Smernice cvetličnih poročnih dekoracij 2024

0
342
Poročni šopek, foto Sabina Šegula, master Floral Design
Poročni šopek, foto Sabina Šegula, master Floral Design

Trendi cvetličnih poročnih dekoracij sledijo trajnostnemu oblikovanju in skrbi za naravo. Pomembno je, da je lahko poročna dekoracija prostora narejena v skladu s poročnim šopkom. Vendar se pri velikih dekoracijah vse bolj uveljavlja uporaba izjemno kakovostnega svilenega cvetja v kombinaciji z naravnimi impregniranimi in suhimi materiali, pojasnjuje dr. Sabina Šegula, Master Floral Design, spec. poročne dekoracije, Floweracademy.si. Tako so lahko velike konstrukcije večkrat uporabljene, floristi jih le dodatno preoblikujejo za posamezno poroko. Prostor postane bogato okrašen, pa vendar par ni tako finančno obremenjen, saj se te dekoracije lahko večkrat uporabijo.

Uporaba vzdržljivega materiala je smiselna tudi za dekoracije avtomobilov. Glede na zelo različne vremenske razmere, predvsem visoke poletne temperature, je uporaba visokokakovostnega svilenega cvetja v kombinaciji z naravnim zelenjem in suhim impregniranim naravnim materialom smiselna.

Trend 2024

Kljub že prisotnem boho stilu, ki je v preteklih letih zajemal nežne pastelne barve, se je ta stil še vedno obdržal. Pastelnim barvam so se pridružili intenzivni bordo – rožnati odtenki, opečnati odtenki in močne zelene barve zelenja. V duhu trajnostnega razvoja je tudi trend naravnih dekoracij, pri katerem se uporablja sezonsko cvetje v različnih odtenkih, saj je individualizem s svojo edinstveno noto še vedno aktualen.

Trajnostna uporaba materialov 

Foto točka je vedno bolj popularna, saj fotografije mladoporočenca rada delita s prijatelji. Zato so priročne samostoječe dekoracije. Tu ne mislimo le na oboke, portale, ampak tudi prenosljive samostoječe dekoracije, ki jih fotograf lahko premešča po različnih lokacijah. Če so te dekoracije narejene iz trajnostnih materialov, so finančno bolj dostopne.

Za pare, ki jim je vodilo ohranjanje narave je zanimiva uporaba recikliranih materialov.  Za namizne dekoracije lahko uporabita tudi posode, ki jih reciklirata. Zelo lepo se v kompozicijo vstavijo različne steklene stekleničke, lahko tudi barvne, ali pa se zakrijejo različne plastične embalaže, ki držijo vodo. Vanje cvetličarji dodajo cvetlične gobe in lično dekorirajo. 

Celostna podoba neveste glede na njen karakter

Karakter in videz neveste je glavno vodilo svetovanj glede obleke, oblikovanja frizure, ličenja in oblikovanja poročnega šopka. Ločimo vsaj štiri karakterje: temperamentna, romantična, preprosta in poslovna, hkrati ne pozabimo na fatalne ženske, ki izžarevajo posebno energijo. Karakterju se najprej prilagodi izbor obleke, sledi frizura in ličenje ter celotna dekoracija. Izbor cvetja in oblike šopka morata dopolniti celotno podobo para. Tudi korsaži ženina in prič bi se morali ujemati s poročnim šopkom, a kot vedno obstajajo dizajni tudi za bolj drzne.

Poročni nakit, ki vam ga oblikuje florist

Pri oblikovanju dekoracij je vse bolj zaželen tudi cvetlični nakit. Ko nevesta šopek odloži, je praktično brez cvetja. Tu ni mišljeno le cvetje, ki ga frizer vstavi v lase, ampak trajnostni material omogoča oblikovanje cvetličnega pasu, korsaž, ki se namesti na nadlahet, zapestnice, cvetlične ogrlice in prstane. Za olepšanje pričesk se oblikujejo prav posebni cvetlični vložki, lahko se pripravijo cvetlične sponke ali naglavne dekoracije kitice, ki se zavežejo z drobnimi satenastimi trakovi.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here