<b>Starodobniki so romantični</b>
Če vama ni do tovrstnega prestiža, pa bi vseeno rada, da je vajin poročni avtomobil nekaj posebnega, lahko najameta staromodno vozilo. Obrnita se na kakšno izmed društev.

Kočija

Romantična verzija, ki se vrača. Svate bosta očarala, če bosta na prizorišče prijahala na elegantnih lipicancih; če nista vešča v jahanju, se pripeljita z bogato okrašeno kočijo. Najem kočije, s kočijažem, je navadno možnost v raznih poročnih paketih po slovenskih gradovih ali v paketih, ki jih ponujajo različne poročne agencije. Cena najema kočije je odvisna od njenega izgleda, vpreženih konjev in trajanja najema, od 150 evrov in naprej.

Tandem kolo

Na porokah odlično izpade prihod s tandem kolesom, s katerim okoli svatov naredita velik krog.

Poročni avtobus

Najem starinskega poročnega avtobusa, ki vključuje bar in glasbo, vama bo omogočil, da se bosta lahko skupaj s svati vozila po mestu.

Poročni avto

Helikopter, (ultra lahko) zasebno letalo

Na prizorišče dogajanja se pripeljeta z letalom ali helikopterjem. Za tovrstno dogodivščino bosta morala seči globje v žep, najem zračnega plovila stane od 1.000 evrov naprej. Razmislita o možnostih pristanka na lokaciji poroke. Najbolje je, da se pozanimata pri ponudnikih tovrstnih storitev v Sloveniji.

Balon

Bolj umirjena, a vseeno posebna možnost. Če si res želita intime na vajin poročni dan, si lahko visoko v zraku zaprisežeta večno ljubezen. Nevšečnost je lahko le vreme.

Skok s padalom

Če želita kaj bolj adrenalinskega, razmislita o skoku s padalom. Skočita lahko skupaj v tandemu ali vsak s svojim inštruktorjem, ali vsak sam, če sta že izkušena. Prej je potrebno narediti tečaj. Cena skoka je od 300 evrov naprej.

Večja barka

Če je v bližini poročne lokacije morje, reka ali jezero, je romantična izbira vožnja z ladjico ali celo z gliserjem ali večjo barko. Odločitev, ki jo morata sprejeti je tudi ta, ali se bosta po vodi pripeljala samo vidva ali vsi svatje, kar dodatno olajša denarnico.

Poročne sani

Sneg, zima, vidva toplo zavita v kožuhe in vajino ljubezen. Navadno so v sani vpreženi konji, lahko so tudi motorne. Najem stane od 150 evrov naprej.

»Zip-line«

Če bi rada presenetila goste, na poročni kraj pridrsita po »zip-line«.

E-skiro ali e-rolka

Za modernejše in bolj ‘odštekane’ poroke je priljubljen prihod s segweyem, e-skirojem, e-rolko, skuter rolko ali barvnimi kotalkami.

zp8497586rq

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.