Pravi kroj poročne obleke poudari vašo lepoto

0
1106
Kroji oblek, foto Hollywood

Pri izbiri pravega kroja poročne obleke, v katerem boste najlepše in blestele na vajin poročni dan, se osredotočite na:Dolžina rokavov, ki je predvsem odvisna od sezone in temperatur v načrtovanem terminu poroke.

  • Dolžina obleke izkazuje stopnjo formalnosti dogodka. Obleka do tal z dolgo vlečko bo dala najvišjo formalno noto. Prikupne pa so tudi sproščene krtke oblekice, ki so dovoljene za nekoliko manj formalno slovesnost.
  • Materiali in njihova tekstura je odvisna od sezone, da bo obleka nosljiva in zračna ter primerna za določen rez obleke.
  • Okraski in dodatki bodo obleko popestrili in jo povezali v rdečo nit poročnega dne. Ti naj se skladajo z izgledom ženina, cvetjem in ostalo dekoracijo.
  • Slog krila oziroma spodnjega dela obleke je lahko elegantno ali nekoliko bolj izzivalnega stila, predvsem naj ali podaljša vašo postavo, ali naredi pompozni volumen, za kar izbirajte poetične naborke, gube in volančke.
  • Linija pasu naredi ravnovesje postavi; če je pas nižje bo optično podaljšal dolžino vašega pasu, če je pas višje pa boste zgledali bolj suhi.
  • Izrez oziroma dekolte (srce/ljubica, raven, tanke naramnice, odprta ramena).
  • Kroj obleke (A-linija, morska deklica, imperij, »ball gown«, plašč obleka).

Klasičen, vedno aktualen model je princess linija. Izberejo jo neveste, ki želijo zelo razkošno poroko z veliko svati. Ta oblika je primerna za večino postav in na presenečenje nevest tudi za močnejše postave, saj optično zoža pas in skrije, kar želijo zakriti.

A-linija je prav tako pogosta izbira, predvsem za neveste, ki želijo malo širine vendar tudi udobje. Pri tej obliki imate možnost ožjega zgornjega dela, ki se razširi šele pri pasu in se nato postopoma širi v eni liniji od vrha do tal. Slednja oblika je najpogostejša izbira za dekleta z večjo konfekcijsko številko, saj je najbolj laskava za postavo.

Za ozko linijo se odločajo predvsem vitke in visoke neveste, saj se pri tej liniji poudari postava v vsej svoji lepoti. Zanimivo je tudi, da ženini visokih nevest pogosto izrazijo željo po tem tipu obleke.

Padajoča obleka z enostavnejšim spodnjim delom je pogosta oblika za neveste, ki načrtujejo poroko na prostem. Zaradi stila poroke in možnosti neravnega terena, pri čemer bi bila hoja v ozki ali široki obleki lahko otežena.

Kratka linija je tip obleke, ki ga izbirajo zelo igrive neveste. Te želijo ženina in svate presenetit s svojim izborom.

Sodelujoči strokovnjaki:

Maja Plajh Kobale

Maja Plajh Kobale

Poročni atelje Vajina Romanca Maribor

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here