Sedežni red in razporeditev miz

0
6517
Razporeditev miz
Razporeditev miz

Nerodna razporeditev miz na poročnem slavju vaju lahko hitro spravi v zadrego. Za sedežni red se odločita glede na število svatov in tudi glede na to, ali se med seboj že poznajo.

Če imata več kot 30 svatov, priporočamo sedežni red.

Oblikujta skupine svatov in ga označita na mizah. Tako se bodo svatje lažje znašli. Pri posedanju lahko pomaga tudi osebje, ki goste počaka pri vhodu.

Sedežni red določita tako, da se bodo med sabo lahko spoznali ljudje iz vajinega širšega sorodstva in preprečita, da bi se poročno slavje razdelilo na dve ali več zaključenih skupin, ki bi vzporedno praznovale vajino združitev.

Pogosto se zgodi, da se povabljenci sami od sebe prisedejo k tistim s katerimi se najbolje poznajo oziroma so najpogosteje v stiku. S tem nezavedno onemogočijo komunikacijo z drugimi in pričnejo tvoriti zaprta omizja, ki se lahko oddaljijo od skupnega dogajanja, česar si verjetno ne želita.

Pozorna bodita tudi na tiste posameznike, ki se morda med seboj ne vidijo radi in jih namensko posedita daleč narazen, saj želita na svoji poročni večerji dobro energijo in prijetno ozračje. Še posebej ker bodo na mizi verjetno tudi alkoholne pijače, ki lahko hitro prispevajo k temu, da se razvežejo jeziki in razvnamejo strasti.

Med aktivnostmi se bodo svati sami od sebe pridružili tistim, ki jim ustrezajo. Tako bosta zadovoljna vidva in gostje.

Prednosti sedežnega reda

  • Za isto mizo posedeta goste, ki se poznajo, s čimer zagotovite sproščenost.
  • Gostu, ki na poroki ne pozna nikogar, zagotovita sedež in mu prihranita iskanje le-tega. Pazita le, da ga posedeta poleg odprtih gostov ali takih, ki imajo podobne interese kot on.
  • Svatom, ki se pogosto družijo in za katere vesta, da bi želeli sedeti skupaj, zagotovita skupno mizo.
  • Preprečita dramo. Brez sedežnega reda se lahko skupaj po nesreči usedeta dva gosta s popolnoma različnimi nazori. Verjetno ne želita, da se vname hud besedni dvoboj na temo politike ali verskega prepričanja.
  • Zagotovita, da za mizami v bližini vajine mize, sedijo vajini najožji sorodniki.

Postavitev miz

Postavitev miz prilagodita velikosti ambienta. Predvsem izhajajta iz tega, da bo plesišče osrednji del in da bo dovolj veliko. Na podlagi tega izberita mize, ki so lahko klasične, okrogle ali večkotne. Okrogle mize zasedejo veliko več prostora kot klasične, vendar naredijo ambient bolj slovesen. Pri postavitvi miz bodita pozorna, da se vsak gost lahko odmakne od mize brez kakršnihkoli ovir, zato so najbolj primerne mize okroglih oblik, za manjše poroke se priporoča postavitev povezanih miz.

NASVET
Že pri načrtovanju slavja se z gostincem pogovorite o pogrinjkih tudi v primeru cateringa. Mize okrasite z manjšimi cvetličnimi dekoracijami ali drugimi elementi, ki povezujejo stil celotne poroke.

 

Raporeditev okroglih miz

Razpreditev pravokotnih miz

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.