Srečna noseča nevesta

0
2985
Noseča nevesta
Noseča nevesta

Noseča nevesta naj se izogiba stresa, premisli naj glede obleke, čevlji naj bodo udobni, hrana na poroki pa naj bo sveža, zdrava in lahka.

Načrtovanje poroke obsega veliko dela in stresa, ki pa je za noseče neveste lahko škodljiv. Pomoč prijateljic vas bo v tem primeru zelo razbremenila. Za optimalen čas izvedbe poroke v nosečnosti bi lahko oklicali drugo trimesečje, ko slabosti počasi ponehajo, prednost tega časa pa je tudi velikost trebuha, ki še ni tako velik, da bi bile zaradi njega preokorne. Nakup poročne obleke pa naj bo zgolj vaš projekt. Za iskanje slednje si vzemite dovolj časa, da najdete pravo, saj se morate v njej počutiti predvsem sproščeno in udobno, a hkrati privlačno.

Trebuščka ne skrivajte

Noseča nevesta naj trebuščka ne skriva, saj dejstvo, da ste noseči, priča o ljubezni med vama s partnerjem, ki jo bosta okronala še s poroko. Pozorne pa bodite na nekaj malenkosti, da bo vaše počutje boljše.

  • Izberite udobno poročno obleko. Če boste izbirale obleko v butiku ali pa vam jo bo pripravljala šivilja, opozorite na nosečnost, in brez težav bodo obleko prilagajali rasti vašega trebuščka. Priporočljiv je modrček z boljšo oporo, tršima košaricama ali pa celo v obleko všiti košarici. Obleka naj bo malenkost krajša – zaradi varnosti, da se ne spotaknete obnjo.
  • Lahko se zgodi, da boste nekoliko omejene pri izbiri poročne obleke, vendar smo mnenja, da je udobje vas in vašega otročička najpomembnejše, zato vam odsvetujemo obleke s korzeti. Predlagamo vam izbiro takšne obleke, ki se brez problema prilagodijo, ko trebušček zraste. Nosečke največkrat izberejo prosto padajočo obleko, brez korzeta in ozkega pasu, ali obleko v A-liniji. Pas je pri teh oblekah višji, pod prsmi. Nazoren primer tovrstne obleke je t. i. obleka sloga empir, kar pomeni, da je v predelu prsi oprijeta, spodnji del obleke pa pade prosto po telesu. Za takšen model je značilen barvni trak, ki ločuje zgornji in spodnji del obleke in se zaveže v pentljo. Obleka ima lahko tudi gubice, ki nekoliko prekrijejo trebušček. Če pa ste bolj drzne narave, pa trebušček pokažite v ozki, lepo prilegajoči se obleki. Običajno se noseče neveste večkrat oglasijo pri šivilji, zaradi prilagajanja obleke, nekaj dni pred poroko pa se naredi dokončno prilagajanje.
  • Modni dodatki in šopek naj ne zasenčita trebuščka, saj ste nanj lahko le ponosne. Dobrodošli so nevpadljivi dodatki na obleki in minimalističen nakit.
  • Čevlje izberite glede na počutje naj bodo udobni, z nizko peto, da boste varovale občutljive gležnje. Vzemite tudi dodaten par obuval za neuradni del poroke, ki naj bodo za pol številke večji, ker vam bodo noge verjetno otekale.
  • Če ste opazile spremembe na koži, se o tem pravočasno posvetujte z vizažistko, da bo prilagodila ličenje. 

Na poroki naj bo zdrava in lahka hrana

Izberita zdravo in lahko hrano ter prigrizke. Nosečnice se izogibajte določenim živilom – surovemu mesu, kamor spadajo pršut, suhe salame, biftek in sveže paštete, ter živilom, kot so sveža jajca (na primer v tiramisuju), modre ribe (tuna) in mehki siri s plesnijo. Ko izbirata lokacijo poroke že vnaprej povejta, da želita izključno sveže pripravljeno hrano ter različne sadne sokove in zdrave napitke.

Počutje nosečnice lahko zelo niha, nekatere muči slabost, spet druge se počutijo odlično. Če vam hrana ne bo dišala, se ji izognite, nihče vam tudi ne bo zameril, če si vzamete pol ure zase in v mirni sobi malce počijete. Poroka je že tako čustveno nabit dogodek, ki ga boste noseči še bolj intenzivno doživljali, zato se opremite z robčki.

Poročno potovanje v nosečnosti

Po poroki sledi poročno potovanje, na katerega pojdita, če se dobro počutite in če ima država, v katero potujeta, dobro zdravstveno oskrbo. V zadnjem mesecu nosečnosti ginekologi odsvetujejo daljša potovanja z letalom, pa tudi določene letalske družbe ne sprejemajo nosečnic. Če sta predvideni datum poroda in termin poroke zelo skupaj, slednjo raje prestavita in se posvetita novorojenčku. Poročita se lahko leto kasneje in se skupaj, že v troje, odpravite na poročno potovanje.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here