Povabila na poroko

0
178

»Save the date« kartice

Razpošljita povabila čim prej, takoj ko odločita termin poroke (8 do 12 mesecev pred datumom), da si gosti zabeležijo dan poroke in tisti dan ne načrtujejo drugih aktivnosti. Predvsem, če gre za večjo poroko v poletnem času, ko so dopusti. Gosti iz tujine pa bodo lahko organizirali daljši postanek in se seznanili tudi z lepotami Slovenije. Poleg datuma lahko dodata srčno misel ali pa 4–5 ključnih datumov vajinega poznanstva.

Vabila, ki izzovejo prijeten nasmeh na obrazu

Od 3 do 6 mesecev pred datumom poroke sledijo vabila. V uradnem delu vabila opredelita datum, uro in lokacije (posebej za civilni in cerkveni obred ter za slavje). Če vabita nekatere goste le na obred, drugi pa vaju bodo spremljali cel dan, natisnite dve različici vabil. Dodajta prošnjo za potrditev njihove udeležbe vama ali vajini profesionalni poročni organizatorki (ter številko). Neuradni del vabila lahko izkoristita še za druge napotke; pot do lokacij, želje glede daril (knjiga želja, denarni prispevki za določen namen, odprt račun pri banki), namige glede »dress code«, stila poroke ali barvne sheme in še kaj. Predno oddata vabila in ostale materiale natisniti, pozorno slovnično preverita celoten tekst (lahko poprosita natančno prijateljico ali slavistko), datume ter zapisane ure.

NAMIG: Papir, ki ga izbirata za kartice, vabila in zahvale, menije, sedežni red, časovnico, če jo bosta natisnila ter okrasje, naj bo izdelan s postopkom reciklaže. Verjetno ne bo snežno bele barve, saj se z ekološkim papirjem izognete tudi (škodljivi) kemični obdelavi z belili, kar bo navdahnilo papirnate izdelke z izjemnim naravnim videzom. Drevesa so dragocen naravni vir, ki ga spoštujmo.  

Osebna vabila

Najbližje goste povabita osebno, saj se z njimi večkrat srečata. Tudi njim pošiljata vabilo zgolj zato, da si shranijo datum poroke, prisotnost vama bodo že takoj ustno potrdili. Vse, ki se niso odzvali na vabilo, pokličita in jih še osebno povabita, da pridobita potrditev, s tem pa tudi dokončno število gostov.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here