Poročna pogostitev in preizkušanje gostinske ponudbe

0
3452
Namizni dekor

Ko se bosta odločila, kje se želita poročiti, izberita za vaju unikaten ali simbolni kraj slavnostne poročne pogostitve, ki je osrednji dogodek poročnega slavja.

Izbira restavracije

Izbira restavracije je zagotovo pogojena tudi s številom svatov. Velikega prostora ne izbirajta za majhno in intimno poroko. Če si želita velike in pompozne poroke, mora biti prostor primerno velik, saj bo pričaral občutek svečanosti in pomembnosti. Za bleščečo poroko si lahko izbereta slavje v gradu ali dvorcu, kjer bo že sama zgradba ustvarila popolno vzdušje. Dvorec je odlična izbira za baročno poroko, ki bo v letu 2020 zelo aktualna. Izredno romantična in pravljična je tudi poroka na prostem, v naravi, pod sojem tisočih lučk, ki ustvarijo občutek čudežne dežele.

HTML Code here


Pari se pogosteje izberejo prostor, kjer lahko poleg večerje opravijo še civilni obred.

Preizkusita restavracijo

Odličen način, da preverita restavracijo, je ta, da se pred izbiro odpravita tja na kosilo ali večerjo. Tako bosta v sproščenem vzdušju lahko videla ter okusila, ali je hrana dobra, so sestavine sveže, kako vama hrano postrežejo. Vsaka malenkost namreč šteje, ko si želimo imeti vrhunsko pogostitev.

Prefinjeno izbrani okusi

Imejta v mislih prav vse svoje svate! Vse več oseb ima namreč svoje prilagoditve, ki jih bosta kot dobra gostitelja seveda upoštevala. Prezreti ne smeta niti vegetarijancev ter veganov, ki imajo svoje navade. Poleg tega obstajajo tudi osebe, ki so preobčutljive na gluten, mlečne izdelke …

Nasvet
Tudi nosečnice vama bodo zelo hvaležne, če se bosta spomnila nanje. Poskrbita lahko za brezalkoholno penino in brezalkoholne koktajle.

Najem šefa – showcooking

Če želita svatom priskrbeti nepozabno pogostitev, lahko najamete šefa, ki bo sproti pripravljal preproste jedi, ki se jim nihče ne bo mogel upreti. Goste lahko presenetita tudi z bolj nenavadnimi jedmi, ki jih morda še nikoli niso preizkusili, kot so ostrige, španske tapasi, japonski suši, italijanski arancini, sladkorno peno, lubenico na palčki in še veliko več. Vsaka mala pozornost bo vajine goste zagotovo navdušila.

Pogostitev


Na slovenskih porokah je povprečno povabljenih od 60 do 100 svatov.

Poročna pogostitev ima svojo ceno

Pogostitev po poročnem obredu vaju bo stala v povprečju med 8 in 20 € na osebo. Cene osrednje pogostitve so odvisne predvsem od lokacije, ponudbe, obdobja poroke, vrste restavracije in ne nazadnje od posebnih želja mladoporočencev. Za cenejše menije bosta odštela približno 25 €, za tiste najdražje tudi 100 € na osebo. V ceno menija pijača navadno ni všteta.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here