Teme za zimsko poročno pravljico

0
809
Zimska poroka

Razkošna poroka na gradu

Zimske poroke so kot nalašč za razkošna poročna prizorišča kot so na primer dvorci in gradovi. Prasketanje ognja v kaminu, veličastna stopnišča in razkošna oprema so zagotovilo, da se bosta na vajin dan počutila kot kraljica in kralj. Če se odločita za zimsko poroko na gradu, se vama ne bo treba obremenjevali z vremenom. Hladno vreme in sneg lahko vajinemu dogodku dodata značaj in osebnost.

Ko iščeta prizorišče zimske poroke, bodita pozorna na izbiro mesta, ki bo gostom dostopno v snežnih razmerah.

Zimske poroke so odlična priložnost za nošenje glamuroznejših poročnih oblek iz razkošnih, težkih tkanin s prefinjenimi ogrinjali in šali iz umetnega krzna.

Poročna miza v gradovih izgleda kraljevsko, prostor je obdan s starinskimi lestenci, obilico sveč, dodaten glamur pa bosta dosegla z bogatimi cvetličnimi aranžmaji. Če se poročita decembra, lahko namesto s cvetjem, prostor okrasita z zimzelenimi rastlinami, atraktivnimi češarki ter ostalo dekoracijo v temno rdečih, zlatih in temno zelenih odtenkih.

Pripravita vabila s prazničnimi motivi, karirastimi trakovi in ​​celo dodatki, kot je umetni sneg.

Če bo okolica okoli gradu zasnežena, nič zato, greje vaju ljubezen, zato portretno fotografiranje opravita v s snegom obdani nepozabni kulisi.

Tudi na zimski poroki v gradu bodo topli napitki več kot dobrodošli. Vroča čokolada in gin kuhano vino ter čaj so neizogibna izbira.

Alpska zimska poroka na smučišču

Sta strastna smučarja in si poročnega dne niti ne predstavljata poleti? Vajino zimsko poroko načrtujta na svojem najljubšem smučišču v Sloveniji oziroma na smučiščih po Evropi. Pri načrtovanju poroke na smučišču in izbiri smučišča razmislita o poti do smučišča, ali je možno na smučišču izvesti zakonito poroko, ali obstajajo aktivnosti za osebe, ki ne smučajo ali so zmrzljive ter ali ponujajo potencialno dogajanje za najmlajše goste.  

Ugodne smučarske razmere so med sredino januarja in sredino aprila, zato je zimsko poroko na smučišču najbolje organizirati v tem obdobju, a ne v tednih, ko so smučišča najbolj oblegana (prazniki in zimske počitnice).

Vroča zimska poroka v toplih krajih

Za vajino sanjsko poroko pozimi lahko izbereta tople rajske kraje, ki se ponašajo z neokrnjenimi belimi peščenimi plažami, mirnimi turkiznimi lagunami in izvrstnimi zasebnimi otoškimi letovišči. Pri načrtovanju poroke v toplih krajih preverita, ali bo vajina poroka zakonita. Pridobita potrebna dovoljenja za javno slovesnost na plaži. Če je plaža na zasebni posesti, bosta morala preveriti lokalne odloke. Pri tem vama lahko pomaga tudi izbrana turistična agencija z izkušenimi in preverjenimi napotki.

Goste o dogodku obvestita približno leto ali vsaj pol leta dni vnaprej, da si lahko vzamejo proste dni in organizirajo potovanje. Preden jih obvestita preverita letalsko povezavo.

Podrobno preverita vreme, kdaj je sezona orkanov in kdaj je prevroče, da bi lahko zunaj na soncu stali dlje kot petnajst minut. Najbolj primeren čas za poroke v toplih krajih je med novembrom in marcem.

Če obred ali kateri koli drug del poroke poteka neposredno na pesku, poskrbita, da bodo vajini gostje to vedeli že od začetka (pripišita v vabilu). Tako bodo lahko poskrbeli za primerno obleko in obutev.

Hrana in pijača na vajini poroki lahko v veliki meri predstavlja produkte lokalnega izvora vajine sanjske destinacije.

Za okrasitev uporabita eksotične rože, kot so tigraste lilije, orhideje in hortenzije oziroma cvetje, ki ga lahko tudi sicer najdeta na destinaciji, kjer se bosta poročila.

Sodelujoči strokovnjaki:

Uredništvo

http://www.PrirocnikPoroka.si/

Uredništvo Priročnika Poroka.

Prejmite redne uporabne informacije o poroki Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here