Slaščice in prigrizki na poroki

0
8768
Poročni prigrizki
Poročni prigrizki

Naročita tako da bo lahko vsak od svatov dobil nekaj po svojem okusu.

Drobno pecivo na nevestinem domu

Količina hrane in peciva na domu neveste naj ne bo prevelika, saj so svatje na začetku zadržani, poleg tega ni veliko časa za preizkušanje dobrot. Vseeno naj bo pecivo skrbno izbrano (različne potice, drobno sladko in slano pecivo). Enako pecivo naj se ne ponavlja preko celega dne.

Kdaj in kam uvrstiti poročne slaščice

<b>NASVET</b>
Priporočeno je 100 g peciva na vsakega svata, kar pomeni, približno 10 kg peciva za 100 povabljenih svatov.

Pogostitev po civilnem in cerkvenem obredu

Spodobi se, da svate pogostita po civilni in cerkveni poroki, če bosta imela oba obreda. Če imata med civilnim in cerkvenim obredom daljši premor, naj bo na voljo več prigrizkov. Izberita slaščice in slano pecivo, ki ni občutljivo na vremenske razmere in ki se enostavno prime v roke, ne da bi se gostje pri tem umazali.

Pecivo na poročnem slavju

Pecivo po večerji naj bo izbrano raznovrstno, sveže in v manjših porcijah. Naročita tako da bo lahko vsak od svatov dobil nekaj po svojem okusu.

Sweet corner
Na poročnem slavju se v zadnjem času največkrat pripravi sladko mizo. »Sweet corner« lahko označita prostor, kjer se bodo svatje sladkali po mili volji ves čas – od prihoda v restavracijo do odhoda.

Sladko pecivo

Zelo aktualne so slaščice v kozarčkih, minjoni, cakepopsi in makroni. Miniaturne slaščice so zanimive za otroke in odrasle, saj so nekaj drugačnega in popestrijo poroko.

  • Makroni so pregrešna francoska slaščica s kraljevskim poreklom, ki se kar stopi v ustih. Makroni so v različnih barvah in različnih okusih.
  • Sadne/čokoladne košarice so skodelice, narejene iz piškotnega testa, napolnjene z vaniljevo ali čokoladno kremo ter okrašene s svežim sezonskim sadjem. Bogato in lepo obložene dajejo vtis izobilja.
  • Slaščice v kozarčkih so priročne slaščice z različnimi kremami in moussi, obogatene s sadnim ali hrustljavim dodatkom. Če so slaščice v kozarčkih lepo in estetsko dekorirane, so prava paša za oči.
  • Minjoni so miniaturne tortice, sestavljene iz plasti mehkega biskvita in slastne kreme različnih okusov.
  • Cakepops so nežne tortice na palčki, oblite s čokolado ter so običajno v veliko veselje majhnim in velikim otrokom.

Slano pecivo

Popularno je slano pecivo z različnimi nadevi (pršut, sir, skuta z zelišči), oreščki, slano pecivo iz listnatega testa z različnimi posipi, slane sirove palčke in podobno.

Sladki konfeti

Za zahvalo svatom lahko pripravita darilne pakete z različno vsebino obstojnega drobnega peciva. Darilni paket običajno vsebuje med 0,3 in 0,5 kg peciva. Darilo podarita v škatli in poleg pentlje dodajta kratko posvetilo v zahvalo za druženje.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here