Seznam upravnih enot po Sloveniji s kontakti matičarjev

0
9793
Seznam upravnih enot

Poročita se lahko na matičnem uradu ali pa kje drugje. V vsakem primeru morata obiskati matični urad in se prijaviti za poroko. Pripravili smo vama seznam upravnih enot, njihove kontakte in delovni čas.

Sklenitev zakonske zveze prijavita na upravni enoti, na oddelku za matične zadeve (matični urad). Prijava je potrebna, da bo sklenjena zakonska zveza pravno veljavna in skladna s pogoji, ki jih določa Zakon o zakonski zvezi skupaj s Pravilnikom o sklepanju zakonske zveze.

Matični urad
Matični urad

Matični urad na upravnih enotah so večinoma odprti:

  • ob ponedeljkih in torkih, od 8. do 12. ter od 13. do 15. ure,
  • ob sredah od 8. do 12. ter od 13. do 18. ure,
  • ob petkih pa od 8. do 13. ure.

Trenutne odpiralne čase pred obiskom še preverita na izbranem matičnem uradu.

Termin poroke ♥

V uradnih prostorih (določi jih upravna enota) in med uradnim časom lahko skleneta zakonsko zvezo, ki jo prijavita na matičnem uradu. Sama si bosta izbrala termin poroke, ki še ni zaseden, ter uro, ki se določi glede na vrstni red prijav. Matičarja ne izbirata sama. Na praznik ali dela prost dan poroke ne moreta skleniti. Lahko pa izbereta lokacijo tudi na prostem ali na drugi nenavadni lokaciji, kar vaju bo stalo 170 €. Tudi za poroko izven uradnih ur ali uradnih prostorov morata prijavo oddati na pristojni upravni enoti, ter priložiti dovoljenje lastnika zemljišča in pojasnita razlog, zakaj se želita poročiti na navedeni lokaciji. Premislita, saj vlogo lahko zavrnejo, če ta ni dostopna z avtomobilom ali je obred težje izvedljiv na izbrani lokaciji.


Oglejta si seznam MATIČNIH URADOV (kliknita spodaj) in izberita vama najbližjega.

zp8497586rq

Uradni prostori upravnih enot za poroke

Upravne enote objavljajo seznam uradnih prostorov za sklepanje zakonskih zvez. Če bosta izbrala uradni prostor za vajino poroko, rezervirajta termin na tisti upravni enoti, ki upravlja z lokacijo (dvorana, muzej, vila, dvorec, grad ali drug urejen prostor). Seznam uradnih prostorov najdeta tukaj.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.