Prefinjeno izbrani prigrizki

0
3354
Foto: Majine torte

Začetek slavnostnega dneva pri nevesti doma

Običajno se po nevestinih pripravah doma svati zberejo, da jo pričakajo skupaj z ženinom. V tem času pripravita manjši banket, ki je sestavljen iz hladnega in toplega bifeja. Izbrani prigrizki lahko vključujejo bučkine zvitke, tramenzzino sendviče, paradižnik z mladim sirom in olivami, škampove repke v avokadovi omaki, inčune na česnovem kruhku, pisane kanapeje s pršutom, lososovo pašteto ali sirnim namazom z drobnjakom, marinirane bučke, nabodalca s sirom in hruškami, sadna nabodala. Prigrizke lahko pospremita s slanimi kifeljčki, belokranjsko pogačo ali fokačo. Dodajta še drobno domače pecivo. Poleg ponudita vodo, sokove ter alkoholne pijače.


Cene kanapeja se giblje od 0,8 do 2 evra, odvisno od sestavin, za finger food bosta odštela od 5 do 15 evrov na osebo. Če ponudnik pripelje prigrizke na dom, se cena giblje med 15 in 40 € na osebo. Po želji lahko ponudniki vključijo tudi pripravo prostora in strežbo pijače.

Pogostitev po obredu

Odlična izbira je finger food ali hrana v manjših posodicah, ki jo bodo svatje z lahkoto pojedli tudi stoje. Dobra izbira so polnjeni lignji, marinirani losos s črnim rižem, hrustljavi kruhki s sardoni in rukolo, lososov tartar s kislo smetano na servirni žlici, nabodalca s tuno in kozicami, zvitki brancina z bučkami in lososom, čičerikino kremo z vongolami, škampi v tempuri, piščančja nabodalca z zelenjavo, mini quiche, slive s slanino, fige s pršutom, krema gosjih jeter, ananasov karpačo s hrustljavo slanino, hrustljavi kruhki s sirom, zelenjavni zavitki, jurčki s parmezanom, kuhan pršut in sir v vlečenem testu, pršut z melono, parmezan z akacijevim medom. K izbranim prigrizkom se prileže kozarec kakovostnega vina ali penine slovenskega vinarja. Ne smete pozabiti na vodo ter različne vrste sokov.

Sladki izbor poleg prigrizkov

Pogostitev
Foto: Majine Torte, Maja Rigler

Tudi za sladokusce ne sme manjkati drobno pecivo, tako ob odhodu od nevestinega doma, kot po obredu. Pecivo naj bo manjše velikosti ali narezano na manjše koščke, da se preprosto prime v roke, saj bodo gosti tako lahko poskusili vsakega malo. Izberita slaščice, ki niso občutljive na vremenske razmere, tako osvežilne sadne (pisana sadna nabodalca, vanilijeva rezina v kozarčku),  kot močnejše (cake popsi, majhni krofi, rolice, piškoti, potice). Priporočeno je 100 g peciva na vsakega svata, kar pomeni, približno 10 kg peciva za 100 povabljenih svatov.

 Pogostitev po polnoči

Najvztrajnejšim gostom ponudita prigrizek po polnoči, največkrat je to juha (telečja obara, kisla juha, golaževa ali lahka zelenjavna enolončnica), poleg lahko dodata po potrebi še enostavnejše narezke, kanapeje ali druge slane prigrizke ter krompirjevo, francosko ali testeninsko solato.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here