Poročno potovanje

0
2723
Poročno potovanje
Poročno potovanje

Privoščita si poročno potovanje, kjer si bosta odpočila od vseh priprav na poroko in preživela teden, dva, tri ali pa cel mesec le drug z drugim.

Medeni tedni naj bodo pika na i vajinega poročnega dne. Vajin zakon bosta tako začela s sveža in polna energije.

Odločitev za destinacijo

Zagotovo ima vsak od vaju svoje želje. Napišita na papir vajinih 5 top destinacij, kamor se želita odpraviti. Nato jih primerjajta in potegnita vzporednice. Najprej morata vedeti kaj si želita – ves čas hoditi okoli in raziskovati, ali le uživati na peščenih plažah, ali morda kombinacija obojega. Nato določita, koliko sta pripravljena za uresničitev vajinih želja odšteti po osebi ter, koliko časa imata na razpolago za celotno potovanje.

Že prej prilagodita želje vajinim finančnim zmožnostim in vajinemu stilu življenja – ali želita iti na sproščujoče počitnice ali raziskati neznano deželo. Najbolj ugodna rešitev je kombinacija obojega, če si le lahko privoščita malo daljše počitnice 14 dni ali več. Tako imata možnost nekaj dni potovati po deželi in jo spoznavati, zadnje dni pa izkoristita za počitek in nabiranje energije na sanjskem kotičku.

Pri krajšem dopustu je verjetno bolj priporočljivo izbrati počitnice in jih izkoristiti za romantično uživanje v dvoje. Za destinacijo se lahko odločita že dolgo pred poroko in na poroki namesto daril sprejemata denar za poročno potovanje. Ko izbereta destinacijo, preverita še, kakšno je podnebje v času, ko jo želita obiskati (monsunsko, deževno, sušno obdobje). Tako si bosta izbrala popolno destinacijo za poročno potovanje.

Ugodno potovanje in iskanje informacij

V kolikor imata dovolj časa in že imata nekaj potovalnih izkušenj, je najbolj ugodno potovanje ”z nahrbtnikom”, saj si temu primerno tudi lahko poiščeta namestitve. Vendar naj prvo tako potovanje ne bo vajino poročno potovanje. Tudi pri takšnem načinu potovanja lahko sodelujeta le ”polovično” z agencijo. Ta vama uredi letalske vozovnice in »del potovanja v katerem od boljših hotelov, ostali del pa raziskujeta sama. Primer takšnih sodelovanj so destinacije, kot je Los Angeles v lastni režiji ter Havaji s pomočjo agencije; ali Tajska (severni del raziskujeta sama, počitnice na plažah pa si privoščita v boljših hotelih preko agencije ter od tam raziskujeta otočke v okolici).

Začnita z zbiranjem informacij vsaj pol leta prej, v kolikor pa si želita v Francosko Polinezijo, še kakšen mesec prej, saj so lahko kasneje letalske vozovnice dražje. Vajino potovanje rezervirajta tako vsaj tri mesece pred odhodom, ponekod bosta ujela še dodaten popust za zgodnjo prijavo. Cene so odvisne od lokacije in ekskluzivnosti vajine nastanitve.

V kolikor pa vama finance ali dopust ne omogočata obiska eksotičnih dežel, si privoščita taborjenje na prostem, kolesarske počitnice po Sloveniji in Evropi, welnes paket v toplicah, oddih na morju, če sta planinska navdušenca, pa se odpravita na večdnevno turo po našem ali tujem gorskem svetu. Delajta tisto, kar vaju najbolj veseli.

 

Ni potrebno vedno dati ogromno denarja, da so vajine počitnice sanjske. Odvisno od vajinih želja, se lahko odločita za kolesarske počitnice po Evropi, kjer se lahko do začetne točke zapeljeta z vlakom. Taborjenje zna biti prav tako zabavno, saj lahko spita po nekaterih državah kar v naravi. Če vama primanjkuje časa se lahko čez vikend zapeljeta v toplice ali se odločita za velnes paket. Bolj aktivni se lahko povzpnejo na kakšen zahtevnejši vrh, kjer noči preživita v planinskih kočah.

Sodelujoči strokovnjaki:

Katja Forštner

Katja Aljaž Forštner

http://www.agencija-manager.com

vodja prodaje luksuznega turizma, poročnih potovanj, Agencija Manager

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here