Poročni prevoz

0
1110

Kako se bosta pripeljala do lokacije vajine poroke? Iščeta tradicionalne oblike prevoza ali enostaven, a svečan prevoz? Ali iščeta ekstravaganten prihod? Razmislita tudi o adrenalinskem prihodu na poročno slavje.

Stari običaj oziroma tradicija pravi, da ženin in nevesta noč pred poroko prespita vsak na svojem domu. Na poročni dan jo pride ženin skupaj s svojimi svati iskat na njen dom. Od tod naprej naj bi vsakega posebej odpeljali na obred. Po sklenjeni zvezi se skupaj odpeljeta na poročno slavje.

Ponujamo vama nekaj zamisli za poročni prevoz

AVTO

Vozilo za mladoporočenca se okrasi z venčkom, trakovi ter baloni in bolj razkošno, kot avtomobile ostalih svatov.

Za dekoracijo avtomobila si lahko izbereta kakšne bolj izvirne: baloni z vajino sliko, pikapolonice, obročke, ki simbolizirajo prstana, rože, ki imajo za vaju simbolno vrednost.

Če bosta za prevoz na poročno slavje uporabila svoj avto, ga prej peljita na temeljito čiščenje zunanjosti in notranjosti.

Bolj prefinjena možnost je najem avtomobila, kar sega od najema klasičnih avtomobilov prestižnih znamk, preko starodobnikov, vse do 6 vratne limuzine s šoferjem. Cene so odvisne od časa izposoje in dodatne storitve, ki jo ponudijo (šampanjec, pijača, prigrizki), navadno pa se gibljejo od 300 evrov naprej. Seveda pa avto ni edina možna izbira, saj se lahko pripeljeta s številnimi drugimi prevoznimi sredstvi. Najpogostejši izbori so predstavljeni v nadaljevanju. Vajina izbira je odvisna od vrste doživetja, ki si ga za poročni dan želita zase, in od tega, kaj hočeta sporočiti gostom. Tako kot pri izboru obleke, poročne lokacije in kulinaričnih dobrot nosi tudi izbrani prevoz veliko simbolike.

Starodobniki so romantični
Če vama ni do tovrstnega prestiža, pa bi vseeno rada, da je vajin poročni avtomobil nekaj posebnega, lahko najameta staromodno vozilo. Obrnita se na kakšno izmed društev.

Kočija

Romantična verzija, ki se vrača. Najem kočije, s kočijažem, je navadno možnost v raznih poročnih paketih po slovenskih gradovih ali v paketih, ki jih ponujajo različne poročne agencije. Cena najema kočije je odvisna od njenega izgleda, vpreženih konjev in trajanja najema, od 150 evrov in naprej.

Helikopter, (ultra lahko) zasebno letalo

Za tovrstno dogodivščino bosta morala seči globje v žep, najem zračnega plovila stane od 1.000 evrov naprej. Razmislita o možnostih pristanka na lokaciji poroke. Najbolje je, da se pozanimata pri ponudnikih tovrstnih storitev v Sloveniji.

Balon

Bolj umirjena, a vseeno posebna možnost. Če si res želita intime na vajin poročni dan, si lahko visoko v zraku zaprisežeta večno ljubezen. Nevšečnost je lahko le vreme.

Skok s padalom

Če želita kaj bolj adrenalinskega, razmislita o skoku s padalom. Skočita lahko skupaj v tandemu ali vsak s svojim inštruktorjem, ali vsak sam, če sta že izkušena. Prej je potrebno narediti tečaj. Cena skoka je od 300 evrov naprej.

Večja barka

Če je v bližini poročne lokacije morje, reka ali jezero, je romantična izbira vožnja z ladjico ali celo z večjo barko. Odločitev, ki jo morata sprejeti je tudi ta, ali se bosta po vodi pripeljala samo vidva ali vsi svatje, kar dodatno olajša denarnico.

Poročne sani

Sneg, zima, vidva toplo zavita v kožuhe in vajino ljubezen. Navadno so v sani vpreženi konji, lahko so tudi motorne. Najem stane od 150 evrov naprej.

»Zip-line«

Če bi rada presenetila goste, na poročni kraj pridrsita po »zip-line«.

zp8497586rq

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.