Spektakularne poročne lokacije za vse okuse  

0
2147
Foto: Vila Polesini, USB Event planning, fotograf Goran V. Kamenjašević
Foto: Vila Polesini, USB Event planning, fotograf Goran V. Kamenjašević

Preverite prečudovite poročne lokacije, ki jih ponuja tako neokrnjena narava, kot mestni vrvež. Za vsak par se nekaj najde.

Poročne lokacije v vinorodni gorici

Poroka v vinorodni gorici Trška gora na Dolenjskem je idiličen kraj za poroko povezano z naravo, obilico simbolike in kmečkim življenjem ter čudovitim razgledom na dolenjsko pokrajino. Poročno fotografiranje lahko izvedete že na Trški gori, ali se odpravite do Otočca ali celo v center Novega mesta, da dodata fotografijam pridih mestnega vrveža. Simpatično izpade tudi fotografiranje na pšeničnem polju ali med sončnicami, vendar prej pridobita dovoljenje lastnika posesti.

Civilni obred lahko izvedeta na posesti Gostinstva Mlinarić, kjer vama poročno slavje in aranžiranje poroke pripravijo v objemu narave. Poskrbijo tudi za kulinarično razvajanje s slovenskimi jedmi in hišnimi specialitetami v Gostilni Pugelj. Pogostitev izvedejo v notranjih prostorih, na pokriti terasi ali v šotoru, kamor vnesejo kombinacijo dolgoletne tradicije in modernega udobja. Pri njih lahko tudi prenočite, ali rezervirate sobe za ureditev pred obredi oz. počitek.

Trubarjeva domačija na Rašici

Kulisa v naravi vama je na voljo tudi ob reki Rašica pri Velikih Laščah. Tam bosta našla čudovito poročno lokacijo z bogato knjižno tradicijo iz obdobja prvih slovenskih tiskanih knjig Primoža Trubarja. Od aprila do oktobra bodoča mladoporočenca pospremi v spominsko sobo, kjer poteka obred, mlad par Folklorne skupine Velike Lašče v svoji tradicionalni noši. Poročno veselje bodo popestrile Trubarjeve vrtnice in razigrani kačji pastirji, fotograf pa bo ujel najlepše poročne trenutke ob lesenih mlinskih kolesih, bregu Rašice in kozolcu. Ob slabem vremenu, vama je na voljo prenovljena galerija Skedenj. Sprehodite se lahko tudi po bližnjih uličicah do cerkve za cerkveni obred ali do lokacije za poročno pogostitev ali manjšo zakusko in naročite fotografu, da ujame čudovite utrinke domačnosti Velikih Lašč.

Foto: Trubarjev mlin z žago in skulpturo Sreče v ospredju, TRUBARJEVA DOMAČIJA NA RAŠICI, fotograf Boštjan Podlogar

Grad Otočec

Sta od nekdaj sanjala o tematski grajski poroki v romantičnem, a veličastnem ambientu? Na Gradu Otočec vama obred pripravijo na prostem, v grajskem parku, na dvorišču, ki ga obkroža veličastno srednjeveško obzidje ali v intimnosti viteške dvorane. Kulturnozgodovinski spomenik, čigar posebnost je, da je edini vodni grad v Sloveniji, ki stoji na otoku sredi reke Krke, velja za enega od najprivlačnejših gradov v Sloveniji. Prijetnost in toplino odraža tudi za svojimi debelimi zidovi.

Smaragdna rečna lepotica, Krka, ki obdaja grad vama ponuja božansko kuliso za brezčasne fotografije. Park, ki obdaja grad bo kot nalašč za skupinska fotografiranja in portrete posameznih članov poročnih skupin. Kulinarično razvajanje vam lahko pripravijo v grajski restavraciji, nato pa se, če želita gostom dodati aktivno noto dogodka, odpravite na partijo golfa na najdaljšem golf igrišču v Sloveniji.

