Prefinjeno izbrani prigrizki

0
2058
Foto: Majine torte

Pogostitev pri nevesti doma

Najpogosteje ženin na dan poroke po svojo nevesto pride na njen dom, kjer se zberejo nevestini svatje. Pripravita manjši banket, ki je sestavljen iz hladnega in toplega bifeja. Vključita bučkine zvitke, paradižnik z mladim sirom in olivami, škampove repke v avokadovi omaki, kanapeje s pršutom, dimljenim lososom, sirnim namazom, marinirane bučke, nabodalca z mocarelo in češnjevim paradižnikom, nabodalca s sirom in hruškami, sadna nabodala ter okusno pecivo. Lahko se ponudi tudi dobra domača juha. Poleg ponudimo vino, pivo, sokove in vodo.


Cena hrane, ki vam jo ponudnik pripelje na dom, se giblje med 15 in 30 € na osebo. Cena vključuje pripravo prostora ter vse potrebno za kakovostno pogostitev hrane in pijače.

Pogostitev po obredu

Odlična izbira je finger food ali hrana v manjših posodicah, ki jo bodo svatje z lahkoto pojedli tudi stoje. Dobra izbira so polnjeni lignji, marinirani losos s črnim rižem, hrustljavi kruhki s sardoni in rukolo, lososov tartar s kislo smetano na servirni žlici, nabodalca s tuno in kozicami, zvitki brancina z bučkami in lososom, čičerikino kremo z vongolami, škampi v tempuri, piščančja nabodalca z zelenjavo, mini quiche, slive s slanino, fige s pršutom, krema gosjih jeter, ananasov karpačo s hrustljavo slanino, hrustljavi kruhki s sirom, zelenjavni zavitki, jurčki s parmezanom, kuhan pršut in sir v vlečenem testu, pršut z melono, parmezan z akacijevim medom. K izbranim prigrizkom se prileže kozarec dobrega vina ali penine. Ne smete pozabiti na vodo ter različne vrste sokov.

Za sladokusce

Pogostitev
Foto: Majine Torte, Maja Rigler

Pecivo po obredih naj bo skrbno izbrano, sveže in manjše, da se preprosto prime v roke, gosti lahko tako poskusijo vsega po malem. Izberita slaščice, ki niso občutljive na vremenske razmere.

Na slavju pripravita sladki kotiček, da se bodo gostje lahko sladkali od prihoda v restavracijo do odhoda domov. Priporočeno je 100 g peciva na vsakega svata, kar pomeni, približno 10 kg peciva za 100 povabljenih svatov.

Nabor mešanih sladic je neomejen, zajema lahko minjone, košarice, makrone, slaščice v kozarčkih, cake popse, rolice. V sladkem kotičku ne smejo manjkati cupcaki, ki so lahko prava paša za oči. Črno-beli, živih barv ali s cvetličnimi dodatki v stilu poroke.  

 Pogostitev po polnoči

Po polnoči bodo najvztrajnejši gostje zelo veseli manjše pogostitve.  Predvidita lahko golaževo juho, kislo juho ali telečjo obaro, krompirjevo, testeninsko ali francosko solato, ter narezke, kanapeje, skrbno izbrano sadje in lahkotno pecivo ali manjše slane prigrizke.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here