Predlogi osupljivih lokacij za vajino poročno pravljico

0
1866
Big Berry luxury lifestyle resort, Kolpa, foto USB events, fotograf Aleks Kus

Stara Sava, Jesenice

Fužinarsko naselje Stara Sava je kulturni spomenik državnega pomena. Zakonsko zvezo lahko skleneta na trgu na Stari Savi, v zgornji ali spodnji dvorani v Kolpernu, nekdanjem skladišču za oglje. V veliko dvorano lahko povabita okoli 150 gostov. Nepozabne fotografije ustvarita v avtentično opremljenem stanovanju iz 30-ih let prejšnjega stoletja v Muzeju delavske kulture na Stari Savi.

Slikovita poročna zgodba v Olimju

Proslavita vajino neskončno ljubezen v termah ali zdravilišču, kjer bosta deležna prav posebne pozornosti, tako na obredu, kot na poročnem slavju. Profesionalni kuharski mojstri vaju bodo razvajali z nepozabnimi specialitetami in vrhunskim vinom domače vinoteke, v notranjih ali zunanjih prostorih. Obred lahko potekata v zunanjem paviljonu ali v »škofovi sobi«, ki se nahaja v drugem nadstropju južnega stolpa slikovitega minoritskega samostana Olimje.

Švicarija, Tivoli v Ljubljani

Prelepa zelena okolica tik ob centru mesta, skrita med drevesi v samem parku Tivoli. Za tiste bodoče mladoporočence, ki si želijo poroko v naravi, na prostem ob izbrani kulinariki.

Prijetno okolje Laškega

Prav poseben z vrtničnimi listi posejan dan lahko doživita v Laškem, kjer bodo izkušeni profesionalni organizatorji Thermane Laško pripravili vse potrebno za poročno slavje, ki ga bodo začeli s pogostitvijo in penečim vinom. Odvisno od števila gostov izbereta med Bidermajer in Banketnim salonom, restavracijo ali veliko dvorano, ker bosta lahko zablestela kar pred 300 gosti. Skrbno načrtovan dan se lahko po razrezu torte in zabavi končna s skrbnim prevozom za svate in vaju domov, ali z nočitvijo v suitu za mladoporočence.

Arizona dreaming, Kipe Trbovlje

Obožujeta divji zahod? Kulisa s pravo svetlobo in veliko kamenja spodbudi divjo domišljijo. Na fotografiji je predstavljena scena izjemne poročne dogodivščine. Grobo sceno bo omehčala cvetlična dekoracija in vajina pozitivna energija, morda pa vam bo družbo popestrila sova Vili.

Baročna poroka v Brežicah

Viteška dvorana je v celoti poslikana z edinstveno baročno fresko, zato bo vajina poroka v Gradu Brežice nekaj nepozabnega, kot da skupaj z vajinimi svati opazujete baročno galerijo z bogato mitološko vsebino. Prvovrstna akustika bo popeljala prisotne v nepozabno baročno poroko, ki jo lahko nadaljujete na terasi ali na grajskem dvorišču, kjer bosta nazdravila vajini skupni sreči.

Poroka Pod slapom, Gornja Radgona

Zvok slapa, ki nežno polzi iz skale grajskega hriba ustvarja čarobno vzdušje, čemur bodo pritrdili mnogi pari, ki so za svoj civilni poročni obred izbrali prav prostor pod slapom. Ljubitelji kakovostnega vina, osvežujoče penine, to je pravi kraj za vas.

Asa Residence, Utovlje

Ambientalni biser, v skritem kraškem kotičku. Vstop na posestvo skozi portal ponuja prav poseben občutek vzhičenja. Kamnita hiša pa je prava paša za oči. Prostor nudi intimno, manjšo poroko.

Trubarjeva domačija na Rašici

V objemu narave ob rečici Rašici pri Velikih Laščah bosta našla čudovito poročno lokacijo z bogato knjižno tradicijo iz obdobja prvih slovenskih tiskanih knjig Primoža Trubarja. Od aprila do oktobra bodoča mladoporočenca pospremi v spominsko sobo, kjer poteka obred, mlad par Folklorne skupine Velike Lašče v svoji tradicionalni noši. Poročno veselje bodo popestrile Trubarjeve vrtnice in razigrani kačji pastirji, fotograf pa bo ujel najlepše poročne trenutke ob lesenih mlinskih kolesih.

Big Berry Luxury Lifestyle Resort, Kolpa

Si želita poroke v prijetnem, naravnem okolju, obdanem s pozitivno energijo in osupljivo kuliso? Pričarajta jo ob reki Kolpi, ki se leno vije mimo vas. Predstavljajta si sebe in svoje najdražje na čudoviti poročni lokaciji, ki omogoča nepozabno poročno doživetje. Čeprav je lokacija odmaknjena od mestnega vrveža, sta deležna vsega kar vama srce poželi; miru, intime, dobre belokranjske hrane, prenočišče v luksuznih mobilnih hišicah, wellness in še marsikaj.

Medijski grad, Izlake

Ostanki gradu in kapelica še iz časa Valvazorja dajejo prostoru romantičen in skrivnosten pridih. Samo 5 minut od avtoceste (odcep Trojane), lahko doživita grajsko poroko s sprejemom grajske gospode.

Koča na Veliki Planini

V objemu neskončnih zelenih travnikov, kravjih in telečjih nadobudnežev, s stoičnimi Alpami v ozadju. Za tiste pare, ki ljubijo gore in naravno enostavnost. Na vajino sanjsko poroko pridita peš, v primeru pozne ure in prevelike razposajenosti, pa ponujajo tudi nočitve.

Žovneško jezero, Braslovče

Prekrasna narava ob jezeru ponuja več kotičkov za poročni obred. V daljavi pa prekrasen pogled na Žovniški grad. Tu vaju lahko zmoti le žvrgolenje ptic.

Ob žlahtnih vinih na dolenjskem, Hiša Vina Frelih

Hiša Vina Frelih sprejme do 180 oseb in se ponaša z obilo dnevne svetlobe ter veliko pokrito teraso.
Samo streljaj od dvorane se nahaja cerkev sv. Ruperta, v bližnji Deželi kozolcev pa lahko opravite tudi civilni obred.

Dolina Soče, Bovec

Vajino zasanjano Kekčevo pravljico lahko začrtata v objemu dvatisočakov, zelenih travnikov in nepozabne modrine Soče. Neponovljivo doživetje lahko posnameta pri najmogočnejšem slapu Boka. Če si zaželita zimske poroke, bo v idili zasnežene doline reke Soče videti prav čarobno. V poletnih mesecih vaju bo prijeten vetrič malo ohladil. Najpogumnejša pa si lahko za osvežitev privoščita skupni skok v reko. Lahko se sprehodite do prelepega slikovitega kotička – Zadnje Trente, ali pa se sprehodita po slikovitem Kanalu ob Soči.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here