Profesionalno varstvo za vajine otroke in otroke svatov

0
1004

Vsi skupaj boste ustvarili tople spomine na večnih fotografijah. Dojenčki potrebujejo nekoliko več pozornosti staršev, čeprav jih vmes varuje varuška, medtem ko so otroci starejši od 2 let že samostojnejši.

Varuška, prijateljici ali starši

Pretehtajta komu bosta zaupala otroke. Prednost varuške je ta, da bodo vsi vajini prijatelji in starši lahko uživali v trenutkih vajine sreče. Morda prijateljici in staršem bolj zaupata, a dobra varuška lahko otrokom ustvari intenzivnejši dan. Tudi če se odločite, da otrok na poroki ne bo, lahko izbereta varuško na domu in nočno varovanje.

Preverita ponudbo varušk na različnih portalih, kot je Babysits.si, povprašajta prijatelje in znance, ki so storitve že koristili in lahko varuško priporočijo. V kolikor izbereta profesionalno varstvo, bodo poskrbeli za ustvarjalni material, rekvizite, podloge za igro, mizice, stole itd. Hkrati pa priskrbeli zamenjavo, v kolikor izvajalec zboli ali je opravičeno odsoten. Pred dogovorom povejte, če so prisotni tuje govoreči otroci, imajo morebitne alergije, tudi epileptične napade omenite, da ne bo presenečenj in se bodo na to lahko pripravili.

Okvirne cene za tri ure za največ 5 otrok se gibljejo okoli 100 € za varuško/animatorja oziroma dva izvajalca za 5 do 15 otrok med 130–200 €. Vsaka dodatna ura se doplača posebej, nekje med 15–40 € na uro, odvisno od števila varušk/animatorjev in otrok.

Dojenčki na poroki

Ker so dojenčki še izjemno navezani na starše, je varuška dobrodošla. Mamica bo morala kljub temu večkrat posvetiti pozornost dojenčku zaradi režima prehrane in spanja. Predhodno preverita na izbrani lokaciji poroke, ali je na voljo miren prostor za spanje oziroma umik za dojenje.

Vključita otroke v poročne aktivnosti

V obred se otroci lahko vključijo in z izjemno zavzetostjo bodo opravili naloge, ki jim jih bosta zaupala. Od pozdravljanja svatov pred obredom, nošenja blazinice za prstana do posipanja cvetov. Med samim obredom naj otroci sedijo pri starih starših ali osebi, ki jih večkrat varuje. Največkrat otroke prevzame varuška po obredu in jih popeljale v zabavni svet, medtem ko se vidva predata fotografiranju in nepozabnemu druženju z gosti.

Med poročnim slavjem in kulinarično fantazijo, lahko večji otroci sedijo za svojo mizo. Vse je odvisno od starosti otrok (se samostojno hranijo) ter tudi to ali se otroci med seboj poznajo in bodo tako želeli sedeti skupaj. Otroci imajo lahko mizo tudi v igralnem kotičku, kjer si razdelijo pribor sami, oblikujejo prtičke in večerjajo z varuško. S kuharskim mojstrom se posvetujeta o prilagoditvah njihovega jedilnika.

Miren kotiček za počitek 

Čez dan, po kosilu ali po tem, ko se bodo razigrano podili naokoli, se jim bo prilegel počitek, zato se dogovorita za odmaknjen prostor od glavnega dogajanja. Za nočno varstvo se dogovorita posebej (v hotelski sobi) ali naj vaši starši oz. bližnjimi sorodniki otroke odpeljejo domov.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here