Seznam upravnih enot po Sloveniji

0
6184
Seznam upravnih enot

Poročita se lahko na matičnem uradu ali pa kje drugje. V vsakem primeru morata obiskati matični urad in se prijaviti za poroko. Pripravili smo vama seznam upravnih enot, njihove kontakte in delovni čas.

Sklenitev zakonske zveze prijavita na upravni enoti, na oddelku za matične zadeve (matični urad). Prijava je potrebna, da bo sklenjena zakonska zveza pravno veljavna in skladna s pogoji, ki jih določa Zakon o zakonski zvezi skupaj s Pravilnikom o sklepanju zakonske zveze.

Matični uradi
Matični uradi

Upravne enote so večinoma odprte

  • ob ponedeljkih in torkih, od 8. do 12. ter od 13. do 15. ure,
  • ob sredah od 8. do 12. ter od 13. do 18. ure,
  • ob petkih pa od 8. do 13. ure.

Termin poroke ♥

V uradnih prostorih (določi jih upravna enota) in med uradnim časom lahko skleneta zakonsko zvezo, ki jo prijavita na matičnem uradu. Sama si bosta izbrala termin poroke, ki še ni zaseden, ter uro, ki se določi glede na vrstni red prijav. Matičarja ne izbirata sama. Na praznik ali dela prost dan poroke ne moreta skleniti. Lahko pa izbereta lokacijo tudi na prostem ali na drugi nenavadni lokaciji, kar vaju bo stalo 170 €. Tudi za poroko izven uradnih ur ali uradnih prostorov morata prijavo oddati na pristojni upravni enoti, ter priložiti dovoljenje lastnika zemljišča in pojasnita razlog, zakaj se želita poročiti na navedeni lokaciji. Premislita, saj vlogo lahko zavrnejo, če ta ni dostopna z avtomobilom ali je obred težje izvedljiv na izbrani lokaciji.


Oglejta si seznam UPRAVNIH ENOT (kliknita spodaj) in izberita vama najbližjo.

zp8497586rq

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.