Slavnostna poročna pogostitev

0
2670
Namizni dekor

Ko se bosta odločila, kje se želita poročiti, izberita za vaju unikaten ali simbolni kraj slavnostne poročne pogostitve, ki je osrednji dogodek poročnega slavja.

Izbira restavracije

Izbira restavracije je zagotovo pogojena tudi s številom svatov. Velikega prostora ne izbirajta za majhno in intimno poroko. Če si želita velike in pompozne poroke, mora biti prostor primerno velik, saj bo pričaral občutek svečanosti in pomembnosti. Za bleščečo poroko si lahko izbereta slavje v gradu ali dvorcu, kjer bo že sama zgradba ustvarila popolno vzdušje. Dvorec je odlična izbira za baročno poroko, ki bo v letu 2020 zelo aktualna. Izredno romantična in pravljična je tudi poroka na prostem, v naravi, pod sojem tisočih lučk, ki ustvarijo občutek čudežne dežele.


Pari se pogosteje izberejo prostor, kjer lahko poleg večerje opravijo še civilni obred.

Preizkusita restavracijo

Odličen način, da preverita restavracijo, je ta, da se pred izbiro odpravita tja na kosilo ali večerjo. Tako bosta v sproščenem vzdušju lahko videla ter okusila, ali je hrana dobra, so sestavine sveže, kako vama hrano postrežejo. Vsaka malenkost namreč šteje, ko si želimo imeti vrhunsko pogostitev.

Prefinjeno izbrani okusi

Imejta v mislih prav vse svoje svate! Vse več oseb ima namreč svoje prilagoditve, ki jih bosta kot dobra gostitelja seveda upoštevala. Prezreti ne smeta niti vegetarijancev ter veganov, ki imajo svoje navade. Poleg tega obstajajo tudi osebe, ki so preobčutljive na gluten, mlečne izdelke …

Nasvet
Tudi nosečnice vama bodo zelo hvaležne, če se bosta spomnila nanje. Poskrbita lahko za brezalkoholno penino in brezalkoholne koktajle.

Najem šefa – showcooking

Če želita svatom priskrbeti nepozabno pogostitev, lahko najamete šefa, ki bo sproti pripravljal preproste jedi, ki se jim nihče ne bo mogel upreti. Goste lahko presenetita tudi z bolj nenavadnimi jedmi, ki jih morda še nikoli niso preizkusili, kot so ostrige, španske tapasi, japonski suši, italijanski arancini, sladkorno peno, lubenico na palčki in še veliko več. Vsaka mala pozornost bo vajine goste zagotovo navdušila.

Pogostitev

Seznam vprašanj za izbiro restavracije

Imejta vnaprej pripravljen seznam vprašanj, ki jih bosta zastavila v izbrani restavraciji. Nobeno vprašanje ne bo odveč, saj bosta le tako lahko na koncu srečanja ugotovila, ali je to vajina sanjska restavracija. Vprašanja, ki jih zagotovo ne izpustita, so:

 1. Koliko ljudi lahko sprejme prostor?
 2. Ali imajo v primeru dežja oziroma slabega vremena pripravljen načrt B? (Če se zanimata za poroko na prostem.)
 3. Koliko avtomobilov sprejme parkirišče?
 4. Ali boste lahko imeli restavracijo le zase?
 5. Imajo prostor za civilni obred ali lepo zelenico ob zgradbi in če uporabo dodatno zaračunajo? Je morda cerkev v neposredni bližini?
 6. Koliko natakarjev bo skrbelo za goste? (Dober ponudnik ima enega natakarja na 10 gostov.)
 7. Kakšno ponudbo imajo za alergike, diabetike, vegetarijance, vegane, bolnike s celiakijo? V primeru bufferja, ali poskrbijo, da so jedi označene?
 8. Ali imajo sobo/območje za kadilce?
 9. Imajo na voljo predhodno degustacijo hrane, ki jo bodo postregli?
 10. Kako je poskrbljeno za otroke – nudijo otroške menije, imajo igrala, kotiček za igro in počitek?
 11. Ali lahko prinesete svoje pecivo, pijačo, sadje?
 12. Kakšno postavitev miz navadno pripravijo?
 13. Ali imajo poseben prostor za poročno fotografiranje?
 14. Kje je prostor za glasbenike ali DJ-ja ter večje inštrumente?
 15. Imajo na voljo tudi sobe za nočitev? (Nekateri ponudniki imajo v ponudbi sobo za poročno noč mladoporočencev.)
 16. Kolikšna je ara, predplačilo, popust? (Naj vam ne bo težko govoriti o denarju, konec koncev je denar vaš.)
 17. Kaj vse je vključeno v ceno? (natisnjen sedežni red, natisnjeni meniji, okrasitev prostora, otroška animacija, DJ, vinski somelje, pijača, sladice)
 18. Ali razrez torte in točenje svojih vin računajo posebej?
 19. Ali imajo zaposleno osebo, ki se posveča organizaciji porok, s katero boste lahko kontaktirali?


Na slovenskih porokah je povprečno povabljenih od 60 do 100 svatov.

Cena pogostitve na osebo

Pogostitev po poročnem obredu vaju bo stala v povprečju med 8 in 20 € na osebo. Cene osrednje pogostitve so odvisne predvsem od lokacije, ponudbe, obdobja poroke, vrste restavracije in ne nazadnje od posebnih želja mladoporočencev. Za cenejše menije bosta odštela približno 25 €, za tiste najdražje tudi 100 € na osebo. V ceno menija pijača navadno ni všteta.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here