Smernice cvetlične dekoracije

0
574
Okrasitev avtomobilov, foto Sabina Šegula, Akademija Cvetja

Rustikalni boho stil je vedno priljubljen. Poleti so barve v toplih rumenih in oranžnih odtenkih, jeseni v peščenih. Tokrat se poletna romantika odraža z naravnimi modrimi barvami, ki spominjajo na romantično francosko podeželje.

Trendi cvetličnih dekoracij za leto 2022 poudarjajo individualizem, edinstvenost in naravno trajnostno, pravita dr. Sabina Šegula, specialistka poročne dekoracije in Boris Simčič iz podjetja Agrokor. Tako bomo v tem letu videli zelo širok spekter barv in najrazličnejše poročne odtenke. Osrednja modna smernica tokrat ni v določenih barvnih odtenkih in izbranem cvetju, ampak daje poudarek na posebnosti parov, skrbi za okolje in trajnosti cvetja. Ponekod so zaradi trenutnega pomanjkanja svežega cvetja v poročne šopke dodali tudi suho cvetje, ki je v 2022 še vedno prisotno v sveže-suhi kombinaciji cvetja.

dr. Sabina Šegula, specialistka poročne dokoracije in Boris Simčič, Agrokor

Vse bolj pomembno mesto v poročni dekoraciji ima sezonsko cvetje, saj sledimo naravi in njenim naravnim ritmom. Za vse, ki imajo radi romantične modre barve, je idealen čas poletje, saj je takrat največ naravnih modrih odtenkov sezonskega cvetja. V celotni poročni dekoraciji ima zelenje pomembno mesto – naj bo vodilno cvetje, da bo v dekoraciji zaokrožilo enotno podobo poroke. Prisotno naj bo povsod, kar vama bo svetoval tudi profesionalni florist.

Samostoječi aranžmaji

Na lokacijah poroke uredita dekoracijo v obliki samostoječih prenosnih aranžmajev, ki je finančno ugodnejša. Če imata samostoječa cvetlična srca, jih lahko uporabita za čudovite fotografije v naravi. Ker dekoracija ni fiksna, jo lahko tudi premikata in imata več foto kotičkov.

S cvetjem dopolnjen vajin poročni izgled

Usklajeno in prefinjeno je, če ima ženin narejen naprsni šopek unikatno, edinstveno, z drobnimi detajli in z dodatkom cvetja, ki je v poročnem šopku. Korsaži se nosijo na levi strani suknjiča. Priči naj imata podobna korsaža, vendar nekoliko bolj preprosta. Če je priča dama, lahko zaradi uporabnosti šopek pripne na levo naramnico, del pasu ali ima namesto naprsnega šopka cvetlično zapestnico.

Floristi bodo vašo podobo polepšati s cvetjem in dopolnili vaš videz in karakter. Ključen je odkrit strokoven pogovor, z ustreznimi argumenti. Tako, kot nevesta izbira obleko in zaupa modnim strokovnjakom, tako mora biti tudi pri izbiri cvetja. Šegula nam je zaupala primer, ko je nevesta na poroki želela v vročem poletju za vodilno cvetje rumene vrtnice. Vendar sta po daljšem pogovoru našli alternativno rešitev, rumena barva je ostala, izbrano cvetje in nove tehnike izdelovanja dekoracij, pa so pripomogle k edinstvenim spominom na poroko.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here