Foto: Grad Otočec, USB Event planning, fotograf Aleks Kus

Mestne poročne lokacije

Strastna privrženca mestnega življenja si organizirajta simpatično in sproščeno poroko v vikend vrvežu po slovenski prestolnici. Začetni zbor ženina in prič je lahko v enem izmed skrivnih kotičkov na ljubljanskem nabrežju, od koder se potem poda ženin po svojo Julijo. Slovi tudi kot ena izmed bolj prefinjenih lokacij s številnimi izvrstnimi restavracijami in kotički, nekateri obkroženi z naravo, a vseeno dovolj blizu, da sta lahko hitro nazaj v samem centru dogajanja. Fotografiranje v urbanem okolju je lahko nadvse barvito. Fotograf vama bo predlagal nekaj neverjetno privlačnih lokacij po starem mestnem jedru, tako da se med fotografiranjem sprehodite po ozkih ulicah poročne lokacije, se zavrtita na Prešernovem ali Gornjem trgu, tako bosta nehote požela zavidljive pogled mimoidočih.

Sprehod zaključita na Mesarskem mostu, kjer si večno zvestobo obljubita še s pritrditvijo ključavnice na most. Svečano pogostitev vama organizirajo v sinonimu družabnega ljubljanskega življenja, v Festivalni dvorani, v kateri Plečnikova plesna dvorana oddaja prav poseben čar. Vtis veličastnosti že na vhodu pričarajo okrasne skulpture in monumentalno stopnišče s stebri, ki krasijo preddverje in veliko dvorano.

Kodarinov mlin

Kodarinov malen na reki Dragonji je eden od dveh mlinov, ki sta danes obnovljena. Prijazna lastnika se ponašata z romantično poročno lokacijo, skrito pred očmi javnosti. Na posesti Kodarinovega mlina lahko organizirata intimno poroko s civilnim obredom, izbirata pa lahko med različnimi fotogeničnimi kotički za postavitev poročnega oboka. Poročno slavje vama pripravijo na prostem ali pod šotorom, v vsakem primeru so možnosti očarljivih trenutkov, užitkov v naravi in primorskih dobrotah neomejene. V prijetni ter mirni zeleni okolici doživiš pravo nirvano. Za vse tiste, ki vam je ljubo pravo istrsko doživetje. Istrska domačnost in pristnost ter prigrizki iz lokalno pridelanih sestavin bodo zadovoljili brbončice še tako zahtevnih gostov. Vsem, ki boste izbrali poroko maja-junija, pa jo bodo odišavili tudi sivkini nasadi, in tako sivka hitro postane rdeča nit in vonj vajinega poročnega dne.

Foto: Kodarinov mlin, arhiv USB Event planning

Poročne lokacije s pridihom primorskega verta – Vila XatXat, Osp

Ena najstarejših primorskih vasic ob vznožju Kraškega roba, je vasica Osp, s posebnim čarom poročne lokacije. Skrita pred radovednimi očmi in gnečo, a vendar z morjem že tako blizu, da ga lahko vonjaš. V vasici, v kateri se nahaja Vila Xatxat, bosta občutila toplino slovenske obale. Še preden vstopiš na posestvo, ki ponuja preplet unikatne arhitekture in tradicije, se čas ustavi. Občutek je kot pri pravi mehiški haciendi, z mnogo pozitivne energije in presenečenj na vsakem koraku. Bazen in prekrasen vrt pa prav kliče po poroki v objemu takšne lepote.

Civilni obred lahko matičar opravi kar na posesti, s tem se izognete premikanju med civilnim obredom in slavjem. Cerkveni obred je moč opraviti v cerkvi, ki je oddaljena le 3 minute vožnje. Poroka v obalnem zaledju bo očarala par in povabljence, ki hrepenijo po čarobni pokrajini s prelestnimi razgledi ter gostoljubnosti domačinov. Ob gostiteljih bosta začutila toplino, tako bo skrbna ekipa poskrbela za dih jemajoče in očarljive trenutke ter vama postregla s teranom in kulinaričnimi mojstrovinami te poročne lokacije.

