Predlogi za najlepše lokacije vajinega poročnega dne

1
5235
Poroka

Živahen mestni vrvež

Sprehodita se po mestnih ulicah Ljubljane, Maribora, Novega mesta, Celja, Murske Sobote, Kopra na vajin skrbno izbran poročni dan. Fotografirajta se na glavnem trgu, pred kulturnim spomenikom, v bujnem parku ali v brezčasnem drevoredu. Za civilni obred se lahko dogovorita na upravnih enotah, v muzejih ali prestižnih hotelih.

Mestni vrvež
Foto: Lumeria

Laško in hmeljarska poroka

Ob spodnjem toku Savinje se z naravnimi lepotami bohoti Laško. Pester kulturno-zgodovinski kraj vama omogoča izbiro dih jemajočih trenutkov sreče vajinega slavnostnega dne. Bodita drugačna in za poročni obred izberita muzej hmeljarstva v Žalcu.

HTML Code here

Jesenice

Obred lahko poteka v dvorani ali pa kar na trgu zunaj, ko bosta obsijana s soncem potrdila vajino dolgoročno zvezo. Poročni obred in slavje z vajinimi povabljenimi gosti pa zaokrožita s pestro izbranimi dobrotami v mestu jekla in narcis.

Gradovi na Slovenskem

Poroka na gradu

Sta se od nekdaj spraševala kako so živeli princi in princese? Potem bo grajska poroka, z bogatimi poročnimi oblekami prava za vaju. V Sloveniji je velika izbira ponudnikov porok na gradu (Grad Komenda, Strmol, Blejski grad, Grad Ribnica, Bogenšperk, Otočec, Tuštanj, Žužemberk, Bukovje, Bistra, Tabor, Fužine, Cekinov grad itd.). Dogovorita se za poroko na gradu, v bleščeči grajski dvorani ali v parku. Poskrbita za nepozabne fotografije v razkošnih sobanah, cvetočih vrtovih in ob znamenitostih v bližini.

Posestvo Brdo

Na lokaciji z večstoletno zgodovino, ki so jo za svoje bivanje izbrali kralji in predsedniki, je možna poroka v vseh letnih časih. Na enem mestu bosta, brez nepotrebnega zgubljanja časa za prevoze, preživela cel poročni dan, od obredov, do poročnega slavja ter tudi prenočili skupaj s svati.

Gorska kulisa

Gorska kulisa
Foto: Tomo Jeseničnik

Če sta prava hribolazca, ali pa ne, se lahko poročita na kateri od gorskih lokacij. Na Voglu bosta občudovala pogled na Bohinj in Triglav. Na Krvavcu ima poroka poleti ali pozimi nepozaben čar. Na Golteh izberita poroko na vrhu planote s pogledom na Kamniško-Savinjske Alpe, pred kapelico Dobrega pastirja ali ob jezeru. Hotelska ponudba je prvovrstna. 

Smaragdna lepotica Soča

Blizu izvira reke Soče v Trenti, tik pod triglavskimi vršaci, se bosta na poročni dan zavila v bisere narave. Kulinarično popotovanje in prijetno razvajanje brbončic lahko uredita na domačiji. Tudi mogočen slap Boka bo vajino nepozabno poroko v Bovcu lahko ovil v prelepe trenutke.

Bled in Bohinj

Bled

Zaveslajta po Bohinjskem jezeru ali se s Pletno popeljita do Blejskega otoka in pozvonita za srečo. Brezskrbno vodno vzdušje pa zaključita z zabavo v termalnem hotelskem kompleksu s savnami in bazeni.

(foto: Poročne lokacije v sloveniji – Bled Pletna 1)

Logarska dolina

Logarska dolina
Foto: arhiv Center Rinka

Zapišita vajino poročno zgodbo na nepopisan list v Logarski dolini. Rahel veter, ki se poigrava s krošnjami, v ozadju prijeten šum slapa Rinka ali Palenk, bo pričaral pravo romantično vzdušje, ki se ga bosta spominjala še mnogo let.

Briški griči

Poroka sredi romantičnih briških gričev bo razveselila vajine svate ter vas vse skupaj razvajala z vini priznanih blagovnih znamk. Tudi poroka v kleti je lahko nekaj nepozabnega, v neposredni bližini pa je tudi gradu Dobrovo, kjer potekajo civilni obredi.

Rašica

V domačiji prvega slovenskega pisatelja Primoža Trubarja na Rašici pri Velikih Laščah bodo poskrbeli za prijeten obred. Par v folklorni noši vaju bo pospremil do spominske sobe, kjer potekajo obredi od aprila do konca oktobra. Fotografije ob starem mlinu in kozolcu ter ob reki Rašici bodo pričarale lesketajoče trenutke vajine sreče. 

Sprehod med nasadi vinske trte

Med trtami

Urejeni nasadi vinske trte vaju pričakujejo na Dolenjskem, kjer bosta okušala vrhunska vina tamkajšnjih vinarjev. Slikovita pokrajina z različnimi zidanicami, lahko v vsakem letnem času pričara poroko po vajinem okusu.

Poroka pod Pohorjem

Poroka med trtami
Foto: Rok Breznik

Vajine sanje lahko postanejo resničnosti tudi pod Pohorjem v idili pohorskih gozdov. Travnate portretne fotografije lahko naredita na bližnjem golf igrišču. Edinstven dogodek bodo ponudniki pričarali z skrbno izbranimi dobrotami. 

Goričko

Goričko se ponaša z bogato kulturno dediščino, kamor sodi tudi grad. Prelepa okolica vaju bo očarala. Grajski kompleks podaja naravne in kulturne znamenitosti Goričkega, baročni arkadni hodniki pa so odlično ozadje za poročne fotografije.

Podzemni svet

Zapečatita svojo poročno zgodbo v podzemlju slovenskih lepot. Veličastni kapniki bodo pričarali skrivnostno, a hkrati ganljivo poročno pravljico. Organizatorji bodo poskrbeli za pravo ambientalno glasbeno spremljavo in umirjeno razsvetlitev, ki go poudarila vajin čustven dogodek.

Poroka v objemu oljk

Dahnita »DA« v nasadu oljk na posestvu Monte Rosso v Savudriji. Dogovorita se za pogostitev svatov s pridelki, ki jih pridelajo na tamkajšnjem posestvu. Pravi fotograf bo pričaral božansko oljčno kuliso, v ozadju pa se bo kazal sanjski Piran.

Vonj po morju

Piran

Svate povabita na slovensko obalo. Privoščita si romantično vožnjo s čolnom ali jadrnico ob sončnem zahodu in sprehod po Sečoveljskih ali Piranskih solinah. Skupinsko fotografiranje organizirajta na plaži. Na vabila pa dopišita, da so kopalke in brisača obvezna oprema.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

1 komentar

  1. Do sem brala pred mesecem dni. In zdaj se spet vrnem prebrati. hvala, ker ste napisali ta članek, se strinjam z nekaj stavki in nekatere stvari, ki bi jih morda želel vprašati iz nekaterih vidikov, ali ste avtor? saj je vaše pisanje v nekaterih od teh člankov zelo dobro in bralce lahko pripelje do novega mnenja.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here