Prosojna elegantnost – pajčolani

0
739
Pajčolani in vlečke, foto: Sanja Despotović, Sanjas Visuals

Pajčolan je včasih potrjeval stopnjo formalnosti dogodka, danes pa se izbira glede na osebne želje neveste; od kratkih tančič na sprednji strani do dolgih vlečk na zadnji strani obleke, ki se pripenjajo na različnih mestih.

Največkrat je iz nežnega prosojnega materiala (pajčolan, til, čipka). Pajčolan je lahko kratek, toliko da pokrije le oči ali cel obraz kot vizir (blusher; 20 cm), zadaj do ram (50 cm) ali komolcev (60 cm).

Izbirate jih v odvisnosti od pripadajočega kroja poročne obleke in dolžine zadnjega dela pajčolana. Med kratke pajčolane sodi tančiča, ki sega do konic prstov (fingertip; okoli 100-120 cm). Ta je enostavna za nošenje in je običajno na sprednji strani kombinirana z nekoliko krajšo tančico čez obraz.

Pajčolani se lahko pripenjajo na pričesko, obleko na ramenih oziroma naramnicah ali na pas neveste. Običajno so enojni in ločeni (snemljivi). Poda se različnim krojem in dolžinam obleke ter izpopolni nevestino podobo.

Pajčolan, ki sega nekje do stegen ali do kolen, ima dolžino mini krila (valček; 150 cm). Vlečka se lahko ravno dotika tal (floor; dolga med 180–200 cm), ta je preprosta za nošenje ter primerna za najrazličnejše stile poročne slovesnosti.

Največkrat izbrana vlečka se ravno prav plazi za vami (chapel, približno 30–50 cm), da je še enostavna za nošenje in poudari brezpogojno eleganco. Vlečka za klasično poroko je dolga med 260 in 300 cm (cathedral). Zahtevala bo tudi nekaj sodelovanja vaših družic, tako kot najdaljša vlečka, ki ima lahko preko 300 cm (royal chatedral ali monarch).

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here