Butične poročne lokacije v alpskem ambientu

Za ljubitelja neokrnjene narave in gora bodo poskrbele Cerklje na Gorenjskem. Med izborom nenavadne poročne lokacije, lahko namesto prvega poročnega plesa se spustita po smučišču, če poroko organizirata v toplejših mesecih, pa s tandem letenjem in iz ptičje perspektive poglejta na vajine svate. Fotografiranje izvedete na Krvavcu, na katerega se odpravite z gondolo in že v njej fotograf ujame nekaj skupnih fotografij. Trenutki ujeti na gorskih poteh, travnikih, pašnikih in gozdovih pričarajo pravi vtis brezčasnosti. Pristnost poročnega dne bosta dosegla z majhnimi detajli in priljubljenimi naravnimi materiali. Za domač alpski ambient in čudovite razglede po Kamniško-Savinjskih Alpah ter kulinarične užitke poskrbijo v Hotelu Rozka. Prizorišče v naravi, postavljeno na teraso, ponuja čarobne razglede na gorske lepote in obilico svežega zraka. Obdani s prelestno naravo zaključite večerno slavje in prenočite v Hotelu, zjutraj pa si privoščite zajtrk na prostorni terasi z razgledom na ljubljansko kotlino.

Poroka v objemu jeseniške kulturne dediščine

Trdno zvestobo si obljubita v mestu jekla in narcis, ki ga obdaja čudovita narava in pestra kulturna dediščina. V mirnih in dostopnih prostorih Fužinarskega naselja Stara Sava, ki je kulturni spomenik, lahko jekleno zvezo zaokrožita na številnih lokacijah. Zakonsko zvezo lahko skleneta na trgu na Stari Savi, poročno slavje pa organizirata v zgornji ali spodnji dvorani v Kolpernu, nekdanjem skladišču za oglje. Nepozabne fotografije ustvarita v avtentično opremljenem stanovanju iz 30-ih let prejšnjega stoletja v Muzeju delavske kulture na Stari Savi. Na voljo je tudi velika Banketna dvorana s kuhinjo za catering, ki sprejme do 180 gostov. Za vse, ki bi si želeli malo drugačen spremljevalni program pa se lahko dogovorijo tudi za ogled zbirk v muzeju in atraktivne aktivnosti, ki so privlačne za otroke (železarske in delavske igre, ustvarjalne delavnice risanja z ogljem).

Foto: V kuhinji stanovanja izpred 100 let, Fototeka GORNJESAVKEGA MUZEJA JESENICE

Restavracija Pan, Kidričevo

Pan je prijetna restavracija z obsežno ponudbo kulinaričnih dobrot za poroko z večjim številom gostov. Najbolj razposajeni svati in ožji člani družine se lahko odločijo tudi za prenočitev v sklopu Restavracije Pan. Naslednje dopoldne lahko aktivno preživijo z obiskom golf igrišč ali bližnjih term, ali pa se odpravijo na pohod na Pohorje. Za doseg skrivnostne čarobnosti vama je na voljo prijeten ambient, z odlično multimedijsko opremljenostjo, kot so ozvočenje, scenska razsvetljava dvorane in odra, video projekcija, LED razsvetljava in razsvetljava z indirektno svetlobo, torej vse kar potrebuje par, ki si želi obilico svetlobnih in zvočnih efektov. Na voljo vama je svetovanje tudi pri drugih detajlih in idejah, saj se ponašajo s sloganom restavracija kreativnih idej. Uradni prostori za civilne poroke na Ptuji so Mestna hiša, sejna soba upravne enote in tudi dvorana v Dvorcu Sternthal (Strnišče) v Kidričevem ter paviljon pred dvorcem.

Gostilna Pri Dularju, Kostanjek

Za sklenitev zakonske zveze so vama v Posavju na razpolago brezčasni in mogočni gradovi, v katerih lahko začneta poročno doživetje. Če ne želita hiteti od lokacije do lokacije lahko tudi pri Gostilni Pri Dularju za vaju pripravijo očarljiv poročni ambient in vas nato pospremijo le nekaj korakov stran do poročnega slavja. Čudovita okolica, vinogradniška tradicija in prijazni lastniki poskrbijo, da bo vajin dan ostal v spominu za vedno. Gostilna na hribčku ponuja prekrasen razgled in odlično kuliso za obred ter pogostitev na prostem. Sam ambient ti da občutek domačnosti, njihova kulinarika pa te prav očara. Za piko na i poskrbi žlahtna kapljica rumenega muškata ali modre frankinje. Dolgoletna tradicija gostoljubnih lastnikov, ki iz roda v rod ohranjajo tradicionalne okuse, a jih vseeno nadgrajujejo s pridihi moderne kuhinje, bo zadovoljila marsikaterega gurmana.

