Poročni video

0
925

Izberita ekipo z izkušnjami in stilom snemanja, ki odraža vajine želje in vizijo poroke. Oglejta si njihovo dosedanje delo, preberita mnenja strank in se pogovorita o procesu. Sama komunikacija mora biti iz strani videografa jasna in učinkovita. Izkušen videograf/snemalec se zaveda, da se mladoporočenca s procesom srečujeta prvič in mora znati spraševati in komunicirati. Ekipa mora biti odprta za vajine ideje in pripravljena deliti svoje strokovno znanje.

Številno snemalcev za top poročni video

Ali potrebujeta enega ali več snemalcev, je odvisno od velikosti poroke. Načeloma en izkušen in iznajdljiv snemalec lahko pokrije celotno poroko, če je organizacijsko to možno. V kolikor imata veliko povabljenih svatov, je vsekakor smiselno razmisliti o dodatnem snemalcu.

Pogodbe ščiti obe strani

V pogodbi se navedene vse dogovore, vključno s ceno, datumom, dolžino videa, številom snemalcev, morebitno zamenjavo snemalca/ekipe v primeru višje sile in drugimi specifikacijami. Plačilo se običajno razdeli na avans, ki se ga plača ob rezervaciji datuma, in končno plačilo po dogodku ali ob prejemu pripravljenega videa. Nekateri za rezervacijo datuma zahtevajo 30 % nevračljivega pologa, preostanek pa se poravna do dneva poroke. V primeru odpovedi manj kot mesec dni pred dogodkom, lahko zaračunajo 50 % celotne cene, da pokrijejo izgubo rezervacije. Avans ni pogoj, se pa tako izvajalci zaščitijo, da bi si stranke najele več izvajalcev in jih v zadnjem trenutku obvestile, da se niso odločili za njih.

Fotograf in snemalec v eni osebi

Teoretično lahko, ampak sta načeloma to dve osebi. Če sta iz iste ekipe, bo verjetno posneti material usklajen, sicer pa se dogovorita s fotografom in videografom za skupni sestanek, da se izvajalca uskladita po vajinih pričakovanjih.  

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here