Poroka glede na letni čas

0
3063
Letni čas poroke
Letni čas poroke

Vsak letni čas je po svoje lep in poseben. Večina porok se odvije v toplejši polovici leta – spomladi, poleti in v zgodnji jeseni – kateri letni čas pa bosta vidva izbrala za svojo poroko, je odvisno predvsem od vaju. S spodnjimi nasveti si lahko nekoliko pomagata pri tej pomembni odločitvi.

Pri izbiri časovnega okvirja vajinega poročnega obreda in slavja, bo veliko vlogo igralo vreme. Ravno zato so priljubljene pomladne, poletne in jesenske poroke, saj je vreme ob večerih prijetno toplo, manjša pa je možnost dežja.

Dežja seveda ne moremo popolnoma izvzeti, zato poskrbita tudi za rešitev v primeru dežja, še posebej, če načrtujeta poroko na prostem. Hkrati pa je priporočljivo, da se pri poletni poroki pripravita na vroč dan in uredita obred ali slavje tako, da poteka v senci ali v hlajenem prostoru.

Sončno in toplo vreme je dobrodošlo tudi z vidika nevestine garderobe, saj so danes zelo moderne obleke, ki razkrivajo ramena in hrbet. V primeru, da se bo vajina poroka odvila sredi poletja, ne pozabita na zaščito pred soncem (sončna krema, sončna očala, dežniček), pa tudi kakšen rezervni kos garderobe bo dobrodošel (ženinova srajca, nogavice), da se lahko preoblečeta, če bo vročina prehuda. Če se vseeno odločita za poroko v hladnejših mesecih, nevesti priporočamo še kakšno ogrinjalo ali bolero ter nekoliko toplejše hlačne nogavice.

Poleti nikar ne pozabita letnemu času prilagoditi pogostitve in logističnih zahtev poroke. Primanjkovati ne sme osvežitve, torej vode in osvežilnih napitkov, tudi hrana naj bo lažja. Pri hrani bodita pozorna, da bo odporna na visoke temperature in se ne bo začela topiti ali kvariti. Z izbranim gostincem in s ponudnikom prostora, kjer bo poročno slavje, se vnaprej dogovorite, kako lahko v kratkem času pripeljete in pospravite dobrote na hladno.

Če sta vraževerna, se bosta želela izogniti enemu obdobju: velikonočnemu postu. Starodavne vraže pravijo, da naj se ženin in nevesta ne bi poročila med postom, torej med pepelnično sredo in veliko nočjo, ker naj bi to zakoncema prinašalo nesrečo.

zp8497586rq

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.