Tekmovalnost v partnerstvu in ohranjanje iskrice v zakonu

0
1731
Odnos med partnerjema
Odnos med partnerjema

V vesolju in v človeku vse nastopa v paru dveh nasprotij. Polov, ki drug drugega dopolnjujeta, sestavljata v celoto, hkrati se ravnovesje med njima neprestano ruši in na novo vzpostavlja.

Ženski in moški princip sta drugačna. Ne gre za to, da je en boljši, drug slabši. Gre za to, da sta drugačna, a dopolnjujoča, zato mora moški ostati in okrepiti svoj moški pol, ženska pa svoj ženski pol. ZAKAJ?

V vesolju in v človeku vse nastopa v paru dveh nasprotij. Polov, ki drug drugega dopolnjujeta, sestavljata v celoto, hkrati se ravnovesje med njima neprestano ruši in na novo vzpostavlja. Poroka je združitev dveh polov v Enost. A mladoporočenci vse prevečkrat pozabljajo, da je ta Enost (torej zakon), sestavljen iz moškega in ženske, ki morata biti v svojem polu uravnovešena.

MOŠKI LOVEC, ŽENSKA NABIRALKA

Naj se sliši še tako ezoterično, gre v resnici za zelo preprosto stvar. V zgodovini je bil moški lovec, nabiralec, tisti, ki je poskrbel za svojo družino s hrano. Za lov je potreboval osredotočenost. Njegova pozornost ni bila razpršena, temveč osredotočena na eno stvar – recimo divjad, s katero je preskrbel družino. Še danes vidimo posledico tega. Moški ne more početi več stvari hkrati. Tudi pogosto je tiho, ko pa nekaj reče (izstreli iz ust), je to premišljeno. Pri ženskah ni tako. In odgovor se skriva v njeni zgodovini. Ženske so bile nabiralke. Nabirale so razne plodove z drugimi ženskami, se zraven pogovarjale in opazovale kje so bile jagode. Nekaj tam, malo tukaj. Njihova pozornost je bila razpršena in to ženski tudi danes omogoča multitasking. Tako sta oba krepila vsak svoj pol in opravljala svoje naloge preživetja.

Polarnost je tista, ki bo v zakonu ohranjala dopolnjevanje, ki bo navsezadnje ohranjala tudi strast, libido, poželenje, iskrice med vama.

A v sodobnem svetu je vse obrnjeno na glavo. Ženske izgubljajo svojo ženskost in vse prevečkrat tekmujejo z moškim, v moškem svetu. Tudi moški so se v sodobnem svetu poženščili, pa ne zato, ker morajo kdaj kaj skuhati, pospraviti, že na hormonski ravni zaradi motilcev (plastika, motilci v čistilih itd.), kar dokazuje tudi 60 % padec spermijev in seveda tudi testosterona.

KREPITEV POLARNOSTI V ZAKONU

Vsekakor je rešitev v izločanju hormonskih motilcev iz okolja, a nekaj kar vam bo posebej všeč, gre namreč za zelo praktično rešitev, je krepitev polarnosti v zakonu z druženjem. Ko se bosta znova srečala doma, bo ta polarnost povzročila iskre, dvignila libido. Sicer se v mnogih zakonih zgodi, da postanejo samo še ekonomska skupnost, tega pa si zagotovo ne želite.

Kaj to pomeni ...
… da bi se ženska morala tudi po poroki družiti z drugimi ženskami in krepiti svoj ženski pol. Moški pa bi se moral družiti tudi z moškimi in krepiti moški pol.

Četudi sodobne ženske danes kričijo po tem, kako vse zmorejo same in ne potrebujejo moških, tisočletja stari sistemi daoizma, šamanizma in drugih prastarih modrosti govorijo o preprostih zakonih vesolja, ki govorijo ravno o tem, da je ženska lahko izpopolnjena takrat, ko je v njenem življenju prisotna tudi moška energija. Moški pa je lahko izpopolnjen takrat, ko je v njegovem življenju prisotna tudi ženska energija.

RAVNOVESJE ŽENSKE

Ko je ženska energija ustrezno uravnovešena z moško, le ta lahko izjemno dobro uporablja svojo intuicijo in vse svoje veščine, ženske čare. Ko je ženska energija neuravnovešena z moško energijo, samo intuicijo preveč zakrije vloga žrtve. Njeni ženski čari pa se skrivajo za vsemi zamerami. Ko je ženska energija brez prisotnosti moške energije, se to izrazi na način, da ima oseba ogromno idej, pa vendar premalo fokusa, ambicioznosti ter osredotočenosti za realizacijo.

Princip Enosti
Iz energijskega, ezoteričnega vidika je princip Enosti princip združitve jinga in janga, torej ženske in moške energije. In ravno to je tudi sama poroka.

Ženski princip je v osnovi izjemno sprejemajoč, kar je ključno za dolgotrajno razmerje in uspešen zakon. Vendar se velikokrat zgodi, da se ženska v tem procesu izgubi in enostavno pozabi nase. Ravno zaradi tega je tako pomembno, da se ženska v svoji ženskosti nauči, kako biti neustrašna, zaupljiva in radodarna, vendar ne na račun ignoriranja lastnih potreb in ne na račun, da pozabi nase, saj s tem izgubi svojo ženstvenost.

Tako ženska v svoji ženskosti do Enosti pride samo ob dopolnjujoči moški energiji, ki jo tudi ustrezno prizemlji. Tako tudi lažje manifestira svoje cilje, svoje želje, prizemljuje projekte. Pa vendar ženska v svoji sprejemajoči energiji, ki je kot voda, ki se prilagaja in pozabi nase. Nudi več, kot lahko.

RAVNOVESJE MOŠKEGA

Moški v ravnovesju svoje energije cveti v vlogi ljubimca, bojevnika, ki lahko poskrbi za žensko in svojo družino. Ko je moški v neravnovesju, njegov ljubimec postane lažnivec, bojevnik postane zaskrbljen in tisti, ki poskrbi za žensko in svojo družino postane predator.

Ko je moška energija ustrezno uravnovešena z žensko, je pristop do osvajanja ciljev zmehčan, poglobljen. Ima smisel in širši ter globlji pomen. V odsotnosti ženske energije postane moški preveč tekmovalen, osredotočen zgolj na zmagovanje, na osvajanje ciljev, ki morda niso smiselni in nimajo nikakršnega pomena. Potencialne ranljivosti, lojalnosti in globoke intimnosti tako ne razvije. Brez ženske energije se težje poveže s srcem, saj mentalni del prevlada in ta deluje po principu »z glavo skozi zid«. Ni več površinski. Vse to mu brez ustreznega ravnovesja z žensko energijo enostavno ne more uspeti.

Drug ob drugem sta torej »boljša«, ustvarita lahko več in boljše.

Skupaj lahko ustvarita celo nekaj tako magičnega kot je novo življenje! A ne pozabite na krepitev polarnosti in si dovolita čas preživljati tudi s svojimi prijatelji. Bodoče žene, navadite se, da si moški enkrat na teden ali dva vzame čas za svojo moško družbo. To bo okrepilo njegov testosteron, sploh če se bodo družili ob kakšnem športu. In ženske, zavedajta se, da naši moški niso prave osebe za pogovor o tem, kakšna je naša koža, katera stvar jo bolj hidrira, kakšna je tokrat naša menstruacija in kakšne nove čevlje bi si rade kupile. To so pogovori, ki spadajo med vaše prijateljice. Privoščite si ta čas zase, kajti oplemenitil bo vajin zakon.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here