Prava velikost poročnih prstanov

0
1197
Kako izbrati pravo velikost prstanov

Pri izbiri sodelujta oba! Preglejta pestro izbiro in preizkusita različne modele. Opredelita, kaj je pomembno, debelina prstana, velikost kamna, njegov bleščeč izgled ali priročnost prstana. Skladno izberita obliko, velikost in dodatke na prstanih. Pogovorita se s profesionalnim oblikovalcem dragocenih obročkov, ki bosta simbolizirala vajin trden zakon. Vlogo pri izbiri igra tudi cena, zato v naprej določita, koliko bosta namenila za ta večen element vajine ljubezni.

Kako izbrati pravo velikost poročnih prstanov

Najprimernejši čas za preizkušanje je zvečer, ali vsaj pozno popoldne, ko so prsti topli in tako večji (v mrzlih dneh ali zjutraj so manjši). Preizkusiti morata namreč, da vama ne bo pretesen tudi ob naporih ali pri športnih aktivnostih. Prav tako ne preširok, da ne zdrsne čez členek. Če se ne bosta odpravila v zlatarno, izdelovalci ponujajo pestro izbiro tudi na spletu. Velikost naj vaju ne skrbi, saj bosta po pošti prejela merilne obročke, s pomočjo katerih zlatarju sporočita velikost.

HTML Code here

Kako sami izmerite obseg prsta za poročni prstan

To storite z neelastično nitjo (sukancem), ki jo ovijete okoli prsta na členku prstanca leve roke dokaj tesno. Označite, kjer se konca pokrivata in na ravnilu ali šiviljskem metru odčitajte dolžino niti. Dobljena dolžina ponazarja obseg prstana. Če ne boste merili na členku, morate dodati še 1 do 2 milimetra, da boste prstan lažje nadeli. Povprečna velikost po obsegu za ženske je 52 mm, za moške 62 mm. Za širše prstane se izbira malenkost večjo velikost kot za ožje, da je lažje snemljiv.

Najpogostejši modeli prstanov

Običajno so širši prstani tudi nekoliko debelejši. Zlatarji svetujejo, da se odločita na podlagi željenega vzorca na prstanih, dolžine prstov in življenjskega sloga, službe, hobijev. Najpogostejši modeli so:

S testnima prstanoma se izognita napačni izbiri

Pri zlatarju, ki vama je predstavil možnosti izbire, trende modernih prstanov, lastnosti materialov ter priporočil ustrezno velikost, lahko podata idejo za unikaten prstan zarisano na papirju ali predložita fotografijo. Dogovorita se za testno verzijo prstanov, saj ne želita, da bi bil izdelek nenosljiv ali vama nevšečen. Pomirjanje izkoristita za preverjanje velikosti, spremembo vzorcev in tudi dodajanje kamnov je še vedno možno. Spreminjanje želja v prihodnosti na tem mestu odmislita, saj prstana lahko kadarkoli popravita, dopolnita ali po velikosti prilagodita, kot se spreminja oblika vajinih rok skozi življenje.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here