Poskrbita za ugodje svatov

0
4071
Poročno slavje, foto: Gregor Katič

Poroka je vajin dan, zato poskrbita za dobro počutje svatov vnaprej, da se vama s podrobnostmi ne bo treba ukvarjati na poroki.

Kje in kdaj – brez vprašanj

Poleg uradnega vabila dodajta še posebne napotke in priporočila. Natančno navedita uro in kraj, kamor morajo takrat priti. Podajta točen naslov, lahko tudi posnetek zemljevida z označenim mestom in bližnjimi zgradbami ali GPS koordinate. Navedita ime gostišča oz. lokacije, kjer bo nadaljevanje slavja. Opišita, kje bodo lahko brezplačno parkirali, prejeli okrasitev avtomobila. Ponudita organiziran prevoz domov z avtobusom ali možnost prenočevanja v bližnjem hotelu.

HTML Code here

Prijazni namigi že v vsebini vabila

Predlagajta slog oblačenja: svečane obleke, barve obleke za moške in ženske, modne dodatke v slogu poroke, posebno obutev, če načrtujeta slavje v naravi. Morda predlagajta, da s seboj prinesejo dodatno obleko, če načrtujeta športne igre ali kopalke, če bo slavje ob bazenu. Namigi za darilo: seznam potrebščin, ki vama manjkajo v gospodinjstvu in sta zato odprla seznam želja v trgovini, transakcijski račun dobrodelne organizacije, kateri želita podariti izkupiček. Če bo poroka potekala na prostem, jim naročita, naj ne pozabijo na sončno kremo in sončna očala. Priporočita dodatna toplejša oblačila za morebitno večerno ohladitev. Opredelita, kakšen sprejem si želita ob koncu obreda: kje bodo lahko dobili milne mehurčke, tulce konfetov, suho cvetje.

Pes na poroki, foto: Chic Weddings_Sanja's Visuals
foto: Chic Weddings_Sanja’s Visuals

Hišni ljubljenčki

Varstvo za živali lahko organizirata na samem dogodku. Z osebjem gostišča se dogovorita za prostor, kjer bodo lahko večer preživele živali. Če hišnih ljubljenčkov ne želita, prijazno omenita na koncu vabila in predlagajta, da jih za čas svatbe zaupajo v varstvo prijateljem ali hotelu za živali.

Pozdravite vsakega gosta ob prihodu/odhodu

Vsakega gosta pozdravita ob prihodu na obred in usmerita na mesto dogajanja. Svate seznanita s potekom poročnega dne. Lahko ga napišeta že na zadnjo stran vabila. Urnik poroke naj bo napisan tudi na večji tabli na dogodku. Zapišita, kdaj se bo odvil obred, kdaj bo prvi poročni ples, začetek kosila ali večerje, razrez poročne torte. Zapišita opomnik, če želita, da imajo svatje polne kozarce ob določeni priložnosti ali v rokah prasketajoče kresničke. Dodajta, da si želita od njih tudi osebno posloviti ob odhodu domov.

Sedežni red

Na vhodu v gostišče naj bo sedežni red z jasno označenimi mizami in sedeži. Dobro premislita katere znance bosta posedla skupaj, tiste, ki se ne razumejo najbolje, pa narazen. Da bodo svatje hitreje našli kotičke dogajanja naredita smerokaze: slavnostna večerja, otroški kotiček, sladki kotiček, plesišče, glasbeniki, toaleta. 

Preberite še: Sedežni red in razporeditev miz >>

Uporabni predmeti za goste

Pripravita kotiček, kjer bodo uporabni predmeti za goste. Lahko predstavlja žensko torbico, v kateri nič ne manjka. Na njej pa naj bodo higienski robčki, krema za roke, dežniki različnih barv, glavnik, škarjice, pisala in papir, vložki in tamponi, hlačne nogavice univerzalne velikosti, sončna očala, klobuki, paleta vaših najljubših parfumov, elastike in lasnice za lase in še kaj.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here