Foto: Gostilna Pr Dular, USB Event planning, fotografija Večni trenutek

Razkošno in pravljično Laško

Laško vama ponuja široko izbiro slikovitih cerkva in kreativnih ali grajskih lokacij za civilno poroko ter poročno slavje. Večne spomine vama bodo priskrbeli izkušeni organizatorji Thermane Laško, ki pripravijo vse potrebno za prefinjeno poročno slavje, ki ga otvorijo s pogostitvijo in penečim vinom. Z vrtničnimi listi posejan dan lahko doživita v Laškem, v dvorani Bidermajer ali v Banketnem salonu, restavraciji ali veliki dvorani, ker bosta lahko zablestela kar pred 300 gosti.

Poročni obred lahko izvedeta tudi v zelenem okolju, in sicer pod krošnjami stoletnih dreves ali si vse želje za vajino skupno življenje predata ob pogledu na prelepo Savinjo na Mostu želja. Po obredu se s kočijo zapeljeta skozi park in uživata v trenutkih za fotografiranje. Skrbno načrtovan dan se lahko po razrezu torte in odpiranju šampanjca s sabljo ter zabavi konča s skrbnim prevozom domov, za vaju in svate, ali z nočitvijo v hotelu oz. v suiti za mladoporočence.

Skok na skalo v Nazarjah

Naravne lepote Zgornje Savinske doline so prava romantična nota vajinega sanjskega dogodka. Poročita se lahko na številnih lokacijah, od cvetočega ali sveže pokošenega travnika (Slednji bo vajinemu dnevu dal prav poseben vonj, vedita pa, da lahko sveže pokošena trava obarva vaša oblačila.), ob slapu, ob zeleni reki, v vili ali na gradu, ali celo na žičnici. Cerkveni obred lahko v Nazarjah izvedejo v Frančiškanskem samostanu. V Nazarjah na gradu Vrbovec lahko civilni obred opravita tudi na skali obdani s hribi Zgornje Savinske doline in razgledom na Dreto in Savinjo.

S prelepim razgledom in številnimi točkami za fotografiranje bosta očarala slehernega gosta. Za okrasitev lokacije in zaokrožitev barvne palete lahko izbereta tudi seneno balo, na katero se gosti usedejo, ali pšenične klase za detajle na vabilih in pri pogrinjkih. Na poročni dan naj hrana naredi prav poseben vtis pri povabljenih. Gostom, medtem ko čakajo na obrede ali med vajinim fotografiranjem, postrezita s sladkim kotičkom, kanapeji in prigrizki. Sami pa lahko izkoristijo čas za fotografiranje v prikupnih kotičkih, kot so gugalnica, terasa z razgledom ali prostor za poročni obred, ki jih pripravi ekipa Poroke na skali.

Asa Residence, Utovlje

Poročna lokacija za butično poroko z manjšim številom gostov. Sama infrastruktura vas očara s prepletom sodobnosti in tradicije. Asa Residence je čudovita lokacija za posebno priložnost. Utovlje so majhna kraška vasica, v kateri lahko organizirata mediteransko poroko napolnjeno s kulinaričnimi doživetji Krasa. Obdana bosta s tremi glavnimi značilnostmi krasa, kamen, intimnost in kulinarika, ki pa lahko odsevajo v vajini dolgoročni zvezi stabilnost, povezanost in užitek. Poročne aktivnosti lahko začnete že prej, in vajine priče in družice ali najbližjo družino povabita še na degustacijo vin.

Foto: Asa Residence, USB Event planning, fotografija Infinity Photography

Asa Residence s svojo avtentičnostjo in bogato zgodovino ter elegantnim podeželskim slogom pričara očarljivo sproščenost. Za čudovite vonjave poskrbi vrt z mediteranskim rastlinjem, ki obdaja vilo. Usodni »da« na posestvu izrečeta v sadovnjaku, obdanem z vrtnicami in skrbno izbranimi cvetlicami, pod starim kostanjem ali celo na energijskih točkah, Nebo in Astral. Priprave na poročni dan lahko začetna v ločenih apartmajih, kamor se lahko umakneta ali pa si v njih odpočijejo vajini svati. Dan pred poroko ali po njej si lahko privoščita tudi razvajanje v savni in masažnem bazenu.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here